LanglaufMAG nr. 11: de Dolomitenlauf, langlaufen in Scandinavië & Tsjechië en meer!

MarkVermeulen op 29 oktober 2020

Voorpagina LanglaugMAG nr.11

Er is weer een nieuwe uitgave van het LanglaufMAG, het tijdschrift voor de actieve langlaufer. Het tijdschrift wordt samengesteld door een redactie onder leiding van Do Witteman met ondersteuning van de Nederlandse Ski Vereniging, VASA Sport en de langlaufverenigingen.

Do trapt het tijdschrift in haar voorwoord af: “Wat een bijzondere tijd hebben we achter de rug. Een prachtige zomer waarin niet veel mocht, maar waarin we wel veel konden sporten. Rolskiën was een garantie voor 1,5 meter afstand. Maar ook fietsen en hardlopen brachten fijne momenten, om te bewegen en je te verbazen over de mooie natuur in Nederland. Er blijft onzekerheid over komend seizoen. Komt er sneeuw? Zijn er wedstrijden? Waar kunnen we heen? Wat zou het ergste zijn dat kan gebeuren? Volgens mij kunnen we altijd terugvallen op ‘gewoon’ langlaufen: samen of alleen op de latten,
lekker de natuur in.

Verscheidenheid van onderwerpen

Het tijdschrift schenkt deze editie aandacht over de clubreis van RW Rottemeren naar de Dolomitenlauf. Michel Kuipers schreef een reis- en wedstrijdverslag over de 50e editie van deze wedstrijd. Toerlanglauftochten.nl deelt hun favoriete langlaufgebieden in Scandinavië met de lezer, terwijl Leonie Walta schrijft over trektochten in Sumava, Tsjechië.

Verder is er in het magazine aandacht voor materiaal, techniek, wedstrijden, historie en alle mogelijkheden om in Nederland te langlaufen.

Download LanglaufMAG hier

Wil je de digitale versie van het LanglaufMAG downloaden? Klik dan hier.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te langlaufen bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.