Indoorrolbanen schrijven Tweede Kamer nogmaals aan

MarkVermeulen op 30 maart 2021· geen reacties

B.I.S. (Bond Indoor Skischolen)
De B.I.S. (Bond Indoor Skischolen) luidt wederom de noodklok. De huidige lockdown maatregelen van de afgelopen periode en de beperkte aanpassing van de maatregelen verkondigd in de persconferenties van 8 en 22 maart bieden voor seizoensbedrijven in de wintersport geen soelaas.

Sporten wordt gezien als het middel om tegen de miljoenen coronakilo’s te vechten. Echter veel indoor sportbedrijven zoals indoor skischolen, fitnessscholen, dansscholen blijven gesloten. Dat is nu al een jaar, vanaf 15 maart 2020, afgezien van zeer beperkte bedrijfsvoering in de maanden
september tot 15 december 2020. Daardoor is er voor de winterseizoenbedrijven zoals skischolen geen uitzicht op herstel voor de nieuwe winterperiode.

Het sluiten van de indoor skischolen betekende geen omzet in de winter en geen financiële buffer voor de zomermaanden. De indoor skischolen zijn tenslotte seizoenbedrijven. De huidige NOW- en TVL-subsidies zijn onvoldoende om het hoofd boven water te kunnen houden. Het winterseizoen is nu voorbij en eventuele heropening in de zomermaanden is voor de indoor skischolen te laat om de grote financiële verliezen enigszins weg te werken.

De brief

Lees hier de brief van de BIS.

De BIS richtte eerder ook al een brief aan de politiek. In de ondersteuningsverklaring van de Nederlandse Ski Vereniging stond toen het volgende:

“De ruim één miljoen wintersporters bereiken we onder andere samen met alle indoor skischolen. Zij staan garant voor het veilig en plezierig kunnen beoefenen van de wintersport in Nederland, maar ook in het buitenland. Zoals eerder aangegeven is het onze zorg dat deze unieke bedrijfstak grotendeels verloren zal gaan. In de ‘coronabrandbrief’ geeft de Bond voor Indoor Skischolen goed aan wat de impact is van de huidige situatie. Het verlies aan potentieel welzijn van wintersporters gaat gepaard met een enorm verlies aan economische waarde. Simpel gezegd zullen veel ondernemers deze klap niet overleven en zullen veel werknemers hun bestaanszekerheid verliezen.”

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.