We hebben er 11 nieuwe skileraren en 4 nieuwe snowboardleraren bij!

MarkVermeulen op 30 juli 2020

Cursisten Curio Breda

De Nederlandse Ski Vereniging feliciteert 15 cursisten met het afronden van hun ski- of snowboardlerarenopleiding! Op 8 juli hebben leerlingen van de opleiding ‘Sport en Bewegen’ aan het Curio te Breda hun opleiding tot ski- of snowboardleraar niveau 2 afgerond.

In totaal heeft deze opleiding elf nieuwe skileraren niveau 2 en vier nieuwe snowboardleraren niveau 2 opgeleverd.

Coronavirus zorgde voor vertraging

De opleiding zou eigenlijk al in april afgerond worden, maar door de tussenkomst van het coronavirus ging dat niet door. Uiteindelijk bood de vervroegde opening van SnowWorld Rucphen per 1 juli alsnog de mogelijkheid voor de studenten van opleiders Marc Jacobs, Chris van Hooijdonk, Bram Walgrave en Hein Korebrits. Ze konden hier op 8 juli hun vaardigheden laten toetsen door de ervaren bondsopleider Rieks Schippers, tevens eigenaar van Indoor Ski & Snowboard Rotterdam.

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs en/of snowboarders les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen ski-/snowboardleraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk ski-/snowboardleraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden! Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.