Daar lig je dan, vervelend gevallen, je knie doet pijn, je weet dat je niet meer naar beneden kunt skiën. Je belt de bergredding. Nu komen deze stoere redders op ski’s, met de helikopter of met de sneeuwscooter. Maar misschien komt de bergredding binnenkort wel met een jetpack of jetsuit aangevlogen. Als het aan jetsuit-fabrikant Gravity Industries ligt is dit in ieder geval de toekomst.

Bergredders met jetpacks

In bovenstaande filmpje zie je hoe dit zou werken. De bergeredder trekt het jetpack aan en vliegt zorgeloos naar de hulpbehoefende toe. Snel en simpel zou je zeggen. Echter veel meer dan eerste hulp kan de redder met zo’n jetpack natuurlijk niet geven want ze kunnen je niet op de rug meenemen. Maar dit kan natuurlijk wel al levens redden. Als ik op de website van Gravity Industries kijk zie ik het toch nog meer haken en ogen. Want deze futuristische jetpacks vliegen ‘slechts’ tussen de 5 en 10 minuten. Dat moet je als slachtoffer niet al te ver weg liggen. Dat zeggende is het snelheidsrecord met zo’n pak wel bijna 140 kilometer per uur.

Is dit de toekomst

Zouden dit soort jetpacks de toekomst zijn? Ik zie eigenlijk ook hele andere mogelijkheden, want zo zou je ook elke berg op kunnen vliegen om deze daarna af te skiën. Dat is toch een stuk minder vermoeiend dan het omhoog lopen. En zeg nou eerlijk, wie zou er nou niet willen vliegen als Iron Man…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Leuk in lawinegevaarlijk terrein 😅

Reken maar op de eerste freeskier/boarder filmpjes met deze gear deze winter

Dit had een leuke voor 1 april geweest… Of toch niet.

Übung macht den meister!!!

Dit biedt extra mogelijkheden tegen onderkoeling 😈

even terzijde: zou een mini-quadcopter zoals dit
https://onemandrone.com/
niet veiliger (+ecologischer) zijn?
Misschien met wat extra tweaks zodat de redder zichzelf aan een touw naar beneden kan laten zakken.
Zo een jetpack lijkt me toch heel wat stuurmanskunsten te vereisen en je bent effectief verplicht te landen met 50kg op je rug.

*bericht bewerkt door Vivace op 30 sep 2020 17:54

Glide on!

Ik ga toch voor de go-go-gadget-copter.

Superman! Eindelijk!

Eerst dik 2 uur naar boven lopen en dan in 90 seconden naar het slachtoffer vliegen :)

Duur, veel training vereist, zeer beperkte draag vermogen, beperkte bereik. Ik zie vooral PR voor gravity industry.

Ik heb in het buitenland genoeg hulpdiensten gezien met leuk speelgoed, maar die staan meestal weg te roesten. Het spul wat je dagelijks en voor de meeste inzetten gebruikt, daar moet je je tijd en geld in steken.

Duur speelgoed, wat veel training vereist, voor een zeer beperkte use-case is eigenlijk verspillen van geld en tijd.

Moet niet te vaak langskomen, want dan houden we geen sneeuw meer over met die hete uitlaatstromen.

Dit ziet er wel VET uit! en een beetje onrealistisch.
Als je meer dan 1060pk (1050bhp) nodig hebt om bij een persoon te komen denk ik, zoals ook al eerder beschreven, dat dit een leuke PR / noviteit is die we niet terug gaan zien in de praktijk. Zeker niet daar, waar sneeuw ligt en je redelijk makkelijk alles met een sneeuwscooter kan bereiken.
Ik ben bang dat weinig overheden zullen accepteren dat er soms zo veel energie moet worden gestoken om een mensenleven te redden… De bergredder (in ons) denkt natuurlijk anders over.

Handtekening forum
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie