Komende drie weken geen wedstrijden vanwege corona

MarkVermeulen op 30 september 2020

Fotograaf: Ernest Selleger

De Nederlandse Ski Vereniging heeft besloten om de komende drie weken alle wedstrijden onder auspiciën van de bond af te gelasten. Een volgende beslissing nemen we na een volgende persconferentie van het kabinet.

Wedstrijden leiden tot extra reisbewegingen

De Nederlandse Ski Vereniging ziet zich genoodzaakt tot deze beslissing aangezien de wedstrijden in de meeste gevallen deelnemers uit een verschillende regio’s aantrekken. Hierdoor zouden de wedstrijden leiden tot veel reisbewegingen tussen regio’s. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan vinden we het niet gepast om deze reisbewegingen te faciliteren.

Welke wedstrijden zijn afgelast?

De volgende wedstrijden zullen niet doorgaan:

Datum Wedstrijd Locatie
3 oktober 2020 Il Primo - Avondwedstrijd Il Primo
4 oktober 2020 SMN Cup SnowWorld Zoetermeer
10 oktober 2020 Freestyle Tour SnowWorld Zoetermeer
10 oktober 2020 Skipiste Nieuwegein Skipiste Nieuwegein
17 oktober 2020 Il Primo - Avondwedstrijd Il Primo

Platformbijeenkomst

De afgelasting van de wedstrijden is besproken op de platformbijeenkomst alpine op 29 september. Deze platformbijeenkomst is hier terug te kijken.

Vanaf 1.41.40 wordt toegelicht en besproken door Paco Krom en Herbert Cool waarom deze beslissing genomen is.

Vragen?

Wil jij meer weten over het komende seizoen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Wedstrijdsport’ voor alle informatie. Voor vragen over onze wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.