Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nendaz: droombestemming voor iedereen

gesponsord op 30 oktober 2020

©Etienne Bornet
In het hart van de 4 Vallées, met meer dan 400 kilometer piste een van de grootste skigebieden van Europa, ligt het Zwitserse Nendaz. Een gezellig en authentiek dorp met moderne voorzieningen. Je kunt hier heerlijk genieten van lokale producten en als kers op de taart: Nendaz geniet gemiddeld 300 dagen van mooi weer, terwijl de pistes van december tot april sneeuwzeker zijn. Kortom; een droombestemming voor iedereen!

Natuurliefhebbers: Waarderen Nendaz vanwege de talrijke routes die je te voet of op sneeuwschoenen door besneeuwde landschappen met adembenemende panorama’s kunt afleggen.

Zonaanbidders: Zonnebaden op een terras op grote hoogte of baden in warm water in de Spa des Bisses - de keuze is aan jou!

Levensgenieters: Meer dan vijftig restaurants en bars zullen je smaakpapillen betoveren en je dorst lessen.

Gezinnen: Alles is gepland om aan de behoeften van ouders en kinderen te voldoen, van sneeuwkleuterscholen, een kinderdagverblijf, tot geldbesparende familiepakketten en gevarieerd amusement.

Geniet van de adembenemende uitzichten. ©Etienne Bornet

Nieuw: afdaling met de tokkelbaan vanaf de Mont-Fort

De 1.409 meter lange zipline met een hoogteverschil van 383 meter en een topsnelheid van 130 kilometer per uur, is absoluut spectaculair! Vanaf de top van de Mont-Fort, het hoogste punt van het skigebied 4 Vallées (3330 m), vlieg je naar beneden.

Topavontuur deze winter: sneeuwschoenwandelen en raclette in het bos

Wie zin heeft in een uniek en gezellig avontuur in het hart van de natuur, kunnen we absoluut deze sneeuwschoentocht aanraden. Samen met een gids wandel je door het besneeuwde bos, terwijl je onderweg van alles leert over de dieren die hier leven. Als de avond valt wordt er boven een kampvuur een heerlijke raclette gemaakt. Na deze welverdiende maal, is het tijd voor de terugweg. Met hooflantarens loop je terug door het bos, een unieke ervaring!

Lees hier hoe andere de tocht hebben ervaren.

Zwitserse racletten in het bos tijdens een sneeuwschoentocht. ©Florian Bouvet-Fournier

Vermijd de skiliften en ga toerskiën

De meeste wintersporters houden voornamelijk van het naar beneden skiën, maar er zijn ook tal van mensen die plezier beleven aan het omhoog lopen. Sinds afgelopen winter heeft Nendaz in samenwerking met Movement vijf routes voor skitochten uitgezet. Deze routes, waarvan er twee vertrekken vanuit Haute-Nendaz en drie vanuit Siviez, zijn gemarkeerd en hebben verschillende moeilijkheidsgraden.

De klim wordt gemaakt over gemarkeerde paden. Het aankomstpunt ligt dicht bij een van de bergrestaurants, zodat je eerst weer op krachten kunt komen, voordat je een prachtige afdaling op een van de skipistes maakt.

Ontdek de toerskiroutes omhoog. ©Etienne Bornet

Lees meer over Nendaz: Nendaz.ch

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer