Ontdek Serfaus-Fiss-Ladis: sneeuwavonturen met fantastische vergezichten

gesponsord op 30 oktober 2020

Serfaus-Fiss-Ladis
©Fisser Bergbahnen GmbH, Sepp Mallaun
Dat het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis ideaal is voor een familievakantie staat als een paal boven water. Met oefenpistes voor de kleintjes, skicursussen speciaal voor kinderen, kindvriendelijke liften en het aanbod van kinderopvang en kinderclubs heeft dit skigebied het perfect op orde voor een fantastische wintersport met de kinderen. Maar wat heeft het skigebied naast de kinderactiviteiten nog meer te bieden?

Fantastische vergezichten en veel zon

Om te beginnen een waanzinnig uitzicht over het dal en de vele zonuren! Het skigebied ligt namelijk op een zonnig plateau boven het Oberinntal en de zuidelijke ligging van de drie bergdorpen zorgt voor meer dan 2.000 zonuren per jaar.

Serfaus-Fiss-Ladis
Door de zuidelijke ligging een zonnig skigebied ©SFL Marketing GmbH, danielzangerl.com

Compact skigebied

Het is een compact skigebied, waardoor je gemakkelijk naar een van de drie dorpen kunt skiën. De snelle en moderne liften brengen je vlot omhoog en met de grote hoeveelheid rode pistes kun je het hele gebied door. Ook voor beginners zijn er genoeg oefenhellingen en blauwe pistes te vinden. Pluspuntje is de hoge ligging van het gebied (1.200 - 2.828 meter), waardoor het vaak goede sneeuw heeft. Op de blauwe Arrez-Non-Stop piste is de sneeuw vaak erg goed en kun je heerlijk carven. Dé afdaling van het skigebied is de Frommes, deze is heerlijk voor gevorderden skiërs en je hebt fantastisch uitzicht. Maar met 214 kilometer aan perfect geprepareerde pistes is er in dit skigebied voor iedereen wat wils!

Nieuw dit seizoen

Aan de noordkant van Fiss gaat komende winter een hypermoderne achtpersoons stoeltjeslift omhoog. De vierpersoons Zwölferbahn stoeltjeslift wordt namelijk vervangen. De nieuwe lift is makkelijk te desïnfecteren, heeft stoelverwarming, dichte kap en is veilig voor kinderen. Een van de redenen voor de nieuwbouw is een betere aansluiting tussen de afdalingen. Maar ook zeker belangrijk is het verkorten van de wachttijden en daarmee meer veiligheid te kunnen bieden voor de wintersporters in de rij.

Ook nieuw deze winter is de rodelbaan bij Fiss. De drie kilometer lange rodelbaan heeft verlichting en sneeuwkanonnen gekregen. Een erg leuke ervaring voor jong en oud!

Serfaus-Fiss-Ladis
Compact skigebied met moderne liften ©Fisser Bergbahnen GmbH, Sepp Mallaun

Unieke ervaring in de Crystal Cube

Opvallend in het skigebied is de grote glazen kubus. Deze Crystal Cube is dé locatie voor fijnproevers die houden van een waanzinnig uitzicht. De volledig glazen wanden van het restaurant zorgen voor een adembenemend 360 graden uitzicht op de Tiroler Alpen. Een unieke locatie op 2.600 meter hoogte om te genieten van een champagne-ontbijt, luxe lunch of high tea.

Tip voor love birds: op verzoek kan de Crystal Cube worden omgetoverd tot een van de meest spectaculaire trouwlocaties in Tirol.

Crystal Cube
Crystal Cube ©SFL Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Zonder ski’s de berg op

In Serfaus-Fiss-Ladis is het ook mogelijk om zonder ski’s op 2.450 meter hoogte te komen. Met een avontuurlijk rit in de Masner Express wordt je comfortabel door het winterlandschap naar boven gereden. De Masner Express vertrekt vanaf Lazid en rijdt via prachtige uitzichtpunten naar de Masner-skihut, hier kun je in het zonnetje genieten op het schitterende panoramaterras.

Massner Express
Met de Masner Express naar 2.450 meter ©Seilbahn Komperdell GmbH

Alternatieve wintersportactiviteiten

Naast deze bijzondere uitstapjes, heeft het gebied nog veel meer te bieden. Wat dacht je van langlaufen, sneeuwschoenwandelen, schaatsen, rodelen en een arresleetocht? Maar vooral voor waaghalzen heeft dit skigebied unieke activiteiten. Zo kun je met hoge snelheid de ‘Gezincoaster Schneisenfeger’ naar beneden, met de ‘Fisser Flieger’ vliegen op 47 meter boven de grond en met de ‘Skyswing’ ga je zelfs helemaal over de kop! Één ding is zeker, in dit skigebied hoeft niemand zich te vervelen!

Traditionele berghutten met streekproducten

Zoveel activiteiten overdag, maakt een mens natuurlijk hongerig. Gelukkig zijn er door het hele skigebied heel veel heerlijk traditionele berghutten te vinden waar je terecht kunt. De restaurants gebruiken zo veel mogelijk streekproducten. Ideaal in dit gebied is dat veel berghutten ook bereikbaar zijn met enkel de liften, zodat iedereen er kan komen om te genieten van het gevarieerde menu.

Berghutten in Serfaus-Fiss-Ladis
Genieten van streekproducten bij de berghutten ©SFL Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Coronamaatregelen

Het skigebied doet er alles aan om iedereen op een veilige en verantwoorde manier welkom te heten voor een wintersportvakantie. Kijk op de website van Serfaus-Fiss-Ladis voor de actuele maatregelen en flexibele annuleringsvoorwaarden.

>> Klik hier voor meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis en vergelijk beschikbare accommodaties.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.