Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Dwars door Wallis: Roadtrip langs vier Zwitserse wintersportgebieden - Région Dents du Midi (3/4)

Rene op 30 november 2020· 4 reacties

Samen met Kristy doorkruis ik het Zwitserse Wallis. Een trip bezaaid met hoogtepunten langs vier opmerkelijke skibestemmingen, ieder week licht ik er er één uit. Na Val d’Herens en Nendaz/Veysonnaz is deze week Région Dents du Midi aan de beurt!

Région Dents du Midi

Van megaskistation tot kneuterig boerendorpje

Net als de Rhône slaan wij bij Martigny rechtsaf richting onze derde bestemming, die onderdeel is van het overkoepelende Portes du Soleil. Dit grensoverschrijdende skigebied met Frankrijk is tezamen goed voor 600 km pistes, 316 afdalingen en maar liefst 12 dorpen. Afhankelijk van waar je verblijft, kun je een heel ander soort vakantie beleven: van megaskistation tot kneuterig boerendorpje. Champéry, Champoussin, Les Crosets, Morgins, Troistorrents en Val-d’Illiez behoren tot het Zwitserse deel en vormen de Région Dents du Midi. Het is vernoemd naar de markante berg achter Champéry, waar wij verblijven.

Les Crosets is het kruispunt binnen Dents du Midi en heeft ook een groot snowpark. Erboven ligt het hoogste punt, Pointe des Mossettes (2.277 m). Een piek verder vind je de beruchte Mur Suisse: deze muur vol buckels op de oostelijk gelegen helling van de Pas de Chavanette is een must-ski voor wintersporters die uitdaging zoeken. Champoussin en Morgins zijn beginnersvriendelijker.

Skigebied Portes du Soleil
Zonsondergang vanuit het skigebied

Culinaire uitstapjes

De mengeling tussen beide nationale keukens biedt op de berg heel veel culinair perspectief. Voor de beste kaasfondue in Champéry moet je bij het Café du Nord zijn. Een andere eettip is Alta 1874, een modern en hip restaurant dat je eerder in een grote stad zou verwachten dan in een klein bergdorp. Zie je door de absurd vele pistekilometers het bos niet meer? Dan kun je vanuit Morgins schitterende sneeuwschoentochten maken richting Cantine de They: een rustiek berghutje met een lokale menukaart.

De beste Croûte au Fromage in Champéry

Alternatieve activiteiten

In het Palladiumsportcentrum in Champéry vind je andere alternatieve activiteiten zoals schaatsen, zwemmen en klimmen. Of curling, wat wij uitprobeerden. In twee uur tijd leer je middels een workshop (CHF 40 pp) de basis van het spel en heb je tijd om met je familie en vrienden nog een aantal wedstrijden te spelen. Verrassend leuk; een echte aanrader als het weer tegenzit.

Kristy: “Verrassend leuk; een echte aanrader als het weer tegenzit.”

Volg een workshop curling
Sneeuwschoenwandeling door het sprookjeslandschap

Klik hier voor meer informatie over Portes du Soleil.

Reis volgende week met ons mee richting de laatste bijzondere bestemming; het autovrije plateau Aletsch Arena.
Klik hier voor veel meer inspiratie voor een wintersport in Zwitserland.


Coronamaatregelen
Coronamaatregelen
Met het label ‘Clean & Safe’ verbinden toeristische dienstverleners zich ertoe om de regels opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen strikt na te leven. Op Clean-and-safe.ch vind je meer informatie over de getroffen voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19. Voor alle actuele informatie over reizen naar Zwitserland, raadpleeg de reisadviezen van de Zwitserse en de Nederlandse overheid.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.
Michelle1330 november 2020 · 11:09

Ik las laatst een ander deel van deze rapportage, over de Aletsch Arena maar die kan ik nergens meer vinden op de site. Is die offline? ik wilde het nog aan mijn man laten zien, omdat wij daar ook altijd skien

Rogieradmin30 november 2020 · 11:32
Click. Click. Peace
Matthieu30 november 2020 · 13:33

Mooie omgeving. Ben daar in de jaren 80 alleen een paar keer in de zomer geweest. Toen veel gewandeld bij Les Croset (in de sneeuw!)

pfff.... hoe lang nog.....⛷
Michelle1330 november 2020 · 19:30

Ja dank je wel Rogier!

Plaats een reactie