Doe mee aan de sportactie van NOC*NSF en werf nieuwe leden!

MarkVermeulen op 31 juli 2020

Namens NOCNSF brengen we alle wintersportorganisaties graag op de hoogte van de sportactie die NOCNSF in september en oktober organiseert om meer mensen te laten sporten. Dit is voor jullie een kans om nieuwe leden of klanten te werven.

Na de zomervakantie gaan we de sport weer met z’n allen aanzetten. Dan laten we iedereen zien en ervaren hoe leuk en belangrijk sport en bewegen is. De landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’, de Nationale Sportweek én de sportactie zetten in september de sport en de sportclubs vol in de schijnwerpers.

Nieuwe leden werven met de sportactie

Met de sportactie enthousiasmeren NOCNSF, Albert Heijn, sportbonden, gemeenten en de deelnemende sportclubs potentiële sporters om (weer) te gaan sporten. Plezier in sport staat hierbij centraal: want wat je leuk vindt, houd je langer vol. Daarom willen we iedereen de kans geven om verschillende sporten te proberen en de sfeer op de club te proeven.

Waarom de sportactie voor jouw wintersportorganisatie interessant is? Jouw wintersportorganisatie kan mensen uit de gemeente of buurt laten kennis maken met jouw sport en organisatie, nieuwe leden werven en de vereniging promoten. Wil jij dat ook? Doe dan mee en meld je alvast aan via www.clubbase.nl/sportactie. Zo haal je het maximale uit de sportactie voor jouw club.

Nice to know: 25% van de deelnemers aan de vorige sportactie werd daadwerkelijk lid van een sportclub en 35% overwoog om lid te worden.

Sportactie in een notendop

 • Van 14 t/m 27 september 2020 ontvangt iedereen bij het boodschappen doen bij Albert Heijn sportvouchers
 • De sportvouchers kunnen tot en met 25 oktober 2020 verzilverd worden door gratis sportactiviteiten te boeken bij de deelnemende sportclubs
 • De club ontvangt automatisch bericht dat de sportactiviteit geboekt is en verzorgt de activiteit op het afgesproken moment
 • De sportactie is nauw verbonden met de Nationale Sportweek en vindt in dezelfde periode plaats. De landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’ zet in deze periode het belang van sport en sportclubs nog eens extra in de spotlights. Het ultieme moment dus om met jouw sport en organisatie hierbij aan te haken.
 • De sportactiviteiten worden door de deelnemende sportclubs gratis aangeboden

Wat vragen wij van jouw organisatie?

 • Meld je nu alvast aan via www.clubbase.nl/sportactie
 • Vanaf 10 augustus kun je sportaanbod aanmaken op het platform Clubbase (het vernieuwde Clubprofiel) van NOCNSF. Hier kun je ook promotiemateriaal maken, specifiek voor de sportactie.
 • De organisatie communiceert gedurende de sportactie actief dat jullie meedoen
 • De organisatie ontvangt de deelnemers hartelijk op de club, laat hen de sfeer op de club proeven, regelt goede en enthousiaste trainers en volgt de deelnemers op. Dit kan bijvoorbeeld door het meegeven van een flyer met meer informatie, een specifiek aanbod en/of een mail sturen om te vragen hoe de sportactiviteit bevallen is.

Dit krijgt jouw organisatie

 • Toegang tot een gratis, geautomatiseerd en gefaciliteerd promotieplatform om sportaanbod en promotiemateriaal te maken
 • Tips & tricks van NOCNSF, de Nederlandse Ski Vereniging en gemeente voor het maken van sportaanbod, het welkom heten van deelnemers en het opvolgen van deze deelnemers om de conversie van deelnemers naar leden te vergroten
 • Inzicht in de prestatie van het eigen sportaanbod, zodat sturing tijdens de actie mogelijk is. Bijvoorbeeld door het tijdstip, dag of het aanbod aan te passen om meer vraag te genereren
 • Nieuwsbrief van de sportactie met inspirerende voorbeelden van eerdere edities, uitnodigingen voor webinars over specifieke onderdelen van de sportactie (bijvoorbeeld ‘Hoe maak ik sportaanbod aan’ en ‘Hoe maak ik mijn communicatiemiddelen’), informatie en updates over de sportactie
 • Ondersteuning van de NOCNSF SportSupport helpdesk, de Nederlandse Ski Vereniging en gemeente voor, tijdens en na de sportactie
 • Kom in actie en werf nieuwe leden!
 • Wil je mensen uit jouw gemeente of buurt laten kennismaken met jouw sport en organisatie, nieuwe leden/klanten werven en de organisatie promoten? Doe dan mee aan de sportactie!

Meld je alvast aan via www.clubbase.nl/sportactie en blijf op de hoogte van alle belangrijke zaken voor jouw club rondom de sportactie.

Heb je vragen over de sportactie? Neem dan gerust contact op via sportactie@nocnsf.nl. De collega’s van de SportSupport helpdesk van NOCNSF beantwoorden graag je vragen.
Verder kan je natuurlijk contact opnemen met Hebert Cool of Mark Vermeulen via sport@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.