Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Freestyle snowboarders trainen op de airbag van Scharnitz

MarkVermeulen op 31 augustus 2020


Onze freestyle snowboarders Melissa Peperkamp, Sam Vermaat, Kai Groeneveld, Casper Wolf en Niek van der Velden hebben afgelopen week hun tricks kunnen oefenen. Dit hebben ze niet in de sneeuw gedaan, maar met behulp van een borstelbaan en airbag in het Oostenrijkse Scharnitz. Op deze locatie was het mogelijk om op een veilige manier hun tricks vaak te herhalen.

Een borstelbaan met sneeuwgevoel
Trainen met behulp van airbag is een essentieel onderdeel in de voorbereidingsfase van het freestyle seizoen. De tricks kunnen tot bijna in perfectie worden geoefend met minimaal risico voordat de atleten de tricks op de sneeuw proberen. Hierdoor worden grote technische vorderingen gemaakt.
De borstelbaan in Scharnitz benadert het gevoel van snowboarden op de sneeuw. De baan is gemaakt van een soort plastic, waarop het voor de snowboarders mogelijk is om veel te kunnen kanten en verschillende sporen te rijden. Dit is bij veel soortgelijke trainingslocaties een stuk moeilijker. “We kregen positieve feedback van Casper en Niek dat ze meteen voelde dat dit op sneeuw hetzelfde was en dat maakt de vertaling naar de sneeuw ook heel makkelijk”, aldus coach Niels Oostendorp.

De trainingen in Scharnitz waren van hoge kwaliteit
De coach is ook erg enthousiast over de mogelijkheden van deze trainingslocatie: “De sprong die de atleten hier kunnen maken is zo’n 20 meter, van afzet tot landing. Dat is best wel ver, waardoor ze makkelijk drie keer over de kop kunnen. Ze worden ook heen en weer gereden met de auto en we maken sessies van drie uur waarin de snowboarders ongeveer 30 runs kunnen doen. Dat is belachelijk veel. Daardoor zijn de trainingen hier van hoge kwaliteit en dat is ons heel veel waard.” Zowel in het huidige als het volgende seizoen zullen de snowboarders waarschijnlijk teruggaan naar Scharnitz om vaker te trainen op de airbag.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?
Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie! Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.