Gadget of niet: Skibril met LCD

Rogier op 08 december 2009· 8 reacties

Uvex komt dit jaar met een wel heel bijzondere skibril. Een skibril met LCD technieken in de lens. Met een druk op de knop veranderd de lens van donker naar licht. Een gadget of niet?

Hoe werkt het?
Deze bril werkt met zogenaamde Liquid Cristals (LCD), net als veel computerschermen. Als je op een knop drukt zullen de kristallen donkerder (of lichter) worden. Natuurlijk is er energie nodig voor deze bril, die wordt geleverd door batterijen.

Idee
Het is geweldig dat Uvex innoveert en met LCD technieken een bril probeert te maken die voor elk weerbeeld geschikt is. Maar ik kan me heel wat vragen bedenken bij deze bril. Werken de LCD’s (en batterijen) nog met hele koude temperaturen? welk gevaar loopt de wintersporter als hij de lens in een val breekt? En last but not least wat is de werkelijke vooruitgang, goede skibrillen met een goede lens zijn ook in elk weerype te gebruiken.

Vooruitgang
Is deze bril de toekomst in skibrillen business? Met dit soort technieken kan ik me wel heel veel voorstellen. Wat dachten jullie van een skibril waar informatie in de bril wordt getoond (pistekaarten, lawineberichten, GPS gegevens): net als bij straaljager piloten…
Al met al, leuk dat er beweging en innovatie in de skibrillen wereld te vinden is, maar ik houd het, nog even, bij mijn gewone skibrillen… En jullie?

Uvex UVision Variotronic 400 Euro

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Die 400? besteed ik liever aan mijn wintersport, ik koop wel een ‘normale’ skibril. Al hoop ik altijd dat ik het met een zonnebril afkan:)

Zo’n bril lijkt me behoorlijk overdreven!

Hoewel ik altijd loop te kloten met me skibril (met verwisselbare glazen), houd ik het nog maar even daarbij. Of ik koop er nog een aparte goed weer bril bij…
Rogier, jij zegt dat er tegenwoordig al goede skibrillen zijn met een goede lens die voor elk weertype geschikt zijn. Aan welke brillen moet ik dan denken?

@ Marco, ik ski nu al vier jaar met de ski-brillen van Adidas Eyewear en de LST active gold lenzen zijn werkelijk altijd bruikbaar!

Rogier

Voor 400 euro zit ik ook liever een extra weekje in de sneeuw! Heb inmiddels een redelijk goede skibril, die bij vrijwel alle weertypen goed zich geeft. Behalve bij een bepaald type bewolking met zon valt de diepte / het relief helaas een beetje weg. Dan moet ik dus wat vaart minderen…

dan kun je net zo goed twee verschillende skibrillen kopen!?!

lijkt mij fantastisch zo’n bril. na enig zoekwerk gevonden op wintersportbril.nl overweeg deze gadget te kopen. lijkt mij helemaal super.

Oakley heeft ook all weather goggles en die werken goed. Mijn broer en mijn vriendin hebben deze. En ze zijn geen 400e…
Ik heb zelf liever een zonnebril bij mooi weer en neem de goggle altijd mee. Maar om nu 2 goggles mee te nemen is wel overdreven. Dan is een investering in één betere en dus duurdere wel te verantwoorden denk ik. Alhoewel 400e wel veel geld is voor een goggle.

Als nu elk merk met een dergelijke bril komt kost ie volgend jaar gewwoon ook 50 euries!!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie