Duizend wintersport-reddingen per dag in Zwitserland

Rogier op 22 januari 2010· geen reacties

In Zwitserland zijn er in de winter gemiddeld zo’n duizend wintersporters per dag die hulp nodig hebben van een reddingsteam. Gelukkig zijn de meeste slachtoffers slechts licht gewond.

Heel veel
Elk jaar zijn er ongeveer 115.000 wintersporters die hulp nodig hebben van een hulpdienst, dat komt bijna overeen met duizend wintersporters per dag. Buitenlandse toeristen nemen relatief een heel hoog aantal in: 40 procent van het totaal.

Wat
Het gaat meestal om kleine verwondingen en blessures. Toch kostte de meeste van deze blessures 9 dagen (of meer) aan ziekteverzuim. De zware ongelukken natuurlijk stukken meer (gemiddeld 18 dagen).
De meeste blessures lopen de wintersporters op aan hun hoofd (draag een helm!), pols (polsbeschermers zeker voor snowboarders) en knieën (laat je bindingen goed afstellen). Bijna alle ongelukken zijn valpartijen. Botsingen zijn slechts vier tot zeven procent van alle ongelukken.

Al ongelukken bij elkaar kosten zo’n 313 miljoen euro per jaar.

Wees goed voorbereid op de wintersport, bescherm je zelf en wees voorzichtig!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie