Trentino ervaren door de ogen van Bode Miller

Rogier op 22 januari 2010· geen reacties

Vlak voorbij Oostenrijk steken de Dolomietentoppen hoog in de lucht. Dichterbij dan menigeen denkt en een ándere wintersportbestemming. Trentino is de poort van Italië en dat proef je: letterlijk en figuurlijk. Niet voor niets heeft Wereldkampioen alpine skiën Bode Miller Trentino (en Paganella in het bijzonder) verkozen tot zijn place to be.

“Paganella is my choice. It’s in the middle of Europe, just a few minutes from the exit of the highway and the slopes are perfect for my training. The people are very friendly and after I’m done with training I can relax looking at the amazing Dolomites. I love free skiing and I love great food and I can find both in Trentino. Do as Bode Miller. As me! Come to Trentino for the best snow and best life. Trentino. True experiences!” Maar ook niet onbelangrijk: met de twee skipassen Skirama Dolomiti Adamello Brenta en Dolomiti Superski heeft de skiër toegang tot ruim 1500 km piste totaal.

De twee skigebieden bieden mooie skiroutes aan door bossen, langs bevroren meren en met prachtige vergezichten over de majestueuze Dolomietentoppen. Dolomiti Superski biedt toegang tot maar liefst 1200 km piste, waarvan ruim 350 km in de befaamde skigebieden van Trentino ligt. Hiertoe behoren de skigebieden van Val di Fassa (met de bekende skidorpen Campitello, Canazei, Pozza di Fassa en Vigo di Fassa) en Val di Fiemme (met de bekende skidorpen Cavalese en Predazzo). Canazei is een goed uitgangspunt voor de befaamde Sellaronda, een aanrader!

Het mondaine, maar gezellige Madonna di Campiglio en de skidorpen in Val di Sole (Folgarida-Dimaro, Mezzana-Marillev, Passo Tonale en Pejo) zijn toegankelijk met de Skirama skipas. De pistes geven steeds een anders perspectief op het imponerende Brentamassief.

Skiën in Trentino is Italië beleven. De dag starten met een échte cappuccino of streekproducten proeven op het terras in de zon. Reizen is eenvoudig met het vliegtuig naar Verona, Milaan of Venetië (om vervolgens met de FlySkiShutle naar de eindbestemming te worden gebracht) of met de auto via de Brennerpas. Een leuke aanbieding is uiteraard mooi meegenomen. Kijk voor meer info en aanbiedingen op www.visittrentino.nl.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie