Derby de la Meije: Mooiste wintersport-feest ooit

Rogier op 24 maart 2010· 2 reacties

Houd je van skiën, snowboarden, sleeën of wat dan ook (zolang het maar op de sneeuw is). Houd je van feesten? Dan moet je volgende week naar La Grave. Het is weer tijd voor de 22e versie van de beroemde en beruchte ‘Derby de la Meije’

Heel simpel
Het idee van de Derby is heel simpel, wie het eerste beneden is heeft gewonnen. er staan geen paaltjes, geen vlaggetjes en het terrein is compleet off-piste. Allen zij die betonharde bovenbenen hebben maken kans op een prijs. Maar het merendeel van de duizend deelnemers (jawel duizend!) doen alleen maar mee voor de gezelligheid, en dat is te zien en te merken!

Mooie pakken
Veel deelnemers doen mee in de meest bijzondere pakken, al dan niet met meerderen in hetzelfde pak! Maar dat is niet alles, er zijn deelnemers die afdalen in een autoband, op mountainbikes op monoski’s, met zijn tweeën op een monoski (!), op luchtkussens en wat al niet meer.

Duidelijk
Het mag duidelijk zijn, de Derby de la Meije, is vooral plezier! Iedereen heeft (zoals gewoonlijk in La Grave) een grote lach op het gezicht en is vrolijk. Een grote viering van wintersport.

Serieuzer
Er is ook tijd voor serieuzere zaken, zo leggen berggidsen de werking uit van lawinepiepsen, of geven ze een (gratis) cursus gletsjerspleetredding. Ook staan er snelheidmeters en worden er freeride clinics gegeven.

Feest
En na al dit spektakel is het feest (met een grote F). Het type feest waar nog zeker een jaar over gesproken wordt, in ieder geval tot de volgende Derby!

Groen
Een groot deel opbrengst van de Derby gaat naar organisaties voor het Tibetaanse volk. Hiernaast werkt de Derby nauw samen met de milieu-freeride organisatie Mountain-riders. Een duurzaam en groen evenement dus.

(En, uit eigen ervaring weet ik dat de Derby altijd gezegend is met een goed pak verse sneeuw…)

Enkele fantastische beelden uit de afgelopen editie:

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Kunnen Fransen feestvieren dan, buiten 14 juli?

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

In La Grave zeker! ;-)

Rogier

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie