Alpenweerpraat: later wat lichte sneeuw

Roel op 08 april 2010· geen reacties

Sinds gisteren hangt er veel bewolking in de Franse Alpen maar meer dan wat lichte sneeuw viel er niet uit. Juist ter hoogte van de Alpen wordt de neerslagband in de mangel genomen door omringende hogedruk.

Actief is de storing wel boven de Middellandse Zee. Ten zuiden van de Alpen heeft een depressie zich afgesnoerd van het front en is het het Middellandse Zeegebied ingedoken. Boven Corsica en Sardinië regent het bijvoorbeeld pijpenstelen (met hogerop veel sneeuw). Op het satellietbeeld deze ochtend is de bewolkingsgrens goed zichtbaar. Verder dan Zwitserland komt de bewolking ook nauwelijks. Morgen lost de bewolking ook in het westelijk Alpengebied steeds verder op door het wegtrekken van de Corsicaanse storing.

Lichte sneeuw
Vanaf zaterdag komt een bel koudere lucht vanaf Scandinavië snel dichterbij. Dat geeft een toename van bewolking in vooral Oostenrijk. Daar gaat ook wat sneeuw vallen, bij een juiste timing mogelijk zelfs tot in het laagland! Veel is het echter niet en ook de zon komt tussendoor goed tevoorschijn. Elders in de Alpen blijft het meest droog en vrij zonnig.

Dit weerbeeld zet zich voort in de nieuwe week. Hogedruk houdt de teugels in handen, vooral naar het oosten toe is er af en toe meer bewolking maar veel neerslag valt er niet. Het blijft relatief fris voor de tijd van het jaar dus het naseizoen wordt prettig voortgezet.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

De zoveelste mooie dag in de Italiaanse Dolomieten, hier een beeld uit Colfosco/Alta Badia. Op de achtergrond het Sella Massief.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie