Skigebieden dicht, toerskiseizoen geopend

Rogier op 22 april 2010· 4 reacties

Ondanks de enorme hoeveelheid sneeuw in het hooggebergte zijn de meeste skigebieden momenteel gesloten. Alleen de grote hoge jongens zijn nog open. Maar met de hoeveelheden sneeuw die er momenteel nog liggen is toerskiën een mogelijkheid om op een andere manier te skiën…

Buiten
Toerskiën is een fantastische sport voor hen die graag actief buiten bezig zijn. Het klopt dat toerskiën vermoeiend is, dat de nodige kennis van sneeuw, terrein en bergsport nodig is en dat een behoorlijk skiniveau het plezier zeker vergroot. Maar wie er wat moeite voor overheeft kan bijna het hele jaar door skiën, en zal beloond worden met de meest fantastische afdalingen.

De bergen liggen open
Voor toerskiërs liggen de bergen helemaal open. Je bent niet meer gebonden aan liften in skigebieden, en aan openingstijden. Elke besneeuwde berg kun je opklimmen en afskiën, je eigen niveau is de grens.
Mijn mooiste dagen in de bergen zijn zondermeer de dagen dat ik al toerskiend onderweg was. Fantastische zonsopkomsten, diepe en volledig ongespoorde poeder, gezellige avonden in knusse berghutten en indrukwekkende bergtoppen.

Meerdaagse tochten
Het neusje van de zalm zijn vaak meerdaagse tochten. Al skiënd door een berggebied traversen en elke avond in mooie berghutten overnachten is natuurlijk een onvergetelijke ervaring.

Uitstekende conditie
Het belangrijkste voor het maken van een toerskitocht is het hebben van een goede conditie, het omhoog lopen is behoorlijk zwaar. Verder is het van levensbelang om goed uitgerust op pad te gaan, en voldoende kennis te hebben. Ga je voor het eerst al toerskiënd op pad neem dan een gediplomeerde berggids in de arm!

Als je dus niet genoeg hebt van het skiën en gek bent van de bergen dan is toerskien echt iets om eens te proberen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

hoi rogier, ooit ben ik van plan om ook te gaan toerskiën: een mooie mengvorm van bergsport en wintersport. eerst moet ik mijn techniek nog wat verbeteren, maar wil dan graag een cursus gaan volgen. weet jij wat hierin de mogelijkheden zijn? ik weet dat de NKBV ze aanbiedt, maar die zijn vaak heel duur. zijn er betaalbaardere oplossingen?

Groeten Frank

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

TSja, de NKBV biedt vaak relatief goedkope cursussen aan. Helaas blijft een goede cursus aan de prijs. je zou ook kunnen overwegen om met een groep vrienden zelf een gids in te schakelen, als je met een paar bent, kan je op deze manier zelf betaalbare oplossingen vinden.

Rogier

Is dit ook mogelijk voor snowboarders? Of is dat juist zeer onpraktisch? Kom jij, Rogier, wel eens snowboarders tegen?

Inmiddels bestaat het splitboard: het board bestaat uit twee delen. Je loopt ‘geslpit’ omhoog en voor het afdalen koppel je beide delen weer tot een board.

Bij ons achter in het Rauriserdal, Kolm Saigurn, heb je een wijdse toerskikom, perfect om te leren. Inderdaad goed om een gids te huren. Tip om daar te verblijven: http://sonnblickbasis.at/. Je bent ook welkom bij ons in de Berghut.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie