Geld besparen in de zomer en winter vakantie

Rogier op 12 mei 2010· 3 reacties

null

Veel valleien bieden speciale gast-kaarten aan. Met deze speciale cards is krijg je regelmatig leuke kortingen op van alles en nog wat in het dal. Denk aan gratis openbaar vervoer, korting in zwembaden e.d. In bijna elke vallei zijn de kaarten de moeite waard. De card in het Alpbachtal biedt wel heel veel moois.

Zomer en winter
De Alpbachtal Seenland Card krijg je bij een overnachting in het dal. Vanaf de eerste overnachting is er heel veel gratis. Zo is het in de zomer mogelijk om gratis de verschillende gondels te nemen, te zwemmen in verschillende zwembaden, begeleide fietstochten te maken en ga zo maar door. Maar het wordt nog mooier, wie deze kaart heeft in de winter kan nog steeds gratis zwemmen, en in het laagseizoen is skiën gratis voor kinderen tot 15 jaar. Een goede actie voor iedereen die deze zomer richting Oostenrijkse bergen vertrekt. Ik zie de adder onder het gras niet.

null

Meer gebieden
Maar er zijn veel meer gebieden die dit type kaarten aan bieden. Al dan niet betaald. Betaalde zomerkaarten zijn te krijgen bij bijvoorbeeld: Kitzbühel, Carinthia en Montafon. Maar de mooiste zijn natuurlijk de gratis kaarten. Vorarlberg en Lech bieden gratis kortingskaarten die verder gaan dan gratis openbaar vervoer en enkele kortingen.

Bijna overal
In heel veel gebieden bieden VVVs dit type kaarten aan. Helaas zijn de kortingen helaas niet altijd de moeite waard. Bovenstaande kaarten lijken mij de moeite van het gebruiken zeker waard. Hebben jullie ervaring met dit soort gasten kaarten, zoja waar en bieden ze echt zoveel als dat er beloofd wordt?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Volgens hun website heeft Serfaus-Fiss-Ladis ook een leuke gratis sommercard-aanbieding.

Go Rogier. Hij let ook op de kleintjes :-)

Afgelopen winter in het Alpbachtal ook gebruik gemaakt van deze kaart. Zeker de moeite waard, toen zat er een sneeuwschoenwandeling+gids bij van een halve dag.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie