Bellen met je snowboard?

Rogier op 12 oktober 2010· 2 reacties

null

Samenwerking tussen mobieltjesfabrikant Nokia en snowboardgigant Burton heeft geleid tot de ontwikkeling van een snowboard die informatie kan uitwisselen met een mobiele telefoon. Als gadget liefhebber moest ik hier het mijne van weten.

Nokia PUSH
In 2009 is Nokia begonnen met het zogenaamde PUSH project. Nokia heeft aan 5 hacker groepen gevraagd of zij hun ideeën konden uitwerken tot een bruikbaar concept. Dit resulteerde in twee projecten: PUSH Kaping en PUSH Skating. Het Skating concept vormde de basis voor de ontwikkeling van een snowboard met deze techniek. Een voor de hand liggende gedachte, aangezien skaten en boarden heel veel raakvlakken met elkaar hebben.

null

Nokia meets Burton
Om hun ideeën in de praktijk te kunnen brengen heeft Nokia snowboardgigant Burton benaderd om gezamenlijk een snowboard te ontwikkelen. Middels sensoren die de bewegingen van het board waarnemen wordt er informatie verzameld die naar de telefoon wordt verzonden. Deze informatie wordt verwerkt en vervolgens kun je uitlezen welke tricks je hebt gedaan, hoe ver en hoe hoog je hebt gesprongen, etc. Meer informatie over dit project kun je vinden op de website van Nokia. Begin 2011 zal een testversie van het snowboard te bewonderen zijn op het Burton EURO Open.

Voor een gadgetliefhebber is dit natuurlijk een ‘must have’ en ik hoop dat deze ontwikkeling zich voort zet. Misschien hebben we over een aantal jaren dit soort technologie dan ook in onze ski’s verwerkt. Vinden jullie dat dit iets toe kan voegen aan de snowboard ervaring van de wintersporter?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

gaaf! wanneer komt er een ski met deze techniek? ik ben wel niet zo van het springwerk, maar zou wel tof zijn als je je eigen bochten terug kunt bekijken.

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

Precies Frank, en eigenlijk zouden ze deze software dan ook open-source maken, zodat iedereen het door kan ontwikkelen. Kan niet wachten totdat ze dit idd in ski’s maken en dit betaalbaar is voor jan en alleman.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie