Een wintersport-zaterdag in oktober

Ruud op 24 oktober 2010· 4 reacties

null

Wij als Nederlanders kunnen het ons dan misschien niet goed voorstellen, maar voor de Oostenrijkers is het de gewoonste zaak van de wereld nu al te gaan skiën. Dat is me wel duidelijk geworden nu ik hier zo rondski en met de Oostenrijkers praat. Zoals één van hen zo mooi zei: “Die Toppen weisz ?, gleich auf die Schi !”

Trouwens, ook de “buren” weten de weg te vinden; vandaag veel Italianen gesignaleerd, meestal uit Noord Italië. Maar in de rij voor de gondel naar beneden sprak ik ook een stel dat uit Bologna was komen rijden voor het weekeind. En ik zou zeggen: gelijk hebben ze ☺ Want wat is het goddelijk; sneeuw hele dag heel goed, (nergens pap of ijs; alles lekker “griffig” en bijna de hele dag zon; alleen aan het eind van de dag zag je een muur van wolken komen (en daar kun je dan ook weer van genieten tussen in het decor van al die majestueuze toppen)

null

Snowpark ZOO
Opvallend veel jongeren ook vandaag; niet verwonderlijk want vandaag werd het “Snowpark Stubai Zoo” feestelijk ingewijd. En dat zag er indrukwekkend uit; een hele reeks hoge en minder hoge kicks. En wat een genot om naar te kijken; het niveau van de Snowboarders is hoog; een lange reeks boarders haalde de mooiste toeren uit, sommige nog heel jong. Tijdens het voor- en naseizoen blijft het Snowpark zo groot als het nu is, al maken ze een aantal kicks na dit weekeind wat minder hoog; sommige boarders overschatten wat ze kunnen….Maar dat gold niet voor die van vandaag! In het hoogseizoen is het boven (vlak onder de top van 3333 meter) erg koud, dus dan maakt een deel van het park plaats voor pistes.

Even solo-skiën
Of het “boardersvoorbeeld” van de ochtend nou inspirerend werkte, of dat ze beseften dat er nog veel werk aan de winkel was…? Hoe dan ook: mijn reisgenoten besloten na de lunch snowboardles te gaan nemen ☺. Ik hield het toch maar op mijn latjes. Nadat we elkaar weer getroffen hadden (leve de uitvinding van de mobiel) en doken we beneden bij het dalstation de après-ski in.

null

Tussenbalans ?
Inmiddels is me wel duidelijk dat er hier hard gewerkt en geïnvesteerd wordt om het gebied aantrekkelijk te laten zijn voor alle groepen wintersporters en in alle jaargetijden. Als ik weer thuis ben, ga ik eens wat mogelijkheden voor een “vroegbezoek” voor jullie op een rijtje zetten. Een paar dagen in de herfst skien is haalbaarder dan je misschien denkt.

Maar eerst morgen nog een ochtend skien!

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Maak me gek Ruud :). Ik wil NU naar Oostenrijk rijden om ook te genieten van de sneeuw. Helaas moet ik morgen werken :(

En de apres ski aan de mutterberg is altijd super.
Mijn hotel als ik of verlof ga naar Stubail.

ik wil dus SKIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN

Blijft een toppertje! Snap niet dat dit stukje oostenrijk nog redelijk onbekend is bij de nederlanders. Prima btw!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie