Vandaag was ik in het bekende Franse skigebied van Val Thorens. De seizoensstart in dit gebied is zonder meer goed! Genoeg natuurlijke sneeuw en met de koude doen de sneeuwkanonnen er nog een schepje boven op. Goede condities al met al. Ik heb nu al weer zin om morgen hier weer op de ski’s te staan! Wie gaat er dit seizoen ook naar ‘Val Tho’? En wie heeft er ervaringen (goed of slecht) met dit gebied?

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hoi Rogier. Volgens mij ben je Plein Sud afgeskied. Ik ben al een aantal keer in Val Thorens geweest en vind het een fantastisch skigebied.

@ Karin, yep die beelden zitten er ook in. Lekkere piste die plein sud, Een aanrader op koude dagen in de zon. Alleen weinig zon vandaag… ;-)

Click. Click. Peace

Een paar jaar geleden geweest, toen vond ik Lac Blanc altijd de perfecte afsluiter van de dag. Plein Sud was toen heel vaak heel druk.

Geek, Snowboarder, iPhone developer

aankomende vrijdag gaan wij richting val thorens kan het niet meer afwachten super veel zin

Ben tot nu toe 1 keer in Val Tho geweest (accommodatie in Les Menuires), en wil hier even melden dat ik het echt een topgebied vind! 1 van de beste gebieden waar ik geweest ben tot nu toe. Vooral de rode afdaling van de 3200 meter hoge Cime de Caron is erg mooi, vooral door het fenomenale uitzicht, zowel bovenop als onderweg… Ook het spectaculaire bergstation van de gondel blijft je wel bij… Alleen met koud weer niet echt een aanrader…

Valthorens is verworden tot het Tirol van Frankrijk. Vre-se-lijk…Naast de Franse betonbouw is de hoeveelheid apres ski voor mij te veel van het goede

Grappig, dit report. Wij gaan in februari voor het eerst naar dit gebied. Heb het met name uitgekozen omdat het groot is en veel mogelijkheden biedt tot het maken van leuke tochten. We verblijven in Val Thorens. Ben benieuwd, tot nu toe peer keer in gebied Alp du Huez geweest en in Paradiski. Eveneens grote gebieden.

hoi rogier,ben al vele malen in Val thorens geweest.het is een geweldig gebied dat zowel voor beginners als voor gevorderde wintersporters plezier bied. kinderen kunnen er ook prima uit de voeten.het weer wil nog wel eens tegen zitten hevige sneeuwstormen zijn met name in januari februari regelmatig aan de orde en dan besef je goed dat je op 2000 meter + bent.ik vind het wel een uitdaging tegen de winterse elementen.gezelligheid in de corm van apresski is zeker aanwezig maar het is geen oosterijk zal ik maar zeggen.restaurants zijn er in overvloed voor elk wat wils.
kortom ik ga zeker nog een keer.

Ik ben er een paar jaar geleden geweest en vond het een top gebied. Zoveel keuze met de kleine pas, maar nog veel meer keuze met de grote pas.

Leuke video weer.
Ga je dit seizoen ook nog naar Tignes, mijn favoriet ?

Aankomende zaterdag weer voor de derde keer hierheen in één woord top ideaal voor lange tochten vooral van val thorens naar courchevel is een leuke onderneming kortom AANRADER!!!
Nog mensen die ook in silveralp verblijven komende week.

Yep een super skigebied.
Misschien wel het beste waar ik geweest ben. Ik heb er nog een uitdaging liggen na een opgelopen skiblessure in 2000.
Moet er dit jaar dus maar van komen.
Helaas wel vaker "slechter" weer maar daar moet je qua kleding dan wel rekening mee houden.
Ik krijg de kriebels nu al weer.

@ Stammetje is zeker wel de bedoeling!

Click. Click. Peace

Ik ben ook meerdere malen in VT geweest en ik vind het een supergebied. Mooie pistes, lekker ski-in ski-out. Toppie! Wij gaan nu naar Oostenrijk de komende jaren, omdat we in de kleine kids zitten, maar over een paar jaar willen we toch echt weer naar VT. Wat ook fijn is aan Trois Vallee, is dat er zulke goede wegwijzers staan, dat je in principe niet eens een pistekaartje nodig hebt. Wij keken aan het begin van de dag waar we allemaal heen wilden en op de borden kun je dan alles vinden. Echt super! Plein Sud is als het drukker is aan het eind van de dag ongelooflijk druk, maar nu zal hij inderdaad wel goed te doen zijn geweest. Aan het eind van de dag gaat iedereen via PS terug naar de accomodatie. Wij gingen trouwens altijd de 3e week van januari.

Ah, Val, heerlijk. Diverse malen geweest toen ik nog de tijd had om hele dagen te skieen. Nu met kiddo’s een aantal jaren kleine gebiedjes omdat we in de buurt moetne zijn. Val kan je inderdaad lekker toeren door de trois Vallees. En de beelden zijn een feest der herkenning. Opp de achtergrond zag ik het Val2400 appartementencomplex voorbij komen. Ik zie zo mijn eigen moeder weer staan zwaaien op het balkon. :-)

Ik ga deze winter voor het eerst naar Val Thorens! 4 februari is het zover! Ben echt benieuwd hoe het gebied is. De pistekaart zag er zeker goed uit :-)

Hi,
Ik ben hier de afgelopen 3 jaar geweest altijd in het voor seizoen dus van de 27 ste in november voor 10 dagen lang
en heb mij altijd super vermaakt
helaas dit jaar is het mij niet gelukt
zou zo met je willen ruilen
en nee van deze ruilen ga ik niet huilen (-:
heel veel plezier
was idd Plein Sud waar hij af is geweest
ook leuk 3 of 4 december geloof ik is er bij Plein Sud een auto races speciaal parcours met alain prost
check: http://www.valtho.nl/files/evenementen.htm
ook erg kicke gebied voor boarders (-:!!!

Bon chance valerie

Alain Prost??? dat was 2005

Gisteravond terug gekomen uit Val Tho, idd super sneeuw en weer heel gezellig! Kom er al een aantal jaren bij de start van het seizoen en de afsluiting begin mei - Dutch week - ook zeer aan te bevelen!

@peter vorig jaar ook (-:
zag er stoer uit hoor
maar ik had mijn laatste dagje boarden en ga dan liever boarden dan auto’s kijken (-:
kon het vanaf de lift zien die gaat erlangs
kon geen actuele site vinden waar het opstond

Ik ga 10 dec richting Val Thorens voor de 3e keer. Leuk gebied. Heb me sinds de laatste keer wel flink ontwikkeld als skier en neem dit keer park en poederplanken mee. De week dat ik er ben is het boarderweek dus das mooi meegenomen. Wat extra festiviteiten en een beginnerpark.

Als tip voor Rogier, ik weet dat backcountry en offpiste meer jouw ding is maar als je er toch bent is het misschien aardig om af en toe status reports over de funparks mee te pakken.

Iemand off-piste tips voor Val Tho? vooral met de lift te bereiken aangezien ik geen touringgear mee heb.

@ newschooler dat zal ik zeker af en toe gaan doen, maar dan moeten ze wel open zijn ;-)

Click. Click. Peace

in 2009 1x geweest, een prachtig gebied met heel veel mogelijkheden, zie ook http://www.valtho.org/viewtopic.php?id=1183 bij weer voor elke dag een verslag van 123_456, zo weet je meteen wat voor weer het daar is.
Verder deed hij in het verleden ook de “grand tour”, (info op eeder genoemde site) en kon je met hem mee, hij gidste je dan door het hele gebeid heen :) ik ben zelf 1x met hem mee geweest en dat was erg leuk.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie