Live uit de Hochkönig Region

Roel op 17 januari 2011· 4 reacties

null

Na een voorspoedige reis op zondag (echt een aanrader) en een heerlijke nacht in mijn hotel stond ik vanmorgen om 9.00 uur klaar bij de stoeltjeslift in Dienten. Benieuwd naar de condities maar vooral enthousiast omdat het weer werkelijk prachtig was. Én het landschap is wit, alleen de zuidhellingen hebben het zichtbaar moeilijk.

Verkeerde keuze
De Hochkönig Region heeft een aaneengesloten skigebied verspreid over vier dorpen met Maria Alm aan de westkant en Mühlbach helemaal in het oosten. Dienten ligt ongeveer in het midden.

Ik zal eerlijk zijn, de eerste meters op ski’s vielen me flink tegen. Keiharde pistes en ik zou bijna oordopjes indoen door het geschraap van mijn kanten. Achteraf zeg ik het was mijn eigen schuld, ik had beter naar dit bericht moeten kijken en daarop mijn dagplanning moeten maken. Ik koos immers de schaduwkant richting Maria Alm en dat was niet handig. In verband met de zon had ik eerst naar Mühlbach moeten skiën.

null

Dag eindigde goed
Toen een einheimische dame me daarop wees ben ik dus als een speer terug richting Mühlbach gegaan. Aangekomen op de eerste zonhelling tegenvaller nummer twee: De piste die er 's ochtends vanuit de lift nog zo strak bij lag was om 11.00 uur veranderd in dikke slush (foto hierboven). Dat was meteen mijn laatste slechte ervaring, want de rest van de dag waren de condities perfect. Ik koos bewust mijn hellingen en dat betaalde zich uit. Bovendien was het erg rustig en dat zorgde ervoor dat de pistes in Mühlbach tot laat in de middag buckelvrij bleven.

null

Ik heb natuurlijk niet alleen maar kilometers gemaakt, met een glas Weizen tussen de middag in de zon zitten is ook geen straf. Deze Duitsers hadden er iets slims op gevonden!

null

Morgen weer door
Morgen heb ik nog een dagje Hochkönig in omgekeerde volgorde, om 's middags weer in de auto te stappen op weg naar het Grossglockner Resort in Osttirol. Met een beetje geluk zit ik daar woensdag nog in de zon als de noordkant sneeuw heeft. Duimen!

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Fipo

Hoi, ik ben nu in Mühlbach, en we duimen allemaal voor een flinke dump! Al is de sfeer best te genieten, Zum Wohl !

Leuk verslag, kan niet wachten!

Seriously snow addicted family!

Leuk gebied. Niet alleen voor families.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie