Sneeuw tot op 560m

Roel op 19 september 2011· 37 reacties

null

Een onvervalste winterinval, dat mogen we gerust zeggen! Dit plaatje komt uit Niederthai in het Ötztal. In Oostenrijk, de Italiaanse Alpen en het oosten van Zwitserland ligt inmiddels een behoorlijk pak sneeuw boven 1200m. En het is nog niet voorbij, vandaag kunnen de Dolomieten en Oostenrijk nog een flinke hoeveelheid erbij verwachten.

Opvallend is de lage sneeuwgrens. Het laaggelegen Innsbruck op 560m meldde vanochtend natte sneeuw bij +2,8 graden en dat is toch wel zeldzaam half september. Enkele andere plaatsen waar het vanochtend wit is geworden zijn Mayrhofen (630m), Kitzbühel (800m) en Ehrwald (1000m). De neerslaghoeveelheden tot nu toe zijn enorm, sinds gistermiddag is er in Innsbruck 84mm neerslag gevallen en er komt vandaag dus nog het nodige bij.

Een paar webcams:

Stilfserjoch (Italië)
Stilfserjoch (Italië)

Livigno (Italië)
Livigno (Italië)

Hochkrimml (Oostenrijk)
Hochkrimml (Oostenrijk)

In Frankrijk bleven de hoeveelheden zoals verwacht beperkt. Deze mooie foto stuurde Rogier me gisteren vanuit La Grave. Laten we hopen dat de Fransen van de volgende dump kunnen profiteren!

null

Tussentijdse updates plaats ik op twitter via @WeermanRoel.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Schitterende beelden om de maandag te openen!

Mogen we al????!!!!

Ik kan nu al niet meer wachten! wat hou ik toch van deze plaatjes.

Fantastische beelden! Ik hoop nog veel van zulke beelden te zien de komende maanden.

Wauw… :D

Het bovenste plaatje komt niet uit Sölden maar uit Niederthai, klein dorpje in het midden van het Ötztal. Maar wat een hoeveelheid sneeuw zeg!

@Bas, je hebt helemaal gelijk. Is aangepast.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Hopelijk zijn de pistes met Allerheiligen (31/10 - 06/11) al open !

Zoiets maakt je dag direct goed maar het is nog erg vroeg natuurlijk. De voorbije jaren is al dikwijls gebleken dat een vroege goede start niet meteen bedoelt dat het een goed seizoen wordt maar ik ga de sfeer zeker niet verpesten en gewoon al genieten van deze beelden :-)

Bedankt voor de update Roel!!

laat maar lekker komen die handel ;-))))

@Filip, de eerste seizoenen op de gewone pistes starten meestal pas in het weekend van 19 november. Je kan natuurlijk wel naar Solden, Stubai, Kaprun, Hintertux, etc… tijdens Allerheiligen, daar zullen de gletsjers zeker en vast wel open zijn in die periode.

Je kan wel hopen op een pre-opening als er echt genoeg sneeuw valt. Dat hebben we vorig jaar bvb gehad in Obergurgl-Hochgurgl, 50% van het gebied ging een week eerder open. Maar dat is natuurlijk nog ver…

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Hier wordt ik nou zo blij van…

Mijn dag kan niet meers stuk!
Laat die snow dump berichten maar doorkomen!
:)

Robert
http://www.onestop-travel.nl

gaaf om Niederthai te zien, kom ik (nu met mij gezin) al meer dan 23 jaar!
Dit jaar weer twee keer #kerst #voorjaarsvakantie.

Heerlijk, nu maar hopen dat het blijft liggen en dat er ook nog wat verse sneeuw valt in de winter!

Wauw:D leuk om de webcams te bekijken ook! :)

Jeetje, nu al!
Over een paar dagen zal het wellicht weer weggesmolten zijn maar kan de pret niet drukken.

http://sneeuwcams.nl/zillertalarena

De sonnwendkopfbahn was vanochtend nog groen, en zie nu!

Mogen we al????!!!!

yes, yes, yes, wat een mooie beelden weer.

Open de live-streams van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental: https://www.wintersport.nl/skigebieden/skiwelt/webcams#webca…

Gaat daar echt behoorlijk te keer wat betreft sneeuwval.

Mogen we al????!!!!

Yessssss het begint alweer te kriebelen…:)

Net zaterdag de hele dag op de piste van landgraaf gestaan, laat nu de echte sneeuw maar komen.

BLIJVEN DOEN ROEL !!!

in 1 woord: Heerlijk!!

Seriously snow addicted family!

YES

ANWB waarschuwt voor sneeuw in Italië Van onze weerman
DEN HAAG - Vakantiegangers die per auto op weg gaan naar Italië of juist op de terugweg gaan, moeten rekening houden met extreme weersomstandigheden door sneeuwval in de berggebieden van midden-Europa.

Tot bijna in de dalen sneeuwt het momenteel onafgebroken. In Zwitserland en Oostenrijk zijn diverse passen gesloten door de sneeuw.

“Het is een zeer vroege situatie dat het nu al tot in de dalen sneeuwt”, aldus een woordvoerder van de ANWB. “Vakantiegangers moeten daar echt serieus rekening mee houden. Voor wie nu nog op vakantie vertrekt, raden we aan om sneeuwkettingen mee te nemen”.

De sneeuwval houdt nog tot overmorgen aan. Maar op verschillende plaatsen is al tot enkele tientallen centimeters sneeuw gevallen. Was het zaterdag lokaal nog 20 graden, vanmorgen kwam het kwik amper meer boven het vriespunt. De Furkapas is tijdelijk gesloten. De Gotthardpas is zeer moeilijk begaanbaar.

De ANWB waarschuwt landgenoten ook om niet van de belangrijke doorvoerroutes af te wijken. “Er valt vooral veel sneeuw van de bomen op lokale wegen. Dat leidt tot levensgevaarlijke situaties”, aldus de woordvoerder.

Mogen we al????!!!!

@Jeroen, ik had het ook gelezen. Enige nuance op dit bericht is wel op z’n plaats. Ik denk dat het morgenvroeg overal ophoudt met sneeuwen en sneeuwkettingen vanaf dan echt niet meer nodig zijn. Alleen als je binnen nu en een paar uur moet vertrekken richting Alpen kun je nog weleens last krijgen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Op m’n werk had ik vandaag echt ff een maandag dip!!!Tot dat ik mijn I-Phone ff aan het checken was en die prachtige beelden zag…Geweldig!!!

Silvretta Montafon Liefhebber

Hier gaat je hartje toch sneller van kloppen? Heerlijk dit gezicht! Laat die winter maar komen! Jippie jippie!

Wat zijn de verwachting @Roel? Kan dit een eerste laagje vormen of zal het totaal verdwijnen?

Prachtig maar wel héél vroeg hé en héél laag. Hopelijk is de winter niet zoals de zomer even alles en dan niets meer?
Maar laat maar vallen die sneeuw.

RoCo
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie