Mooiste skipiste?

Rogier op 24 september 2011· 88 reacties

null
Strakke glooiende pistes? Een droom of moet het juist veel steiler zijn?

Iedereen kent dat wel, zo’n skipiste waarvan je van de eerste meter tot de laatste bocht met volle teugen geniet. Een piste die jezelf niet te moeilijk vindt maar ook niet zo makkelijk dat je je gaat vervelen. Voldoende uitdaging en tegelijkertijd jezelf lekker op je gemak voelen. Heerlijk skiën in een echte ‘flow’. Welke piste is dit voor jullie?

Wat is voor jullie de mooiste piste ooit? Zijn jullie deze al tegen gekomen of is het een utopie? Een droom, of een piste die nog gevonden moet worden. Waar moet een ‘perfecte’ skipiste aan voldoen wat vinden jullie belangrijk?

Hooggebergte
Moet een piste in het hooggebergte beginnen? Tussen gletsjers, steile rotsmuren en een frisse koele en ijle lucht die je het gevoel geeft op de top van de wereld te staan? Met een uitzicht over andere enorme bergen?

null
Een besneeuwd bos, een mooi chalet, het mooiste?

Bos
Of moet een piste juist lekker door het bos slingeren, door besneeuwde bomen, de geur van naaldhout, lekker vredig en beschut van de wind?

Afwisselend
Of moet het allemaal juist afwisselend zijn. je begint bijvoorbeeld hoog in de bergen om daarna in een vredig bos te eindigen? En afwisseling in de steilte, of is het juist lekker als een piste gelijkmatig is zodat je er lekker in kunt komen?

null
Of moet het juist hooggebergte zijn?

Steil
Over die steilte wat vinden jullie de mooiste piste? hebben jullie het het liefst zo zwart mogelijk of zijn juist de net iets eenvoudigere pistes vaak leuker?

Geprepareerd?
En wat hebben jullie het liefst? geprepareerde banen die super strak zijn? of mag het wel wat rommeliger, of zelfs met buckels?

Waar?
En als jullie de ‘perfecte skipiste’ al gevonden hebben, in welk gebied ligt deze en welke piste is het? Was deze piste ‘liefde op eerste gezicht’ of heb je deze lijn eerst beter moeten leren kennen? Ik ben benieuwd welke pistes jullie als allermooist bestempelen en waarom!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

De panorama piste in Werfenweng. Eeste stuk mooi glooiend om te carven. Daarna stukje goed zwart om toch even de beentjes goed te voelen. Daarna een stuk vlak om lekker uit te glijden tot je weer onderaan het bakje bent die je binnen 7 minuten weer op de top zet. Heerlijke afwisseling en supermooi uitzicht (hij heet niet voor niets panorma piste)

De pistes van Saas Fee

Megeve, daar heb ik echt genoten.

Hintertux, de piste vanaf het station van 3.250m naar Sommerberg!!! It’s just magic!!!

De sarenne in alpe d’huez is ver uti voor mij de mooiste piste. De vergezichten vanboven de de pic blanc zijn uniek . koppel daarna er nog eens een afdaling aan van 16 km om te eindigen in een mooi bebost dal. Magnifieke piste !

Combe de Saulire, Courchevel
Maurienaisse, Orelle

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

Normaal gezien hou ik van die redelijk steile rode dalaffahrten met ook wat minder steile stukken. Maar de mooiste is toch wel de rode afdaling van de Corvatsch 3330m! Prachtige vergezichten en afdaling over een gletscher en als je nog verder skiet dan kan je met een mooie zwarte dalaffahrt via de Hahnensee terug naar St.Moritz. Hoogteverschil 1600m!

Sarenne is inderdaad een hele mooie piste Yannick.

Flims Laax skigebied, vanaf La Siala nr 10 rood naar Grauberg, vanaf daar nr 19 stukje blauw naar Nagens, en dan nr 18 rood (was paar jaar geleden nog zwart) helemaal naar Flims. Boven sta je op 2800 meter, hoogalpine, super view. Heerlijke pistes naar beneden en het laatste stuk door het bos is als een sprookje (inclusief overhangende rotspartij). Hoe vaak ik daar wel niet even heb zitten genieten :)

De Ravinen piste in Stöten is de mooiste piste waar ik tot nu toe naar beneden ben geweest!

die rhote 8 in flachau

De piste met de naam "pluviometre": een afdaling naar Val Thorens vanuit het skigebied van Les Menuires. Het is een brede, blauwe piste waar je meestal (onbegrijpelijk) alleen bent. :)

@ Niels, de naam nodigt dan ook niet echt uit ;-) De regenmeter. Maar klopt vaak alleen en lekker knallen op deze piste!

Click. Click. Peace

Misschien leuk om bij te houden per skigebied? Dan weet je als nieuwkomer al op voorhand welke piste je zeker niet mag missen.

Mount de la chambre in les menuires,geweldige piste

Tja, de Sarenne in l’ Alpe d’huez… , maar wat ook een hele lekkere is in een veel minder bekend skigebied: no 10/9 in Dachstein West; van de Zwieselalm, helemaal naar beneden naar Hintertal en dan vooral ook genieten van het landschap

Blogger, skiër, verslaafd :-)

Dal afdaling Scheffau Wilder Kaiser.
In de ochtend bij min 4 om half negen a negen uur!
super strak geprepareerd… vlammen/ griffig/ verzuring treed dan zeker op!

Cascade in Val Thorens!!

Alles in Les Trois Vallées :-D

Combe de Caron in Val Thorens, lekker liggen in de bochten

Lagazuoi afdaling … richting Armentarola

of

in Val d’Isère van helemaal bovenaan de Equille Percé tot onderaan Le Fournet. Niet uitdagend, wél superlang :).

Maar om eerlijk te zijn, de perfecte piste is diegene waar’k op die dag op ski en met een glimlach af kom. Op elke piste kan je pret maken als je wil!

2 stuks, de piste vanaf het hoogste punt bij Orelle (Trois Vallees), maar de allermooiste is toch de Face de Bellevarde bij Val D’Isere. Is ook direct de meest heftige in Europa wat mij betreft!

Dalafdaling van de ifen in kleinwalsertal, beste piste om de dag mee af te sluiten. je begint bovenin naast de machtige rotswand van de hoher ifen om die vervolgens achter je te laten en tussen enkele rotsblokken en tenslotte de bomen te eindigen. en dat allemaal in een blauw/rood steilheid waar je met een goeie snelheid doorheen kunt knallen. hemels

De pistes van Hoyfjellsenter Trysil Noorwegen zijn tot nu toe mijn favorieten. Je kan op openvlakten en in besneeuwde bossen terecht, helemaal top :)

Ik lees veel dat men zich niet beperkt tot één piste, afdaling is mogelijk ook een goede omschrijving.

Ik heb niet een echte favoriet, wel enkele fraaie herinneringen, Echte klassiekers zijn mi. de volgende:

Valleé Blanche, van de Aiguille du Midi naar Chamonix (met gids) 20 km/2700 hoogte meters

Aletsch gletscher, van Jungfraujoch (skigebied Wengen) naar volgend dal (met gids) dan 2.5 uur met bus terug. De langste gletscher van Europa!

Wild’n Grub skiroute, Stubaigletscher naar dalstation, eenvoudig zonder gids te doen.

Van de Kleine Matterhorn naar Valtournenche/Cervinia, langste afdaling op aarde. Wanneer je van de Gobba de Rollin vertrekt ga je van 3899m via circa 22 km piste die begint op de gletscher en eindigt in het larixwoud op 1524m, zuiver piste skiën.

Mijn favoriete tochten zijn ook de klassiekers, Selle Ronda, maar ook de traverse via het Val di Mezzi, wel circa 25 min. lopen met ski’s/board op de rug.

Giro del Grande Guerra, ook in DolomitiSuperskigebied bij 70km!

Eigenlijk is elke lange off-piste afdaling of afwisselende piste afdaling een aanrader.

Een heel matige is echter de afdaling van de Kleine Matterhorn terug naar Zermatt, erg vlak over de gletscher!

In feite is elke afdaling met mooi weer na verse sneeuwval een om van te genieten!

De frommes abfahrt in fiss/ ladis. Afwisselend van behoorlijk stijl uitlopend in blauw en heerlijk lang, 10 km+. En qua moeilijke pistes de tricouloir in les deux alps, een echte uitdaging als hij vol moghuls ligt, maar o zo mooi na een paar keer oefenen.

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

in les Menuires de Mont de la Chambre ; een prachtige piste van ongeveer 5 km. leuk om eens goed snel te gaan zonder meteen te moeten ophouden

In ‘mijn’ skigebied (skigebied Hochjoch in Montafon, kom er al 18 van mijn 20 ski-jaren) is de beste piste zonder twijfel de zwarte Sennigrat (piste nr. 3). Zowel qua sneeuw, uitzicht als steilheid een topper! De piste is bijna altijd goed geprepareerd en precies steil genoeg: je kunt er genoeg snelheid maken, maar hij is niet zo steil dat je om nog een beetje controle te houden bij iedere bocht vol in de remmen moet. Tip: doe hem in de ochtend, in de middag wil hij nog wel eens ijzig worden… Nadeel is wel de trage tweepersoons stoeltjeslift waar je een kwartier in zit, maar deze wordt waarschijnlijk in de komende jaren vervangen.

Verder is de rode Col de l’Audzin in Val Thorens één van mijn favorieten: Spectaculaire lift (met name het uitstappen boven), fantastisch uitzicht bovenop (Cime de Caron, 3200 m), en een lekkere rode piste met mooie uitzichten.

Misschien inderdaad een idee om bij de skigebieden pistes/liften te vermelden als do’s & don’ts? Dan weet je gelijk wat je niet mag missen in een skigebied.

Schindlerkar St Anton die net geopend is na een flinke dump en als eerste boven starten, heerlijk! Of Off piste Fieberbrunn met gids afdaling naar de Teehütte. Kortom: rood qua steilte met min halve meter diepe pow dat is voor mij de ideale piste, nog heerlijker met een blauwe hemel en lekker zonnetje!! Dat heet flow, heerlijk zweven met mijn board door de poeder, terwijl ik dit schrijf voel ik de adrenaline weer opkomen…zucht, moet nog 2,5 maand wachten voor de 1e trip van 3 dit seizoen…
Iedereen geniet van een mooi sneeuwrijk seizoen!

Bij mij is een piste op z’n schoonst als ze lang en breed is en als er geen stukken bij zijn waar je als je er met een hoge snelheid afkomt en dan nog moet prikken, En liefst waar er veel bomen staan en natuurlijk ook niet waar er onderaan veel pap is.

@Rogier, welk vind u eigenlijk de mooiste piste ?

de bovenste 2 piste’s in les 2 alpes op 3600 meter!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie