BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Sneeuwproeven in Winterberg

Sneeuwproeven in Winterberg

martijn op 10 juli 2007 · 1 reacties

Op slechts een paar uur rijden van Nederland ligt in de streek Sauerland de bekende Duitse wintersportplaats Winterberg. Qua mogelijkheden en sneeuwzekerheid is het heuvelland rond Winterberg natuurlijk niet te vergelijken met de Alpen. Wie echter een paar dagen wil sfeerproeven in de sneeuw is hier aan het juiste ski-adres.

Het hoge heuvelland van het Sauerland, op steenworp afstand van het Duitse Ruhrgebied, vormt tijdens de wintermaanden dikwijls een ideale plek om dicht bij huis te gaan skiën. Als de weergoden een beetje meewerken rijd je er ook in hartje winter vlot naar toe. Wanneer de sneeuwcondities goed zijn, heeft dit tot gevolg, dat de skipistes overspoeld worden met ski-enthousiasten uit nabijgelegen steden als Essen, Dortmund en Keulen. Lange wachttijden bij de liften zijn dan ook onvermijdelijk. Plak er indien mogelijk een vrijdag of maandag aan vast, waardoor je wat meer aan skiën toekomt.

Winterberg is gelegen op een hoogvlakte omgeven door heuvels met een hoogte van ruim 800 m. De gemeente telt maar liefst 14 buurtschappen waarvan Siedlinghausen na Winterberg de grootste is. Winterberg is onbetwist de bekendste wintersportplaats van het Sauerland. Zo verwonderlijk is dat overigens niet, want de wintersportplaats ligt op het hoogste punt van deze streek en heeft bovendien de beste wintersportvoorzieningen. Winterberg is een echt toeristencentrum. Hotels, Gasthöfe en pensions drukken een duidelijk stempel op de uitstraling van de plaats. Slechts het centrum rondom de kerk ademt sfeer met enkele sfeervolle straatjes met vakwerkhuizen.

Het skigebeuren van Winterberg speelt zich af op vier verschillende skibergen met skipistes die variëren van eenvoudig tot middelzwaar. Tussen de Poppenberg en de Bremberg bestaat een lift- en pisteverbinding waardoor er een onvervalste 'Skischaukel' is ontstaan. Op de Kahler Asten, met 842 m de hoogste berg van het Sauerland, wordt de piste van de Nordhangsleeplift 's avonds verlicht. Het skigebied Kappe lokt veel snelheidsduivels met een zwarte piste van 38%. Door het gebruik van sneeuwkanonnen garandeert Winterberg gedurende de wintermaanden 80 dagen sneeuwzekerheid. Naast de mogelijkheden in Winterberg zelf mag het vrij grote aantal liften in het Postwiesen skigebied bij Neuastenberg niet onvermeld blijven.

Wordt de drukte op de piste je allemaal te veel, zoek dan als langlaufer de rust op van de bossen. Met een loipennet van 220 km overtreft Winterberg de stoutste verwachtingen.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Reacties

  • Geertje Blom-Bos
    Geertje Blom-Bos 10-08-08 10:37
    Geertje Blom-Bos 10 augustus 2008 · 10:37
    Kunt U wat adressen,en prijslijsten van verschillende kindvriendelijke pensions aan ons toesturen? Het gaat om sauerland,skigebied,in de kerstperiode. met vr. gr.Fam Blom

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.