Maximale prijs voor een skipas?

Rogier op 07 oktober 2011· 44 reacties

null
Moderne liften, een flinke meerprijs waard?

Skipasprijzen liegen er soms niet om. Sommige gebieden vargen meer dan vijftig euro voor een dag skiën, zijn dit soort skigebieden de prijs waard? Waar moet een skigebied aan voldoen om duur te ‘mogen’ zijn? Wat vinden jullie de maximale skipasprijs?

Duur duurder duurst
Grote beroemde gebieden zijn vaak aan de dure kant. Daar krijg je ook vaak wat voor terug, denk aan veel kilometers aan pistes, allemaal strak geprepareerd en snelle moderne liften. maar soms valt dat eigenlijk ook allemaal wel tegen en betaal je nog steeds goed bedrag voor oude liften, uren wachten en amper onderhouden pistes. Dagskipasprijzen gaan ongeveer van 15 euro voor de meest kleine gebiedjes tot om en nabij een goede 50 euro. Wat verwachten jullie van een duur gebied?

null
Valt er alleen lekker te skiën in dure skigebieden?

Bereid?
Wat vinen jullie de maximale skipas prijs? Maakt dit ook uit met wie je op vakantie gaat? Het is voor te stellen dat als je met de familie gaat dat je dan liever iets goedkopers uitzoekt dan als je met een groep vrienden een paar dagen lekker gaat knallen, of heb ik dit mis? Tot nu toe heb ik het over dagpassen, maar wat betalen jullie per week voor een skipas? hebben jullie een bedrag waar je niet boven wilt gaan of is bij de keuze van het skigebied de skipasprijs niet van doorslaggevend belang?

Duurste versus goedkoopste?
Mijn beste skidagen heb ik beleefd ik kleine skigebiedjes die nog geen twee tientjes per dag kosten. Terwijl ik duidelijk indere dagen heb gehad in de allerduurste gebieden. Wat is het duurste gebied waar jullie ooit zijn geweest? En wat is het goedkoopste? Was het het verschil waard?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Vaak wordt er gezegd dat Le Trois Vallees een dure skipas heeft, maar in vergelijking met wat je krijgt ben ik het daar absoluut niet mee eens. Nieuwe snelle liften en goed geprepareede pistes en dan ook nog eens honderden kilometers lang. Ik heb het er graag voor over…

bart

Duurste waar ik ooit ben geweest is Super Devoluy in Frankrijk. Ben zelf meer van de kleine gebieden. Dus het goedkoopste was Knezicky Vrchlabi in Tsjechie. Koste me 15 euro voor 1 dag.

Ben het volledig eens met Bart.
Wij gaan ook naar 3V, maar nemen dan bv. de ene dag een pas voor Valtho & Orelle,… duur maarja, supergoed!

Onze ervaringen zijn dat de skipassen in Zwitserland soms wel eens erg duur kunnen zijn voor wat het is. Bvb Crans Montana… 3V is inderdaad wel duur als je maar 1 dag zou gaan, maar als je het in combinatie van de hele week ziet is het dat wél waard

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Ik vind de maximale ski prijs 25,00 per dag. Net wat je zegt de kleinere ski gebieden zijn wel zo super Het wordt steeds groter en groter er worden heel wat bomen voor omgekapt … Moet dat ?? met minder gaat het ook Ik vind 200,00 voor 6 echt teveel wat ik waarschijnlijk van dit ski seizoen moet betalen. Schandalig duur

Persoonlijk vond ik de Dolomieten belachelijk duur. 241 euro voor een 6 daagse pas! Uiteraard krijg je daar wel heel veel km piste voor terug, maar ook relatief heel veel oude liften en de onderlinge verbindingen tussen de gebieden zijn ook niet best. Maar wat ik helemaal belachelijk vond, was dat de skibussen van Val Gardena er niet eens bij inbegrepen waren. Daar moet nog eens apart 8 euro per week voor betaald worden. En parkeren bij de liften? 6 euro per dag!! Al met al de duurste skipas die ik ooit ben tegengekomen.

Zoals met zoveel dingen kan iets veel geld kosten zonder duur te zijn. Tussen de 40 en 50 euro voor de skipas maar wel moderne liften en goed geprepareerde pistes vind ik best acceptabel.

Tja maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Al die mensen en machines werken daar voor ons!. Ik zou zeggen 200 max voor een week.

Seriously snow addicted family!

wat mij juist opvalt is dat met name de prijs van de kleinere gebieden onevenredig hoog lijkt. Vooral als je richting zwitserland vertrekt.

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

Het spijtige is dat ik die dure gebieden nu net het leukst vind… dus voor mij is de prijs van de skipas van minder belang. Ik denk dat het meeste dat ik betaalde voor een week 240 EUR was. In januari gaan we naar Tignes en betalen we nog geen 500 EUR voor een week in een 4* appartement incl. skipas, dus ja…

Als je een losse skipas koopt kan het inderdaad flink oplopen. Vorig jaar was ik in Val Thorens zo’n 250 euro kwijt voor 1 week. Ik sprak echter een groep studenten die een all in reis geboekt hadden en nog geen 400 euro betaalden voor appartement, skipas en busreis…

De prijzen van ski passen slaan een beetje door, en het begint er uit te zien dat mooie,mooiste,mooist een exclusief prijskaartje krijgt. Voor 6 dagen een skipas met een gezin met twee kinderen betaal je al gauw € 1000.- Tja. Dan kan ik me voorstellen dart mensen afhaken voor de wintersport waardoor het volgende jaar de prijzen nog meer zullen gaan stijgen, omdat er minder mensen komen. Wordt het probleem zo niet steeds groter?

@ Ronald

De standaard skipassen die aangeboden via reisorganisaties zijn vaak wel de uitgeklede passen zoals bijvoorbeeld voor alleen de Val Thorens vallei, maar weet niet zeker of het overal zo is. Bij bizztravel in ieder geval wel. Vaak zijn ze wel te upgraden, maar verschilt uiteindelijk niet zo heel veel in de kosten is mijn ervaring (5 á 10%)…

bart

Tja wat is duur, een greenfee voor golf kost ook al gauw €65-€100 voor 18 holes, wordt ook gewoon betaald!

ik sluit me aan bij Paul. De dolomiti superski pas is flink prijzig en daar komt dan idd ook nog de prijs van de skibus bij. Er zijn zeer mooie en moderne liften maar onderweg kom je ook nog oude meuk tegen. Maar eerlijk is eerlijk, wel een super gaaf gebied.

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Mijn goedkoopstegebied was jaren geleden in Tsjechie. De duurste tot nu toewas Val Gardena.

Het skigebied Praz de Lys-Sommand bij Geneve geeft de meeste kwaliteit voor de laagste prijs. Zaterdag en zondag skiën voor 135 euro voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 8 en 12 jaar in een prachtig gebied met uitzicht op de Mont Blanc en het meer van Geneve op 45 km piste.

De grootste tegenvaller is Voss Fjellandsby in Noorwegen waar de skipassen voor 2 dagen met 2 volwassenen en 2 kinderen van 8 en 12 jaar tegen de 400 euro kost.

Meestal boeken ik via Nederlandse touroperator (Sunweb) en zijn de skiprijzen alleszins acceptabel (en je hebt vooraf al betaald, dus tja dat voel je niet meer tijdens de wintersport…)! Maar aan de balie (zeker 1 dagspas) is het af en toe wel ff slikken! Maar het bepaalt zeer zeker mijn keuze niet!

Let it snow!

Naar mijn idee zijn de kleinere gebieden vaak relatief duur voor het aantal liften/km piste dat ze bieden. Grote gebieden zijn dan soms weer goedkoop. Val Gardene(Dolomiti superskipas) is omgerekend per km piste waarschijnlijk de goedkoopste pas die er is. In absolute zin is het natuurlijk wel een groot bedrag.
Afhankelijk van het aantal km piste en aantal liften is 200 EUR een mooi bedrag voor 6 dagen.

Vorig jaar gigantisch veel betaalt voor een week skien in Crans/Montana!! Die week 3x voor een lift gestaan die meer dan 2 uur kapot is geweest + dat de sneeuw/piste kwaliteit zeer slecht was. En we hebben het hier over de 1e week van maart. Verder heb ik mijn beste ski dag ooit gehad in Lungern-Schönbüel Waar je maar 1 stoeltjes lift hebt en eigenlijk 2 sleep liften, maar het skigebied bereikt wel een hoogte van 2200 meter! En omdat er zo weinig mensen komen heb je dus goede off-piste afdalingen. En de ski passen zijn natuurlijk erg goedkoop.

In 2006 een dikke 200 euro betaald voor 6 dagen Flims/Laax. Na 3 dagen m’n pas verloren (bleek later in m’n reistas te liggen). Aan de hand van m’n bonnetje en creditcard heb ik tegen betaling van 5 euro (borg voor de kaart) een nieuwe pas gekregen. Oude pas werd uiteraard geblokkeerd. Goede service waar ik dan ook wel voor wil betalen.

Rond de 200 euro voor 6 dagen vind ik acceptabel in de grotere gebieden. Maar als je daar slechts een paar dagen gaat skien betaal je de hoofdprijs.

Ik vind ook dat er een soort van "prestatieplicht" moet komen voor de skigebieden. Bijvoorbeeld vanaf een 6 daagse skipas rstitutie toekennen als per dag een bepaald percentage van de liften niet kan draaien. Lijkt ingewikkeld, kan heel eenvoudig zijn en enorm klantvriendelijk.

Ik ski nog niet zo lang dus erg grote gebieden hoef ik niet. 180 tot 200 euro is voor mij wel de max.
Het is natuurlijk ook de vraag hoeveel km je per dag kunt skiën voor het geld. Een mega gebied waar je uiteindelijk per dag net zoveel kilometers maakt als in een klein gebied door wachtrijen en dergelijke is voor mij niet meer geld waard.

Don`t eat yellow snow

Ik heb in 2008 in Tignes/Val d’Isere 42,50 betaald voor een dagpas, dat vond ik toen wel veel. En het was ook nog eens in het openingsweekend, dus laagseizoen! Verder ga ik (als student) veel met goedkope reisorganisaties als Sportura, Husk en Bizztravel, komend jaar waarschijnlijk 7 dagen naar Val Thorens voor 350 euro, inclusief 5 dagen Val Thorens skipas, appartement en busreis. Met uitbreiding naar 3V voor 50 euro. Vind ik goed te doen qua prijs…

Wat ik vooral duur vind op wintersport (en dan vooral in Frankrijk) zijn de prijzen van eten op de piste. Ik heb een keer op de top van de Saulire in 3V 4,50 betaald voor een blikje fris! (was in 2008, zal nu nog wel meer zijn). En een bordje koude frieten voor 8,50 noem ik ook niet echt goedkoop… Dat is vooral wat het duur maakt naar mijn mening…

Ik betaal liever een paar tientjes meer voor een skipas en heb dan wel een groter skigebied, Ischl, St Anton. Vooral in Ischgl wordt ieder jaar weer liften of opnieuw gebouwd of gerenoveerd.
Dit jaar gaan we weer naar Val Gardena, is idd wel aan de hoge kant maar de pistes en liften maken dat ook weer goed. Anders waren we niet terug gegaan.

Goedkoopste skigebied was Schwoich in 1988, 55 schilling voor een dag skien… omgerekend 3 a 4 euro… :P

Duurste qua verhouding was Fieberbrunn, tegen de 190 euro voor relatief weinig pistenkmers…

Mijn pas zit altijd bij de prijs van de accomodatie in.
Ik weet wel dat de eerste 2 jaar dat ik met m’n neef op pad ging, we elke dag in een ander gebied een losse dagticket kochten waarbij toen (5 jaar geleden) Ischgl en st Anton echte uitschieters waren (40+ euro).

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Het ski gebied van Zell am see/Kitzsteinhorn is ook behoorlijk duur, wel veel mogelijk heden (202.00 euro 6 dagen)
moderne liften, maar ook nog veel sleep liften. en lange wachttijden! het kan er zeer druk zijn!! Hotels zijn ook behoorlijk aan de prijs.

Heeft iemand wel eens de prijzen van de skipassen gezien in Ausralie en Canada?

Dan zou het gezeur wel een stuk minder zijn, daar is het skien lang niet voor iedereen weggelegd.

18Volgend jaar ga ik naar Diedamskopf, ik betaal dan 187 euro voor te kunnen gaan skien in diedamskopf, warth-schrocken en damuls-mellau. Dat vind ik een faire prijs voor 6 dagen, ze hebben heel moderne liften maar het is ook maar samen 200km en niet eens aaneengesloten. 200 euro voor een week vind ik al maximum.

Vorig jaar ben ik in Valmeinier-Valloire geweest, ik betaalde toen 150 euro voor 6 dagen, faire prijs voor 150km met heel wat oudere liften. Maar toen ik daar was bleek 20% van de pistes dicht, vooral aan schaduwkant wat dus betekende dat de piste-prepareerders gewoon lui waren en dan vind ik dat 150 euro veel is. Ik ben ook voorstander van het systeem dat je moet betalen volgens de hoeveelheid open pistes.

Vorig jaar was ik ook in de paasvakantie in Vallnord, je betaalt er 120 euro voor 6 dagen, via touroperator zelf maar een dikke 100 euro. 93km goed geprepareerde pistes, bijna alles open en moderne liften. Dat is pas goed voor je portemonnee! En dan kon je via touroperator ook nog eens de 7de dag gratis skien!

In bijvoorbeeld Saas-Fee en Zermatt zijn de skipasprijzen veel te hoog, ik kan er niet naartoe omdat de skipassen gewoon onbetaalbaar zijn (heeft ook wel wat te maken met de dure Zwitserse frank).

Het goedkoopste wat ik ooit heb meegemaakt is de skipas voor 6 dagen waarmee je naar St.Léger, Chaillol en Laye kan. 85 euro!!! Ok, het zijn drie gebiedjes die samen slechts 55km tellen en ze hebben trage liften. Maar ze zijn klein en snelle liften zijn hier ook niet nodig. Volgens mij gewoon de tip voor beginners die goedkoop op wintersport willen.

Snowworld is ook 40 euro voor 8 uurtjes… en dan heb je 2 of 3 pistes en die zijn vaak in slechtere staat dan de pistes op vakantie (waar je evt. een andere kan nemen als het echt slecht gesteld is). Dus in dat opzicht vind ik het zeker niet duur in het buitenland.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie