Ski Arlberg stelt seizoensopening uit

Martin op 30 november 2011· 21 reacties

null
Webcam uit Ski Arlberg vandaag… Een triest beeld

Door tegenvallende sneeuwval en te hoge temperaturen is de seizoensstart van Ski Arlberg uitgesteld. In plaats van de beoogde 2 december opent mijn “home turf” nu op 8 december. Heel erg jammer want ik had me er zo op verheugd al heerlijk in de sneeuw te kunnen spelen!

Hoe het komt dat er niet geopend word moge duidelijk zijn! Het lijkt er gelukkig wel op dat de sneeuwgoden mijn petitie hebben ontvangen want er lijkt nu echt sneeuw aan te komen, iedereen bedankt voor het tekenen! Zoals het er nu uit ziet komt het strakjes in St Anton met bakken uit de hemel (of dat hoop ik in ieder geval). Dat is maar goed ook want uit de brief waarmee Arlberg het uitstel naar buiten bracht is op te maken dat als het niet koud genoeg word het mogelijk nog wat langer kan gaan duren.

Van uitstel komt afstel?
Eigenlijk zou ik dit jaar niet eens bij de opening van Ski Arlberg aanwezig zijn want in Ischgl zou een alpine opleiding plaats vinden waar ik deel aan zou nemen. Een cursus off-piste skiën en lawinekennis opdoen.
Logischerwijs keek ik hier al maanden naar uit. Ik vrerwachtte de seizoens- start van mijn leven! Helaas zit het er nu niet in, komend weekend vertrek ik niet naar Oostenrijk.

Maar wat blij
Deze opleiding is verplaatst naar midden januari dus geen afstel hopelijk. Dat het seizoen later start is jammer, het is een gokje om zo vroeg te openen en helaas hebben we dit jaar mis gegokt.

Nee, wachten en geduld hebben is het enige wat we kunnen doen. En het zal toch nog wel komen? Want na zo’n droge herfst moet de winter wel heel nat worden toch? Ski Arlberg is niet het enige gebied wat de opening uitstelt, van welke gebieden hebben jullie nog meer gehoord dat deze later openen?

Martin
woont en werkt ‘s winters in Oostenrijk, in St Anton am Arlberg. Vanuit daar houdt hij ons op de hoogte van de sneeuwcondities aldaar.

Plaats een reactie

Tjah, geheel begrijpelijk onder de huidige omstandigheden… Hopelijk brengt de ophanden zijnde weersomslag genoeg sneeuw om op korte termijn te kuunnen skiën/boarden…

Het normaal een van de sneeuwzekerste plekken van Oostenrijk Obertauern heeft zijn opening ook tot nadere orde uitgesteld.

je zou hopen dat het weer wel een geheugen zou hebben
;-)

@ Erik het nabijgelegen Katschberg en Grosseck/Speiereck heeft de opening ook uitgesteld.

Seriously snow addicted family!

…niet zo miepen…er staat toch dat de banen ook voor FuBganger open zijn…ga maar eens lekker wandelen en genieten van het lekkere weer.

@Niels2

Ik miep niet maar de vraag is welke skigebieden hun opening opschorten. Daar geef ik antwoord op.

Ze hebben een leuk alternatief programma met lange wandeltochten en als je echt wil skiën is er een shuttle verbinding Mölltaler Gletscher

Sölden/Obergurgl gaan ook later open

Het zillertal arena gaat ook later open…

Zoals Roy al melde gaat ook Gerlos in de Zillertal Arena ipv 2 December pas 8 December open. Het is echt te hopen dat de voorspelde sneeuw gaat vallen en vervolgens ook blijft liggen anders zullen veel skiterreinen nogmaals hun opening moeten verschuiven.

Niet zo miepen???
Tis toch gewoon jammer??
zeker voor mensen die voorlopig niet meer kunnen!
Wandelen doe ik lekker in de zomer!!!
let it f*cking snow!!

Ook gerlos heeft het uitgesteld

Hoi Martin,
Ik moet nog even wachten tot ik weer naar St. Anton toe mag.
Op dit moment ook geen drama natuurlijk.
Ik hoop dat jou sneeuw petitie uit gaat komen…
Gezien de voorspellingen kon het weleens zwaar tegen gaan vallen.
Daarom vertrouw ik dus volledig op jou!
Hopelijk kan je snel in de sneeuw spelen daarzo, en komen er mooi foto’s hier FB.
Gr. Marco

Hoi, Gerlos - Zillertal opent pas op 16 december zijn pistes ipv op 9 dec.

De oostenrijkse weerdienst meldt verandering van weer vanaf dinsdag met sneeuw, dus toch een beetje goed nieuws.

Het kan nog altijd erger, kijk eens naar dit bericht vanuit Zinal (CH).
http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=53&t=412…

null

null

poging 2

null

null

Dit is helaas al het 3e jaar op rij dat de Arlberg regio met slechte/middelmatige omstandigheden te kampen heeft. Hoop dat hier snel verandering in gaat komen en we volop kunnen genieten van het mooie terrein dat de Arlberg ons te bieden heeft.

Skiwelt is uitgesteld tot 15 dec

Serfaus gaat wel open dit weekend maar met een beperkt aantal afdalingen achter in het skigebied.

hoi martin,
Wij hebben een huisje aan de andere kant van de berg (warth). Er zijn geruchten dat er eindelijk een verbindingslift is tussen warth en lech-zurs, zodat wij ook wat meer ruimte krijgen. Weet jij daar toevallig iets meer van?
We volgen vanuit Nederland de webcams en wat we vandaag zagen zag er veelbelovend uit!
Hopelijk tot aan de andere kant van de berg!

groeten Greetje

In het komende winterseizoen 2012/13 komt er een verbindingslift tussen Warth en Lech! Voor skiërs uit Warth komt er dan ineens 300 km aan pistes bij :)

http://www.tt.com/csp/cms/sites/tt/Nachrichten/4528655-6/die…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie