Na het druilerige weer van vrijdag en zaterdag trok het weer gisteren goed open. Reden voor ons om op de ski’s te stappen. heerlijk skiën in relatief goed weer. We hebben ook hier echter wel lager sneeuw nodig om zometeen goed door de kerstvakantie te komen. Maar we hebben nog even.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Lekkere beelden weer hoor! Heeft het vannacht bij jullie nog een beetje gesneeuwd?

Mooie beelden weer, jij weet een wintersporter jaloers te maken!

Prachtig.
Oh en wat lijkt het skien makkelijk.

Hej Rogier, een semi off-topic vraag.
Tot hoe steil kun je fatsoenlijk rechtuit omhoog toerskien, dus vanaf hoe steil beginnen jullie te zigzaggen en vanaf hoe steil doen jullie de ski’s uit en gaan jullie verder op crampons?

to ski or not to ski, thats no question

@ Simon, vind ik niet geheel off-topic hoor. Dit ligt wel heel erg aan de sneeuw, maar bij goede sneeuw met veel grip lopen we tot ca 25° recht omhoog, vanaf zo’n 30° zigzaggen en vanaf 40°-45° de ski’s op de rug, maar in slechte condities hebben we de ski’s soms al op 30° op de rug. Deze top die ongeveer 35° steil is, heb ik vijf keer geskied, twee keer met ski’s op de rug een keer met speciale ski-stijgijzers en gisteren dus met alleen vellen. Dat geeft aan hoe veel invloed het verschil in sneeuw heeft.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie