Prepareren of niet?

Rogier op 11 januari 2012· 45 reacties

null
Net geprepaareerde pistes: heerlijk!

We weten het nu wel, de sneeuw is met bakken uit de hemel gekomen. Zoveel zelfs dat veel gebieden niet eens helemaal open kunnen. Vaak vanwege lawineveiligheid, een enkele keer om een lift uit te graven en soms ook omdat belangrijke pistes niet geprepareerd worden. Andere pistes laten skigebieden expres ongeprepareerd. Wat hebben jullie graag na een verse dump geprepareerde pistes of ongeprepareerd?

Meteen geprepareerd
Net na een verse dump zijn geprepareerde pistes een echte droom, de sneeuw is boterzacht en ieder kan opeens keihard gesneden bochten maken. De sneeuw is vergevingsgezind heerlijk en mooi strak en wit. Voor de meeste skiërs bestaat er geen betere sneeuw. Heerlijk skiën met het gevoel dat alles zo ontzettend makkelijk gaat.

null
Lekkere poeder is natuurlijk heerlijk!

Niet geprepareerd
Maar soms prepareren gebieden geopende pistes niet na de sneeuwval dit heeft ook verschillende voordelen. Ten eerste is het zo mogelijk om veilig, want wel gecontroleerd poeder te skiën. Op een geopende piste is de kans op een lawine natuurlijk normaal gesproken nihil. Verder vinden veel mensen het ook fantastisch om in de diepsneeuw te skiën zonder meteen over off-piste na te hoeven denken. Als laatste komt het gebieden vaak ook nog eens mooi uit om niet alles meteen te prepareren.

Wat hebben jullie het liefst. Mag een skigebied de pistes na een dump even vol laten liggen met vers? Of moet alles meteen strak geprepareerd worden?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik vind het heerlijk als pistes even ongeprepareerd blijven, maar ik kan mij herinneren dat dat niet zo was toen ik net kon skien ;-) Dus ik zou zeggen: prepareer de makkelijkste pistes en laat de rest lekker poeder!

Afgelopen vakantie dus meegemaakt in Mayrhofen. Ze prepareerde de pistes 's morgens pas (op het funpark na) en dat vond ik totaal niet erg. Ik kan met niet herinneren dat ik ooit zo lekker gesnowboard heb zeg. Dikke poederlaag waaronder nog een iets hardere laag had. Het gaf je echt ontzettend veel controle op de piste en het sneed inderdaad als boter.

Niet prepareren!

Deels. Ik ken mensen die zich niet veilig voelen in de poeder. Sommigen wegens te weinig dieptezicht.
Voor mij mogen ze er even "puur natuur" blijven bijliggen!

Ik kies voor de beide:
makkelijkste pistes wel preparen en de andere lekker zo laten om te poeieren!

Ik heb liever geprepareerd. Ik voel me niet echt zeker in diepe sneeuw. Nog nooit op en piste geprobeerd dus misschien kom ik er ooit nog een van terug! Wat is er qua techniek nou anders aan poedersneeuw skieen? Klopt het dat je iets naar achteren moet hangen?

Ik vind juist de combinatie fijn. Sommige afdalingen dus wel geprepareerd, en andere niet. Zo kun je lekker afwisselen!

Als het wat drukker is zal de piste in no-time een groot bultenfestijn worden. Op zich prima, maar van poeder geniet ik het meest als het maagdelijk is. Een fijn keiharde renstrecke op z’n tijd vind ik ook wel wat ;-)

Nee, na een sneeuwval níet meteen preparen.
En anders de ene helft (links of rechts) preparen, en de andere kant niet. Zo heeft ieder eigen voorkeur.

Maar ik heb het liefst niet meteen preparen na een dump.

Niet prepareren graag. Ik wil wel lekker wat poeder!

Ik kies ook voor beide.
Een vers geprepareerde piste is natuurlijk lekker. Maar als er dan een keer een pak sneeuw is gevallen dan moet je daar ook even van kunnen genieten. Door per dag een aantal pistes te prepareren krijg je een leuke variatie in het gebied.

niet meteen prepareren (misschien wat blauwe wel)!

Seriously snow addicted family!

ski routes zijn toch ongepreparerrde pistes?

Niks beters als een strak geprepareerde piste die erbij ligt als een wit biljartlaken. Bovendien zijn die skipassen al duur genoeg dus laat ze maar werken voor die centen ;-)

Ik sluit me volkomen aan bij Peter. Niks heerlijker dan net geprepareerde ‘geribbelde’ pistes.

ongeprepareerd houden die verse sneeuw! Er bestaat toch niks mooiers dan lekker door de poeder, en als dat op de piste kan moet je dat doen!!!

Ik wou net zeggen das best lekker op de piste offpiste skien zeg maar

Net na een dump vind ik het wel leuk om een dagje over ongeprepareerde pistes te skien (al is dat mijn mijn slalomskis niet ideaal) Als de volgende dag de piste dan maar weer strak en ook graag wat harder erbij liggen!! Niks heerlijker dan keihard met korte bochten zo’n piste af te gaan!

Prepareerde pistes hebben mijn voorkeur. Als ik in de poeder wil skiën ga ik wel van de piste af. Bij ongeprepareerde pistes krijg je snel hobbels, wachtende mensen, ongecontroleerde malloten et cetera…

pas ergens eind ochtend prepareren
ben gek op poeder maar in loop van de dag ver##### mensen het toch door het vele remmen,zitten hangen enz dus trek dan maar strak. poeder en strak geprepareerd is lekker en ach poeder vind je dan ook zat naast de pistes…

@ Niels: Mee eens. Wintersporters die echte poeder willen gaan wel off-piste :D. En voor beginners zijn ongeprepareerde pistes een stuk moeilijker. Mijn visie: pistes moeten eigenlijk altijd geprepareerd zijn (behalve puckelpistes natuurlijk), en poederskiën/boarden doe je maar naast de piste.

Wat mij betreft zo snel mogelijk prepareren, vooral als het druk is. Zo voorkom je dat de piste halverwege se dag alleen nog maar uit hopen sneeuw bestaat. Ik ga liever wat verder zoeken als ik wil poederskieen.

Op dit moment zeg ik geprepareerde pistes. Heerlijk als ze net klaar zijn gemaakt door de bullies.

Wat zou voor een beginner in snowboarden het beste zijn?
Geprepareerde pistes of niet-geprepareerde???

Blijft wel dubbel, enerzijds overdag geen bully’s op de piste vanwege de kans op ongelukken, anderzijds wel halverwege de dag prepareren.

Zo’n laag vers op de piste is natuurlijk heerlijk skien. Anderzijds is dat dan toch van betrekkelijk korte duur, de bulten die al aan het begin van de middag ontstaan zijn verre van ideaal. Wat mij betreft dus wel prepareren, de pret van het vers weegt niet op tegen te verzuurde bovenbenen 's middags.

Beide, makkelijk geprepareerd en moeilijker ongeprepareerd. Daar dan lekker poeder boarden.

Niet prepareren!!!
Ik vind dat altijd zo zonde als ze die maagdelijke poeder aanharken.

@Pascal
Een beginnende snowboarder in de diepe sneeuw leidt alleen maar tot gigantische scheldpartijen :-)

Combinatie van beide. Maar ook binnen eenzelfde moeilijkheidsgraad graag wat afwisseling, dus niet persé alle moeilijke pistes ongeprepareerd laten en alle makkelijke net wel prepareren, maar daarbinnen ook wat variatie.

ongeprepareed,

hadden we deze wintersport ook en ik vond het geweldig

Prepareren dus. Daar betaal je voor je skipas eigenlijk ook voor. Off-piste kan je altijd op andere plaatsen. Als je de pisten niet prepareert kan je ze beter tot skirouten omdopen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie