Beste restaurant aan de piste

Rogier op 25 januari 2012· 89 reacties

null
Heerlijke ‘tartiflette’ in een klein Frans berghutje diep in de Queyras

Wat is er lekkerder dan halverwege een dag skiën of boarden even neerstrijken op een terrasje, als de zon schijnt, of naast de kachel als het guur en koud is. Nog beter wordt het als je dan tegelijkertijd lekker wat kunt eten. De kwaliteit in het aangeboden eten op en rond de pistes scheelt nogal. Waar hebben jullie ooit het beste (en slechtste) gegeten op de piste? En wat eten jullie graag op de piste?

Wat eten jullie
Wat eten jullie vaak als je langs de piste stopt? Een snelle hap (een broodje, een bordje patat o.i.d.) of eten jullie lekker uitgebreid en nemen jullie dan ook lang pauze? Kunnen jullie ook in Nederland al zo uitkijken naar het eten in de bergen?

Lekkerste restaurant
Waar hebben jullie ooit het beste gegeten aan de piste? Voor mij is dit Refuge Evariste Chancel. Halverwege de off-piste afdaling van la Grave staat dit kleine hutje waar men eenvoudige maar zeer goede maaltijden neerzet met voornamelijk verse ingrediënten. Heerlijk eten en een verademing naast de verplichte frietjes en voorverpakte tosti’s. Misschien is het eten daar ook wel zo lekker vanwege het feit dat we eten met misschien wel het mooiste uitzicht ter wereld…

Niet alleen het eten
Niet alleen het eten is van belang hoe is de bediening. Frankrijk heeft de twijfelachtige eer niet echt klant vriendelijk te zijn. Ik merk daar niet zo heel veel van, of ben er misschien gewend aan geraakt. Maar waar zijn jullie goed geholpen en waar viel de klantvriendelijkheid tegen?

Kortom
Kortom naar welk restaurantje in welk gebied kijken jullie uit om terug te gaan en naar welk eettentje gaan jullie nooit meer terug?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

mmmmm La Fruitière naast La Folie Douce in Val d’ isère super lekker met een goeie beat op de achtergrond van la folie douce

Saalbach-Hinterglemm. Gebied telt talloze leuke en authentieke eethutjes. En tegen prijzen waar je in Nederland niet voor kunt eten… Een goede Gulash met Spatzle voor 9 euro. Daarbij een halve liter Weizen voor 3,80 euro. Bijvoorbeeld de Breitfusalm op de Zwolver, of het tentje onder aan de dalafdaling naar Leogang.

Paletti in Kaprun maakt lekkere verse pizza voor weinug dus ideaal, verslaat in mijn optiek veel duurdere tenten in zowel sfeer als eten.

Oh en niet te vergeten, grote glazen bier bij Paletti!

De Kristalhutte in Kaltenbach!

Mooi panoramadeck, goeie pasta… heerlijke tent!

DON'T BLINK BECAUSE HISTORY IS WRITTEN IN AN INSTANT

In Hinterglemm http://www.rosswaldhuette.at/de/sommer-winter/winter/… . Lekker tentje.
En voor de avond de Heurigestube’n in het dorp.

Lekkere Kaiserschmarnn in Fellersbach in Muhlbach Höchkonig!

We gaan ieder jaar naar Val thorens , eten niet echt bijzonder, maar onder la folie douce kun je prima eten!Bij de 360 bar (het restaurant) onbeschofte fransen! Klant onvriendlijk,eten onder de maat en de prijzen onvoorstelbaar hoog voor wat je krijgt!!

In de Dolomiten :Dat kleine tentje op weg van Selva naar Canazei , zo aan die hele korte piste en daar aan de linker kant.Dus niet bij de GOGO Girls boven aan de piste.
Lekker lekker lekker.

Ver uit de Kristalhutte in Kaltenbach, niet echt oostenrijks goedkoop maar wel heerlijk!

Zonder twijfel Baita Gardoné in Predazzo. Lekker loungen in het restaurant dat bekend staat als de "Mountain Rivièra" op 1700m met een geweldige steak Fiorentina (T-Bone) of lekkere pasta en een lekker wijntje… hmmm…

En natuurlijk voor de kip en goulash op de lange piste van de gletsjer naar het dorp in Solden.

Net als Ano Niem moest ik ook meteen denken aan de heerlijke verse pizza’s in Kaprun. En ja, wij kijken in Nederland ook echt al uit naar de heerlijke Oostenrijkse lunches op de pistes. Soms soep met een broodje, of friet met bratwurst, of spagetti. En uiteraard een keer Kaizerschmarrn en Apfelstrudel. Wij lunchen meestal uitgebreid, zo’n drie kwartier tot een uur, het liefst in kleinere traditionele hutten.

Kitzbuhel - Kirchberg; Melkalm voor heerlijke Germknodel, en de Sonnleitstadl of Schroll voor de beste Kaiserschmarrn

Het beste da k al gehad heb is Zowieso de kaiserschmarren in t grote restaurant waar de groten bak naar 3000 vertrekt in kaprun, sfeer moesten we echter volledig zelf voor zorgen maar das dan ook zeker gelukt :)

Wij gaan altijd naar Karinthie, in de buurt van Bad Kleinkirchheim. We hebben 2 favorieten: Op de Falkert Almstubn Stingl Heidi (knus, klein, warm door grote kachel in het midden) en op de Turracher Höhe Restaurant Sonnalm. De laatste heeft heerlijke chickenwings en spare ribs! Midden op de piste, met een groot zonnig teras! Heerlijke plek, helaas ook door velen ontdekt, dus vaak druk!
We nemen altijd een goede pauze, 3 kwartier tot een uur. Zeker bij mooi weer! ;)

Jojotje61

Absoluut Alpengasthof Schroll in Kirchberg! De beste kaiserschmarrn ooit gegeten en het zit aan een geweldig leuke afdaling!

Schafstall in Kappl is zeker het beste restaurant waar wij jaarlijks terugkomen om te lunchen of 's avonds voor een diner!

Bij de Schafstall hebben ze de grootste hamburgers en de lekkerste gerechten!

Het zit aan de dalafdaling dus een glühweintje pakken voordat je helemaal door skiet kan niet overgeslagen worden!
Tevens ook een goede Après Ski!

@Ano niem:
Het topic heet "Beste restaurant aan de piste" en waar kom jij mee: met een pizzaria midden in het dorp.

Als het wit is kun je er over naar beneden...

Niet speciaal heel lekker ofzo, maar wel leuk om er een keer gegeten te hebben, Rosi’s Schnitzelhütte met mega-schnitzels. Je moet er natuurlijk niet zijn op het moment dat iedereen er gaat lunchen (dan ben je veel te veel tijd kwijt die je ook aan skiën kunt besteden), en één keer in de vakantie is ook wel genoeg. Je weet dan meteen of je bij de fans hoort, of bij de mensen die het verschrikkelijk vinden.

Wij waren bijzonder te spreken over de slager onder aan de gondel in Mayrhofen. Die heeft zo’n beetje al het vlees dat hij “gewoon” verkoopt ook op een broodje op de menukaart staan. Erg handig als je net rond lunchtijd na een lange reis aankomt…

Mag ook de slechtste??? In Alpe d’Huez halverwege de Marmotte lift betaal je 9 euro voor enorm waterige choco en 5 euri voor een slappe magnetron hamburger uit de supermarkt!!!

http://www.chaletetoile.it/enter_eng.html
Allerbeste bergrestaurant, Breuil Cervinia (Italiaanse zijde Matterhorn/Zermatt). Wat een verschil met het eten aan de Zermatt zijde…

Bij Stöcklalm in Hoch- Söll kun je heerlijk eten. Er staan standaard Oostenrijkse gerechten op de kaart, maar ook veel andere dingen. De Hexenkartoffel is een aanrader: gepofte aardappel met verse gebakken groenten en creme-fraiche. Ook de grillhendl is heerlijk!!

In Val Thorens heb je echt highs en very very lows wat restaurants betreft.

“Deux Lac” is een hele fijne met mensen die het WEL leuk vinden om in een piste restaurant te werken. Eten is goed en voor Val Thorens begrippen goed te betalen. Chalet de la Marine (http://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g196716-d1723981…) is iets duurder maar erg goed. Ga niet naar beneden (dan kom je in de self service en die is minder goed) maar neem de trap naar boven, erg goed terras!

Absloute topper in het gebied is l’Oxalys, een sterren restaurant bij het in rijden van het drop en vlak langs de piste. Deze tent heeft 2 sterren is het hoogst gelegen sterren restaurant van Europa. Ik kan nooit de weerstand bieden om er toch iedere keer een avond te gaan eten. Sterren eten is uberhaupt veel goedkoper in Frankrijk, maar hier heb je ook iets moois. Regelmatig namen wij en goedkoper appartement om hier te gaan eten.

Na vorig jaar in Italie geskied te hebben (Selva) ben ik overigens wel helemaal klaar met de hoge prijzen in Frankrijk op de piste. In Italie zit je gewoon heel erg goed te eten voor heel weinig en de mensen zijn nog blij dat je langs komt ook! Dus ook dit jaar weer naar Italie!

Maiskogelalm (Heli’s Hutte) in Kaprun. Heeeerlijke verse kippensoep (de kippen hoor je buiten in het hok tokken) en grillspecialiteiten. Maar vooral de gezelligheid. Ligt een beetje verborgen in een zijarm van de piste.

Ik ga altijd voor de kleine gezellige tentjes! De gezellige tentjes zijn meestal moeilijker te vinden en blijven daarom speciaal. Je hebt daar ook vaak de lekkerste gerechten die met liefde zijn klaargemaakt.

Berghaus Toni in Riederalp (Aletsch Arena) ; Belgische chef kok en zalig uitzicht ! http://www.berghaus-toni.com
Hotel en restaurant uitgebaat door Vlaams teams ! Prachtig gebied, echt aanrader !

La fruitière naast la folie douce is inderdaad top! Echter deze is in Val Thorence…

Even off-topic: Is de prijs over het algemeen per landen hetzelfde, of bijvoorbeeld Frankrijk (zoals ik een paar keer voorbij zie komen) veel duurder dan Oostenrijk. Ik ga dit jaar voor het eerst naar Mayrhofen, Oostenrijk. Iemand tips?

La fruitière naast la folie douce is inderdaad top! Echter deze is in Val Thorence…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie