Raarste ski ooit of toekomst?

Rogier op 15 november 2012· 27 reacties

null
Raarste ski ooit of toekomst? RS1 ski

Wat ik nu weer op het internet tegenkwam. De RS1 ski. De raarste ski die ik ooit gezien heb. Volgens de website van RS1 zelf is deze de ski de volgende revolutie in de ski-wereld. Op de website staat een ‘mooi’ verhaal hoe de ontwerper van de RS1 ski’s zijn kniebanden scheurde tijdens een vakantie in Chamonix, hij kon de rest van de vakantie niet meer skiën. Al revaliderende bezocht hij een aquarium en zag daar haaien hun staart voor het zwemmen gebruiken. Dat moet ook met ski’s kunnen dacht hij.

Het idee
Het idee achter deze ID2 ski is dat de ‘losse’ achterkant meedraait en daarmee het skiën soepeler maakt en minder kracht zet op de knieën. Makkelijker draaien dus volgens RS1. Ik zal deze ski zeker eens willen proberen op super strak geprepareerde pistes. In steil en poederig terrein zal het het vast een ander verhaal zijn. Volgens de makers is de ski duidelijk anders dan een ‘kortere’ ski en klappert de achterkant niet.

null
RS1 Ski Prototype – RS1ski.com

Ik vind het een bijzonder idee. Ik vraag me af of er markt voor is. Wie ziet zoiets wel zitten of lijkt het wel wat? Of denken jullie dat het drie keer niets is?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wel nog grappig zicht… Denk eerlijk gezegd dat het niet dé toekomst zal zijn :)

Go with the snow!

Snap niet hoe dit kan werken? Het wringt toch enorm tegen… Ik wil wel eens bewegende beelden zien :)

Ik denk 4 keer niks. Net zoals de VarioCut van Atomic ook niks is geworden. Skiën is een sport welke kracht en energie kost. Wil je een wintervakantie zonder sporten ga dan iets anders doen dan skiën.

Tegenwoordig wil iedereen op één of andere manier opvallen op de piste en anders zijn dan de rest, dus er zullen vast mensen zijn die er graag rond mee zullen skiën. Ik zou inderdaad ook graag bewegende beelden zien, het lijkt mij niet echt fijn skiën.

Mensen…
Dit ziet er echt niet uit!

null

@ Niels

Persoonlijk denk ik ook dat het niet veel soeps is, maar een keertje proberen waarom niet. Ik denk dat een strakke gecarve bocht inderdaad een lastig verhaal wordt…

Click. Click. Peace

Ik was trouwens Gast710!

@ gast 710

Het lijkt een gebroken ski :p

Go with the snow!

Ziet er een beetje zielig uit inderdaad…

Verder is skiën - voor mij althans - met de kanten in de sneeuw, de piste die je in al haar oneffenheden onder je door hoort en voelt gaan.

Ik zou denk ik constant het gevoel hebben dat ik niet de controle heb omdat ik de kracht niet kan overbrengen met zo’n scharnier erin.

@ jasper @ job

Je moet het wel niet allemaal toeschrijven aan “opvallend willen zijn” of “lui zijn en willen skien zonder moeite te moeten doen”. Er zijn (heel wat) mensen waarvan skien een grote passie is /was en die het nu niet of nog maar beperkt kunnen uitoefenen door oa.problemen met gewrichten. Het is daarom leuk om te zien dat er onderzoek wordt gedaan en naar alternatieven gezocht, hoe idioot ook.

Poging tot hype… meer zal het niet zijn.
Skis hebben hun vorm en stabiliteit om een reden.

Gehan

De “klapski”!

De “klapski”!

Wat ik me afvraag is: nu zet je een ski op zijn kanten en is het de radius + de kracht die je uitoefent wat je draai gaat bepalen, als je dus met deze ski een beetje naar achteren zou gaan hangen (wat niet mag, maar?) gaat dan die ski vanachter niet weg slagen?

RoCo

LOL die ski kan alleen maar naar rechts! Lijkt me niks, en overbodig gewicht.

het is een ski voor wat oudere mensen is mij conclusie als je ziet hoe hij dat bocheltje doet want als je te snel links rechts doen blijft hij toch wel een keer hangen en vooral als er veel sneeuw tussen het scharnierend gedeelden komt

Jammer dat het geen doorlopend filmpje is, maar dezelfde bocht heel vaak achter elkaar gemonteerd. Ik vind de beweging van de ski er op zich wel natuurlijk uit zien. Ik zou hier pas over willen oordelen als ik het getest heb.

Hmm redelijk baggerfilmpje. Maar als het zou werken, goed zou werken, is het wel iets innovatiefs. Eerst zien, dan geloven…

It's all about the turns duuuuuude!

Wel iets aparts,bij de klapschaats dacht ook menigeen dat het niets was, ben wel benieuwd hoe die aanvoelt.

De rollator voor skieers!

Ziet er vreemd uit bij de bewegende beelden. Zou het wel een keer willen proberen om te voelen hoe dat werkt.

Vreemd dat er alleen beelden zijn van een simpel bochtje op een indoorbaan. Vermoedelijk zit men nog in een prille conceptuele fase.

Verder snap ik de werking niet, werkt dit niet averechts bij carven!?

Volgzaam type (off-piste mits berggids).

kwil da wel es proberen

Ach, hoelang is het geleden dat er werd gelachen om de klapschaats…?

Nou als je kan scharnieren, kun je ook een ski “opvouwen”! dus geen skikoffers meer.
Of je kan bijvoorbeeld elementen uitwisselen en klikken zodat je lengtes kan varieren. handig voor kinderen. Ik vraag me alleen af of je wel dezelfde eigenschappen hebt met dergelijke ski’s dan met ski’s gemaakt uit een kern.

laflaps

je hebt volgens mij de hele kant van een ski nodig voor drukopbouw en stabiliteit op snelheid, ik merk op een ijzige piste dat mijn Salomon Rocker 2 ski’s heel weinig grip hebben omdat door de dubbele rocker de voor- en achterkant geen contact heeft met de piste of ik moet heel erg ver kanten! op een vlakker stuk is dat heel lastig, op een steilere piste is dat weer makkelijker, daar zijn die ski’s ook helemaal niet voor bedoeld, maar ja ook als je hoofdzakelijk off piste gaat moet je deels over de piste skiën. Een piste ski is daarentegen voorgespannen en door de druk die je opbouwt over de hele ski kant in kontakt met een harde of ijzige piste.

Ik zie dan ook niet de meerwaarde van dit product, je verliest eerder controle dan dat je het wint. Ben benieuwd wat de RS1 op een rolmat doet, ik denk dat daar duidelijk wordt of het werkt, de rolmat straft namelijk slechte techniek (of een verkeerd ontwerp) feilloos af!

Tot slot het hebben ze niet goed nagedacht over de naam, Radar waterski’s hebben ook een type dat RS1 heet! Meteen juridisch getouwtrek over de naam voorgeprogrammeerd!

Heb onlangs ook een snowboard met een scharnier gezien, ik denk dat ernstige blessures op kunnen optreden wanneer onderdelen zo draaien/roteren zoals de menselijke anatomie niet toelaat.

Met name laat in het seizoen heb je heel vroeg

apart inderdaad…Voor het fanatieke skieen lijkt het me ook vreemd, maar misschien is het wat voor oudere mensen die rustiger op minder steile pistes skieen waarbij gewrichten dus knieen wat minder sterk zijn?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie