Sneeuw komt er langzaam aan

Rogier op 03 oktober 2012· 9 reacties

null
Op grote hoogte blijft het in noordwanden vanaf nu wit

De winter komt steeds dichterbij. Waarschijnlijk kijken jullie net zo uit naar de winter als ik. Elke dag merk ik hier in de Alpen dat de winter dichterbij komt. 's Ochtends is het kouder en kouder en de hoogste hellingen blijven steeds langer wit na een sneeuwbui. De herfst geeft langzaam aan voorproefjes op de winter totdat zometeen die eerste echte dump volgt. Voor nu genieten van mooie herfstbeelden, deze foto’s heb ik allemaal gisteren geschoten.

Steil blijft wit
Steile noord-hellingen blijven het langste wit, want deze hellingen daar komt de steeds lager staande zon helemaal niet meer in. Elke dag verliest de zon aan hoogte en aan kracht dus de allersteilste en hoogste hellingen blijven langzaamaan wit. Niet dat wij daar echt veel aan hebben want veel van deze hellingen zijn onskibaar. Het is wel mooi want het geeft nog meer zin in de winter.

null
Op bijna 4000 meter zal het vanaf nu ook wit blijven.

null

null
Zonrijke hellingen hebben het moeilijker qua sneeuw

null
In het dal is het herfst, en dat is ook erg mooi!

null
Met ontelbare varianten geel

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Mooie beelden, daar wordt je een stuk vrolijker van dan van het beeld wat ik hier heb als ik naar buiten kijk, grijs, winderig en nat !!
Heb de Freratel beelden van de BRT opstaan en het weer in de Oostenrijkse Alpen is zo te zien super, mooie verkleurde alpenweide en bomen onder een zonnetje bij een graad of tien.

Inderdaad veel mooier dan het druilerige weer hier. Dit geeft ons iets om weer naar uit te kijken. Hier staan de webcams de hele dag open. :-)

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Heerlijk! Mooie beelden!

Seriously snow addicted family!

Nice!

immer gerade aus

mooie beelden Rogier! kan niet wachten tot de winter écht weer begint!

Ook al ben ik een echte wintersport junk toch is de herfst het mooiste seizoen, met al die prachtige kleur schakeringen. ik woon in een gebied waar ook nog een hele hoop groen is te vinden en het is prachtig tijdens de herfst en rustiger. Maar zwaar aan het aftellen naar december en de eerste skivakantie.

RoCo

Die herfstbeelden van de dalen zijn schitterend. Ik zou graag een keer een jaar meemaken in de bergen en alle seizoenen intens beleven door zoveel mogelijk buiten te zijn…

@ Jürgen, ik ben ook zo gek op de bergen omdat er ‘echte’ seizoenen zijn.

Click. Click. Peace

Jackyzweistein:

Hmmm, wat een mooie foto’s, om heerlijk bij weg te dromen. We zijn zelf net terug uit de bergen Oberstdorf en Brenta Massief. Wil nu al weer terug!! Meestal gaan we in Frankrijk skiën maar dit jaar gaan voor het eerst heel vroeg dit jaar skiën (tussen Kerst en oud/nieuw) en naar Oostenrijk!! Omdat de bergen daar niet zo hoog zijn, vinden we het enorm spannend óf er dan al genoeg sneeuw ligt. Frau Holle moet maar goed haar best doen (sprookje Duitsland, zij maakt sneeuw).

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie