Live vanuit Portes du Soleil

Alke op 05 december 2012· 7 reacties

null
Een echt winterwonderland

Vandaag en gisteren sneeuwde het volop in de Portes du Soleil. Op 1500 meter hoogte ligt al meer dan een halve meter verse sneeuw. Na twee dagen de ski’s onder gehad te hebben werd het weer eens tijd voor een tochtje op de sneeuwschoenen. Ook omdat het zicht gisteren niet echt denderend was.

Tochtje boven Abondance
Dus vertrokken wij voor een toertje boven Abondance. Vanaf het gehuchtje ‘Le Mont’ liepen we tussen de bomen en door kleine valleitjes naar de col alwaar we afdaalden naar Ubine. Dit is een verzameling van een berghut, een kerkje en wat boerderijen op een hoogte van 1400 meter achter de Mont Chauffé. Het dal is in de winter alleen te voet of op de ski bereikbaar. De berghut is dicht en gaat in de winter, alleen op verzoek, voor groepen open. Het paadje van de col naar Ubine is echt een feeërieke wereld van besneeuwde bomen en steile afgronden, schitterend om daar lekker op een maandagmiddag door heen te banjeren.

Dichtgesneeuwde sporen
Bijna de hele tocht heeft het gesneeuwd en onze sporen waren op de terugweg dan ook weer aardig ingesneeuwd. En met de 50 tot 70 cm die er voor de rest van de week nog voorspeld wordt zal het geen probleem zijn om zaterdag de eerste pistes van de Portes du Soleil te openen. Het seizoen kan beginnen! Wat heb ik er een zin in en naar uit gekeken!

null
Een dik pak sneeuw in de bomen

null
Echt winter, eindelijk!

null

null
Heerlijk, erop uit in de sneeuw

null
En het sneeuwt keihard door!

null

null

Alke
runt een hotel in Portes du Soleil, elk vrije uurtje is hij in de sneeuw te vinden. Natuurlijk houdt hij ons op de hoogte van zijn avonturen.

Plaats een reactie

Hoi Alke, bedankt voor deze prachtige beelden. de eerste week van feb 13 ben ik voor een week in Chatel…heb er zo’n zin in en zeker met deze beelden dan wodt dat alleen maar meer wat een pak sneeuw zeg! FANTASTISCH!
Grtz
Snowboy Krizzzzzz

Lekkere beelden Alke!

Click. Click. Peace

Heerlijke foto’s. Vooral die takken die helemaal doorhangen van de enorme lading sneeuw.

Hoi Alke, prachtige foto’s in een fantastisch gebied. Elk jaar kom ik er wel een week skiën. Afgelopen zomer ook nog een aantal dagen geweest, Morzine. Waar run jij een hotel? Plaats nog maar meer mooie beelden…

Wooow die takken! YEAHH!:-)

Bedankt voor de updates, Alke! Wij gaan 22 december naar Chatel… Kan niet wachten!

Leuke foto’s en wat een mooi woord: feeërieke; ik zie het helemaal voor mij. :)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie