Dit weekend draaien de liften in Winterberg voor eerst deze winter. Het is begin december en de condities zijn bovengemiddeld goed. Er ligt ongeveer 30 centimeter krakende sneeuw, want het is al dagenlang erg koud. De sneeuwkanonnen draaien ook overuren zodat Winterberg straks klaar is voor de kerstdrukte. Er is een nieuwe verbindingspiste en lift naar de Kappe waardoor dit gedeelte van het skigebied nu makkelijker te bereiken is. De condities in Winterberg kunnen snel veranderen, dus kijk regelmatig naar de webcams om een goed beeld te krijgen.

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Plaats een reactie

Ik moet werken voor school vandaag… :(

Gehan

Goh, heb ik jullie gisteren net gemist. Ik ben net mijn eigen beelden aan het proberen monteren. Ik kan beamen dat het een uitstekende skidag was gisteren in Winterberg. Zeker in de ochtend niet al te lange wachtrijen. In de loop van de middag aan de kant van het dorp Winterberg was de wachtrij wat langer aan het worden. gezien het mooie zonnige weer mocht dat natuurlijk de pret niet drukken en voor Winterbergse begrippen waren de rijen inderdaad kort.
Helaas waren nog niet alle liften en pistes geopend. Bijvoorbeeld de pistes op de Kappe waren nog gesloten. Wel was te zien dat daar gistermiddag men bezig was om de piste gereed te maken.

Was dat alles?
Werk/plezier verhouding is bij Martijn aan het doorschieten vrees ik…

Wat een installaties heeft Winterberg toch. Menig skigebied in de Alpen zal jaloers zijn op wat Winterberg jaarlijks in liften en sneeuwkanonnen kan investeren.

Volgens mij had Martijn het koud, erg serieuze blik. Kristof ‘deed’ het beter. Ik zag die pretoogjes wel door je bril heen :)

Gisteren hebben we heerlijk een dagje op de ski’s gestaan.
Het was niet te druk, sneeuw was prima.
Geslaagde dag

die ene had zeker last van de zon

Gisteren waren we in de vroege ochtend naar Altastenberg gereden. Ondanks dat we wisten dat de liften nog niet werkten hadden we geen zin om in een beperkt opengesteld Winterberg te skiën. Als reden dat Altastenberg nog niet open is werd aangegeven dat de meeste Duitsers op deze zaterdag kerstinkopen doen en het derhalve zonde is voor die enkele fanatiekelingen de liften te laten draaien. Lua, waar wij onze tweedehands ski’s kopen, vond het maar flauwekul dat het gebied nog niet opende. Er waren vele potentiële skiërs langs geweest, die uiteindelijk naar Winterberg uitweken.

Als je met een auto in Altastenberg bent en minimaal twee personen kunnen autorijden, dan liggen alle afdalingen voor je open. De Fiat Panda Cabinelift (van alle luxe voorzien zoals een echte Fiat Panda;)) heeft meer dan 60 km afgelegd, met mij of mijn vrouw afwisselend als liftboy. De pistes waren voor ons als eerste premium skiërs speciaal geprepareerd. Alsof de witte corduroyloper speciaal voor ons was uitgerold. Als first track skiër werd mij nog de hand geschud door de pistepreparatuur 1e klasse. En ik kreeg een persoonlijke instructie bij het sneeuwkanon op de Westfalenhang. Nu weet ik bijvoorbeeld, dat de nozzles ten alle tijde elektrisch warm worden gehouden, zodat de nozzles niet bevriezen en dat het opstarten van een sneeuwkanon heel veel startenergie vergt:)

Aan het einde van de dag waren we vele privé afdalingen rijker + 2 paar nieuwe (oude) ski’s en één paar skischoenen. De kosten waren 100 euro. Maar de 77 euro die we bespaard hebben door Winterberg links te laten liggen zorgen ervoor dat ons nieuwe materiaal slechts 23 euro heeft gekost. Voordat we huiswaarts keerden hebben we nog lekker gezwommen in het Sauerland Bad tot negen uur ’s avonds.

Volgende week samen met mijn dochter een dagje naar Winter- of Altastenberg (afhankelijk van de drukte). Ben wel blij met de nieuwe verbinding naar de Kappe. @Paul E: Briljant zo’n privé piste. Moet je natuurlijk de autokosten nog wel meerekenen ;)

Maar wel bespaard op de skipas ;)

Ik kwam deze video van de nieuwe piste van de bremberg naar kappe nog tegen op youtube vandaag:
http://youtu.be/g9z2tYRxkFM

lijkt me wel een van de leukste pistes in wintberg om vol omlaag te gaan om gewoon wat te springen op die bultjes daar op de piste. hoop dat ze deze erin houden op de piste.

Zijn de pistes en liften die vandaag open zijn, dinsdag ook allemaal open? Ik ga misschien proberen om dinsdag naar Winterberg te gaan.

Dank voor de video Rob, maar wat een verschrikkelijk tempo heeft de beste man… laatste stuk van de piste ziet er in ieder geval erg vermakelijk uit.

En natuurlijk ook dank aan Martijn en Kristof voor de video. Al zie ik weinig on-piste beelden.

Van welk merk zijn die gore tex jassen die jullie dragen

@ david dit zijn jassen van Mammut. Om precies te zijn, deze jas: http://www.mammut.ch/en/productDetail/101010511_v_2016_XL/No…

Click. Click. Peace

Bedankt @Rogier

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie