Ski Juwel is officieel geopend

Rogier op 22 december 2012· 8 reacties

null
De Verbindingslift tussen Wildschönau en Alpbach

Midden december is de 8-persoonsgondel tussen Wildschönau en Alpbach in bedrijf genomen en daarmee is het nieuwe skigebied Ski Juwel een feit. Voor het wintersporttoerisme is het een grote toegevoegde waarde.

In de top 10 van Tiroler skigebieden
De samensmelting van beide gebieden zorgt voor een zeer compleet en gevarieerd skigebied met 145 kilometer pistes. Hiermee weet Ski Juwel zich een plaatsje te bemachtigen in de top 10 van de grootste skigebieden in Tirol. In Auffach vind je over het algemeen rode pistes. De pistes zijn breed en hebben leuke “hobbels”, waardoor het skiën net wat interessanter wordt gemaakt. De Hahnkopf afdaling is in Auffach de enige zwarte afdeling, maar mag met recht zwart genoemd worden. Niederrau daarentegen heeft 5 zwarte afdalingen waarbij de echte fanatiekelingen vanaf Lanerköpfl op 1.621 meter terug kunnen skiën naar het dorpje Niederrau op 828 meter.

null
Brede pistes in Auffach

Het skigebied van Alpbach heeft, naast twee zwarte afdalingen, een uitdagende rode afdaling naar het dalstation in Inneralpbach. Houd je van meer uitdaging dan kun je je uitleven op de skiroute. Maar ook de beginnende skiër heeft de keuze uit enkele blauwe afdalingen.

null
Goede condities in het skigebied

De nieuwe verbindingspiste
De nieuwe piste van het bergstation naar het middenstation is een rode piste, welke op het zuiden gericht is. Zon gegarandeerd, dus heeft men gezorgd voor voldoende sneeuwkanonnen die het mogelijk maken om deze afdaling ook nog in het voorjaar te beskiën.

null
De nieuwe piste tussen Wildschönau en Alpbach

Minpuntjes
De dorpjes Alpbach, Inneralpbach en Auffach zijn nu middels liften met elkaar verbonden. Niederau daarentegen is niet direct verbonden met de overige plaatsen en ben je genoodzaakt de bus te nemen. Een tweede minpuntje is dat de nieuwe piste tot het middenstation gaat en vanaf daar moet je de lift naar Inneralpbach nemen.

null
In het voorseizoen is het nog heerlijk rustig

Samenvattend is de samensmelting voor ons wintersporters een grote aanwinst.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ziet er top uit! Mooie foto’s ook!

Go with the snow!

We zijn over 3 weken waarschijnlijk in de buurt, met de kitzbuhler alpen ski pas…
Misschien maar 's een dagje ski juwel doen?

Ziet er mooi uit !

Let it snow, Let it snow, Let it Snow!!!

Dit klinkt goed!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Kan op deze site de skigebieden wildschonau en alpbachtal samengevoegd worden?
De verbinding is op deze site nog geen feit, en dat doet geen recht aan dit heugelijke nieuws!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Top gebied. Kom er al een aantal jaren, steeds een appartement in niederau aan de piste. Gebied is blijkbaar vrij groot (zoals de tekst aangeeft), maar daar merk je in de praktijk niks van. Heb nu al weer zin om te gaan!

@ Ferdindand, gaan we regelen!

Click. Click. Peace

Ben net terug van een weekje Skijuwel en het was fantastisch! Wel wat papperig…

Groter gebied is altijd lekker natuurlijk, maar de prijzen zijn ook meteen +€30 voor een 6 dagen kaart en dan moeten ze dus ook qua andere faciliteiten met de echt grote jongens meedoen. En dan komt bijv. Niederau wel lastig te zitten: lekker klein, kneuterig familiegebiedje maar kost nu dus net zoveel als buurman WilderKaiser…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie