Er werd regen voor het begin van de kerstvakantie voorspeld en zeer warme temperaturen. De regen bleef grotendeels uit en met de laagstaande zon van december zijn de warme temperaturen ook geen probleem. De condities in de Zuid Franse Alpen, die door de droge lucht sowieso vaak geluk hebben bij dit type weer, bleven dan ook fantastisch. In de loop van de week werden deze zelfs nog beter door de extra sneeuwval. Fantastisch poederskiën naast de pistes. Op de pistes waren de condities ook erg goed: harde pistes onder de 1800 meter en poederige pistes daarboven. Kortom heerlijk wintersporten hier dus.
De val aan het eind van het filmpje liep goed af. Slechts een paar blauwe plekken voor Sandra.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Oeps boomstronk, kan ook niet altijd goed gaan.

Heerlijk video, prachtige beelden! Zelfs als je geen wintersportliefhebber bent zijn deze beelden uber-aanstekelijk!! Top!

Ik schrok heel even bij 1:28 met die losbrekende sneeuw op de achtergrond, maar gelukkig amper tot niets… Heerlijk uitgebreid verslag in ieder geval Rogier!

@ RenS. Ik vroeg me al af of iemand het ging zien. Wij besloten om de helling die er schuin boven ligt (normaal naar de top) niet te doen vanwege te hoog lawinegevaar. Dit in tegenstelling tot vele andere toerders. Dit losbrekende randje gaf wel aan dat we de goede keuze hebben gemaakt.

Click. Click. Peace

Hij hebt mazzel dat er geen scherpe punt aan die boomstronk zit. Kan zomaar het laatst zijn wat je hebt gedaan. Ik waag het er niet op is mij te link,

Het is een zij, gast371 ;-)

It's all about the turns duuuuuude!

Geweldig, hoe snel jullie samen door de bossen zoeven op het laatst! Mooi filmpje Rogier ;)

Mr. Slow

Nice! Leuke disclaimer ook aan het einde over offpiste skien.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

niet eerlijk!

@ Quick, maar dat kan natuurlijk wel problemen opleveren zoals het laatste beeld. En vandaag stond Sandra alweer de hele dag op haar snowboard, dus meer dan een paar flink blauwe plekken en een kapotte broek is het niet (deze is ook weer gerepareerd)

Click. Click. Peace

Op 3:58 zien we waarom je niet off-piste moet gaan, het is niet alleen het lawinegevaar, maar ook boomstronken, spleten, rotsblokken, die je niet ziet onder de dikke sneeuwlaag, die een gevaar vormen. Als dit fout was gegaan, had ze kunnen opdraaien voor de kosten van de reddingsdienst.En die roepen tegenwoordig gelijk een heli op, á circa 2000 Euro per uur, je verzekering dekt deze kosten niet, en je zit zo op 5000 Euro aan medische kosten, voor eigen rekening. Dus blijf op de piste, ze leggen ze niet voor niets aan, en ze gaan ook niet voor niets s’avonds en s’nachts op pad met velen om d.m.v. pistebully’s alles weer te prepareren.

Ik ben het helemaal met je eens!

@ Ronald. Prima dat je niet off-piste wilt gaan. Maar wat je over verzekeringen zegt klopt niet. Onze bergsport en ski verzekering dekt dit soort ongelukken gewoon. Een goede off-piste verzekering doet dit namelijk.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie