Ben jij wintersportverslaafd?

Rogier op 01 september 2016· 67 reacties

null

Op wintersporters surfen er aardig wat ernstig verslaafden rond. Verslaafd aan wit poeder. We kunnen niet zonder het witte goud en dan heb ik het niet over cocaïne of asperges. Nee, wij zijn massaal verslaafd aan de wintersport. Deze verslaving is gelukkig niet slecht voor de gezondheid en ook samenleven gaat redelijk met deze skiverslaafden. Hoor jij bij deze groep? Hieronder tien kenmerken van wintersportverslaafden. Aan hoeveel punten kom jij? Vanaf 5 kenmerken is het zeker dat je skiverslaafd bent!

Je bent blij dat het steeds vroeger donker wordt

Terwijl veel mensen klagen dat de dagen langzaamaan korter worden, ben jij blij. Blij dat het kouder wordt. Blij dat de nachten winnen en de zon steeds dieper wegzakt. Want hoe korter de dagen hoe dichter we weer wij de winter en het wintersportseizoen komen.

Je bezoekt ook midden in de zomer skiwinkels

Terwijl de meeste mensen op zoek gaan naar een zwembroek of iets anders zomerachtigs zit jij achter je computer te zoeken naar een paar nieuwe ski’s of een nieuwe skijas. Ook ben je info aan het inwinnen over nieuwe skischoenen. Je loopt ook wintersportwinkels binnen en je zoekt bij de buitensportzaken in het uitverkoophoekje naar wintersportspullen.

null

Je kijkt 's zomers in de Alpen naar skibare bergen

Je bent ‘ s zomers in de bergen een keer expres omgereden om een skigebied te bekijken. Of je hebt (stiekem) je zomervakantie geboekt in de buurt van het gebied waar je ’s winters graag een keertje naartoe wilt, zodat je het eens goed kunt bekijken. En dobberend op je luchtbed droom je hoe de hellingen om je heen met sneeuw eruit zouden zien.

Je bent helemaal blij als je je autoruit moet krabben

Als je collega’s op het werk mopperend binnenkomen omdat het koud is en de voorruit gekrabd moest worden, dan zit jij daar ben een brede glimlach. Krabben van je ruit betekent dat de winter eraan komt. Hetzelfde geldt als er in Nederland een halve centimeter sneeuw is gevallen en jij met je winterbanden zonder problemen naar je werk komt terwijl winterbandloze collega’s te laat zijn. Hoe meer winter hoe beter, toch?

null

Je checkt regelmatig (al in de herfst) webcams op verse sneeuw

Vanaf half september begin je de weerberichten in de Alpen in de gaten te houden en surf je af en toe over onze sneeuwverwachtingskaart. Je hoopt elke ochtend een weerbericht van Roel te lezen. Als je weet dat het gaat regenen in de Alpen zoek je de dag erna de hoogste webcams op om te zien of daar wel sneeuw is gevallen.

Je geeft liever een zomervakantie op dan een wintersportvakantie

Stel dat je de keuze zou moeten maken tussen zomer- of wintervakantie dan is de keuze makkelijk. De zomervakantie komt dan te vervallen. Als de keuze niet of-of is, maar er moet wel geld bezuinigd worden dan is dat op de zomervakantie en zeker niet op de wintervakantie.

null

Je openingsscherm op je telefoon of desktop is een winterlandschap

Busted! Je desktop of openingsscherm is een winters plaatje. Een foto geschoten op je laatste wintersport. Van een ondergesneeuwde boom of tijdens een toffe ski-actie. Al heb je geen eigen foto heb je vast van internet een mooi winterplaatje gepakt.

Je gaat vaker dan één keer per jaar op wintersport

Je gaat, of je probeert, meer dan één keer per jaar op wintersport te gaan. Natuurlijk is er de echte vakantie, maar een dagje of weekendje Winterberg is altijd een optie en als de financiën het toelaten probeer je meerdere keren per jaar op de latten te staan. Liever een keer een biertje laten staan dan maar één keer op wintersport kunnen. Desnoods in een kleine Franse bezemkast.

null

Je sport om een sterkere skiër of boarder te worden

Natuurlijk sport je gewoon graag in de zomer. Maar stiekem zijn die uren op de fiets, rennend, wandelend of in de sportschool om sterker op de ski’s te staan. Zeker in het najaar is de motivatie er wel dankzij de aanstaande wintersport. Misschien boek je in september wel weer wat lessen op de mat of in een skihal.

En, je komt ook in de zomer op wintersporters

De statistieken van onze website wijzen het uit: er zijn aardig wat potentiële wintersportverslaafden. Want zelfs in de zomer zijn jullie met duizenden per dag op wintersporters terug te vinden. Je moet inderdaad wel een beetje verslaafd zijn om ook midden in de zomer aan de wintersport te denken. Toch?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Guilty of all charges…

Aftellen maar!

Ik heb je verhaal gelezen, zegt al voldoende toch :-)

OK, 1 niet maar de rest wel…

@Tiny-M da’s een score van 9. Best een ernstige verslaving dus ;-)

Click. Click. Peace

Ja, check. Vooral bij het eerste: op 21 juni tegen collega’s zeggen ‘dat het de goede kant weer op gaat’, en vervolgens op vragende blikken antwoorden ‘het gaat vanaf nu al weer vroeger donker worden’. De zomerliefhebbers kijken je licht walgend aan, de winterliefhebbers weten precies wat je bedoelt.

In de meeste kan ik mezelf wel vinden, met name het ‘blij worden dat het weer richting winter gaat’ haha. Levert altijd vreemde gezichten op van dezen en genen.
Ben ook een fervent mountainbiker (en dan niet dat geploeter hier in Nederland wat ze zogenaamd mountainbiken noemen) en in augustus in Portes du Soleil geweest. Toch kijk je vanuit de lift hoe de pistes zouden lopen en hoe tof het skient zou zijn :)
Toch voel ik met mountainbiken wel dezelfde kick als met skien: snelheid, techniek, focus en natuurlijk het bergenlandschap. Het is beiden zo anders, maar toch ook weer hetzelfde zeg maar…

Op naar verslavingszorg. Niet gedacht dat het zo erg met mij is. Alleen het openingsscherm op mijn telefoon ontbreekt in de rij. Maar daar is gelukkig iets aan te doen.
En wat denken jullie van vorige week? Dik dertig graden buiten, vrouw en kinderen op de rand van het zwembad in de tuin en ik sta gelukkig te glimmen bij de niewe ski’s welke net binnen zijn gekomen.

@ SkiBeppie, 21 juni is zo’n mooi keerpunt :-))

Na regen komt zonneschijn, na de herfst komt wintersport!

ook een 9, moet ik mijzelf nu zorgen gaan maken?

don't count the days, make the days count !

Help ook ik ben bij deze dus officieel een verslaafde…

Born to Ride

9 van de 10, busted inderdaad! Waar kan ik in therapie??
Dit is mijn desktop-achtergrond:

null

null

Hahahaha, dit is mijn achtergrond op mijn mobieltje!
Net als @Matthieu Guilty of (almost) all charges ;) (90%)

Mmm, ik vermoed dat ik de categorie ‘verloren, niet voor verbetering vatbaar’ zit. En eigenlijk wil ik daar niets aan veranderen, ik voel me eenmaal goed in koude bergachtige omgeving. Ik ervaar alles tijdens de vakantie dat boven de 25°C als een soort van strafkamp.

null

desktop zegt genoeg…

9 van de tien, meerdere keren per jaar is soms wat aan de dure kant…
Ik mis eigenlijk het puntje dat je in veel gesprekken uiteindelijk het vaak weer hebt over winter of wintersport… (of ben ik de enige die dat heeft?)

Ja…dit lezende mag ik wel zeggen dat ik een beetje verslaafd ben…al 37 jaar…kom en wil ook nooit afkicken ???

Ik mis eigenlijk het puntje dat je in veel gesprekken uiteindelijk het vaak weer hebt over winter of wintersport… (of ben ik de enige die dat heeft?)

maikeltitulaer op 1 sep 2016 11:10

Absoluut, zelfs op een zomerse BBQ komen we heel vaak weer op wintersport uit :-)

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Guilty as charged. Kan niet wachten :)

null

*bericht bewerkt door pimmeelhuysen op 01 sep 2016 12:19

9/10 ? En begin juli de eerste skivakantie reeds geboekt?
Ik ga ook wel enkele keren in de zomer indoor skiën om mijn verslaving onder controle te houden?

Nou ik kan lang niet alles aanvinken en dat vind ik niet erg maar de rode draad is er zeker wel.
Dit jaar een nieuwe auto gekocht en het eerste waaraan ik dacht was hoe gaaf ik het zou vinden om ermee op wintersport te gaan en daar kijk ik nog steeds naar uit!
Ik vind het donkerder worden tot op een bepaalde hoogte leuk en dat is enkel omdat de winter dan steeds dichterbij komt en omdat het savonds in huis lekker sfeervol is!
Ik heb achtergrondschermpje pas zodra ik op de webcams de eerste sneeuw laaggelegen zie vallen en de prikkels steeds groter worden, en na dure aanschaffen afgelopen jaren vond ik het wel welletjes en kom ik dus ik geen winkel meer binnen verlopig…alleen nog nieuwe winterbanden aanschaffen voor de auto :)
En ik geniet het meest in mijn leven als ik op de piste sta! daar geef ik ten allertijdje mijn zomervakantie voor op :D de zon in de winter is met de witte bergen velen malen mooier en dragelijker haha :P

*bericht bewerkt door Freerider op 01 sep 2016 12:33

En deze morgen de wintersportvakantie vastgelegd met mijn kleine van 5y. Kwestie van deze verslaving zo vroeg mogelijk door te kunnen geven…

op t sporten na, klopt alles :)

Helaas over moeten slaan afgelopen winter en daar heb ik nu nog een trauma van ;-) dus dat zegt genoeg…

Hmmz. 9/10. Dokter, gaat het wel goed met me?

Hoe herkenbaar!! 9/10. En ja elke dag Wintersporters.nl bezoeken hoort ook bij mijn ochtend en avond rituelen ;)

Wintersport.. daar kan je me 's nachts voor wakker maken!

in t’ school zouden ze zeggen proficiat jongen 9/10 :-)
eerste skivakantie (krokus) reeds geboekt in mei en nu bezig met het inrichten van een shortski (februari)
in december zo wie zo naar ischgl en waarschijnlijk dan nog is ergen heen afhankelijk van het weer
ik skiverslaafd?

Je bent blij dat het steeds vroeger donker wordt
Dat niet kan genieten van lange zomer avonden.
Je bezoekt ook midden in de zomer skiwinkels
Yep 2 weken geleden een nieuwe skijas gekocht en in de zomervakantie outlets bezocht (allen helaas in zomer/najaar modus)
Je kijkt 's zomers in de Alpen naar skibare bergen
Yep op zomer vakantie dorp bezocht waar we gaan skien
Je bent helemaal blij als je je autoruit moet krabben
Neeee daar heb ik verwarming voor
Je checkt regelmatig (al in de herfst) webcams op verse sneeuw
Yep vanaf vandaag! R is in de maand)
Je geeft liever een zomervakantie op dan een wintersportvakantie
Yep, vrouwlief is het er niet mee eens geloof ik ;)
Je openingsscherm op je telefoon of desktop is een winterlandschap
Yep zoonlief in de dolomieten
Je gaat vaker dan één keer per jaar op wintersport
Probeer ik wel lukt niet niet altijd
Je sport om een sterkere skiër of boarder te worden
Yep hardlopen in de zomer en in de winter zemmen en fietsen
En, je komt ook in de zomer op wintersporters
Euhmmm ja ;)
@Rogier is de Gele genetiaan er al?

null

Seriously snow addicted family!

Nee hoor. Helemaal niet… ;-)

Volg mij op Twitter @SkieurVT

O jee zo verslaafd als het maar kan ? van de week de uitnodigingen voor de seizoensopening de deur uitgedaan en reageert bijna iedereen dat ze daar niet mee bezig zijn met 30 graden… Haha ik dus wel…

Hmm, een 7. Dat laat ruimte voor verbetering. Gelukkig wel weer het vooruitzicht naar een heel seizoen in de alpen :D

6 van de 10, en ik heb geen autoruiten die ik kan krabben dus eigenlijk 6 van de 9 ;)

❄️
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie