Montgenèvre maakt deel uit van het behoorlijk grote skigebied van Mont de la Lune en het nog heel veel grotere Via Lattea. Dit authentieke dorp hoort bij de oudste wintersportplaatsen van de Alpen. Boven Montgenèvre vind je veel glooiende en niet al te moeilijke pistes, waardoor beginners en kinderen makkelijk door het hele gebied kunnen toeren. Maar er is ook genoeg voor de gevorderde skiërs die graag zeer steile pistes skiën. En dat alles in een breed opgezet gebied met een geweldig uitzicht op ruige bergen!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

AMONIVES31 augustus 2016 · 19:59

Een van de gebieden die mij het meest (in positieve zin) heeft verrast. Zoals Rogier het al zegt, de pistes liggen ver uit elkaar, de uitzichten zijn ongekend mooi. De tochten die je kunt maken in dit gebied voelen weidser aan dan in andere gebieden. Geen kermistaferelen hier. Tel daarbij op dat je zo in Italië bent waar het eten heerlijk is, de rust in het gebied, en je hebt een van mijn favoriete gebieden. Enige nadeel is de enigszins geknutselde verbinding met Italië, maar zo’n klein verbindingsliftje sluit aan bij de rust hier.

''Powder to the people''
Joren31 augustus 2016 · 22:36

Ziet er een erg interessant gebied uit! Meteen toegevoegd aan mijn todo list ;)

Rogierauteur1 september 2016 · 10:41

@Joren inderdaad een erg leuk gebied en de verbinding naar Italië is zoals @AMONIVES zegt fijn voor goede koffie en betaalbaar eten…

Click. Click. Peace
Chonn1 september 2016 · 20:40

Interessant gebied, alleen de afstand is wel even een (kleine) drempel. Staat nu op mijn to-visit lijst :-)

Atomic Redster XTI / Fischer RC4 Worldcup SC / Völkl Racetiger Speedwall GS UVO
Rogierauteur1 september 2016 · 20:53

@Chonn Maar die valt echt wel mee via de Maurienne vallei. (Alleen is de Frejus-tunnel niet goedkoop)

Click. Click. Peace
Ruudblogger1 september 2016 · 22:34

@joren @chonn
Ik ben er in januari geweest en ik vond t heel leuk: je kunt vliegen naar Turijn en dan is het nog een uurtje. Maar dat is voor jou niet zo makkelijk misschien Chonn?

Blogger, skiër, verslaafd :-)
Chonn2 september 2016 · 10:11

Ik zie inderdaad dat de Frejus-tunnel prijzig is (als je binnen 7 dagen retour gaat via de tunnel valt het dan weer mee), maar dat op zich is voor mij/ons geen belemmering, moet je gewoon meenemen in het totale kostenplaatje net als de péage en andere tol verplichtingen. @Ruud Ik persoonlijk ben gehecht aan de vrijheid van eigen vervoer en zal niet zo snel vliegen + auto huren voor een skitrip richting FR/IT/CH/AT of andere locatie < 1300 km van Arnhem in Europa :-)

Atomic Redster XTI / Fischer RC4 Worldcup SC / Völkl Racetiger Speedwall GS UVO
Ruudblogger2 september 2016 · 17:12

@chonn: Op zich vind ik vliegen en auto huren wel heel relaxt. Het vervelende is alleen dat je zo slecht materiaal kunt meenemen.

Blogger, skiër, verslaafd :-)
Patrick0764 september 2016 · 12:59

Via lattea
Wat een poeder is daar te vinden zeg!!??

Quick6 september 2016 · 11:12

Ook op mijn to-do list, afgelopen winter langs Montgenèvre gereden op weg naar Serre Che. :)
Skigebied zag er veelbelovend uit, hoewel de verbinding tussen de verschillende delen volgens mij niet bepaald ideaal is.
@AMONIVES Waar zou je het beste kunnen verblijven? Sestriere of toch ‘gewoon’ in Montgenèvre?

Mr. Slow
Rogierauteur6 september 2016 · 14:24

@Quick Eigenlijk is alleen de verbinding bij Cesana wat raar. Voor de rest is het compleet logisch en goed met elkaar verbonden. Italië heeft beter en goedkoop eten en je kunt er mooie chalets vinden. In Montgenevre zitten fijnere eenvoudige pistes en is een mooi nieuw appartementencomplex gebouwd (luxe ruim en prettig) en een fijn spa/zwembad.

Click. Click. Peace
Patrick0766 september 2016 · 17:46

Voor de mooiste poeder ga je naar sauze d’oulx. Heerlijk tussen de bomen.

*bericht bewerkt door Patrick076 op 06 sep 2016 17:47

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.