De skigebieden van Les Arcs en La Plagne zijn al meer dan tien jaar met elkaar verbonden en vormen samen het megaskigebied Paradiski. Je vindt hier meer dan 400 kilometer pistes! Het deelgebied van La Plagne is wat meer geschikt voor families en in Les Arcs vind je wat meer steilere pistes, maar je kunt in beide gebieden alle soorten pistes vinden. Zó groot is het gebied. In beide gebieden vind je diverse skistations, die vrijwel allemaal ski-in, ski-out mogelijkheden hebben. En eerlijk is eerlijk, het ene dorp is wat charmanter en beter geslaagd dan het andere. Maar goed, daardoor sta je wel direct op de piste en kun je optimaal genieten van de pistes van dit gigantische skigebied.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik ben in beide gebieden geweest, nog voordat ze met elkaar verbonden werden. Vooral Les Arcs vond ik een fijn gebied; heel groot met mooie en afwisselende pistes, maar toch kun je er heel makkelijk van de ene naar de andere kant van het gebied komen. Door maar 2 of 3 liften te gebruiken kun je in vrijwel elke uithoek komen.

Kan me helemaal vinden in het verhaal van Les Arcs. Ben er al meerdere keren geweest. De mooiste stukken speeltuin liggen boven Vallandry en Villaroger naar mijn mening. La Plangne helaas nog niet aangedaan, dit vorige vakantie overgeschoten vanwege de van origine al moeilijke doorstroming door het gebied (zie pisteplan) in combinatie met de trieste sneeuwcondities (veel gesloten pistes) aan het begin van het seizoen.

*bericht bewerkt door Johan-Lemmens op 31 okt 2016 09:11

Check, voor wat betreft de Les Arcs kant. Wij hadden in 2012 een riante villa helemaal onderaan de afdaling van de Aiguille Rouge (in Villaroger). Enige nadeel was dat je 3 vrij trage liftjes nodig had om in Les Arcs te komen, maar de Aigiulle Rouge is zo’n briljante piste dat het echt geen straf was om die meermalen per dag te doen…

Wij zijn toen 1 dag naar de gletsjer geweest in La Plagne, maar dat was echt een race tegen de klok. Verder genoten van alles rondom Les Arcs…

Leuk Rogier!
De week vanaf oud en nieuw zijn we voor het eerst in Vallendry (dorpje eronder met de mandjeslift)
We komen precies uit bij de vanoise express. Ben benieuwd! Heb altijd het idee dat er in paradiski iets minder sneeuw valt dan in de vallee de belleville. We gaan het zien!

Een erg leuk skigebied, met aan beide zijden genoeg uitdaging. De eenvoudiger pistes van La Plagne krijgen voldoende moeilijkheidsgraad doordat deze gedurende het seizoen doorgaans volop benut worden. Zo heb je een levend slalomparcours.
Wat Paradiski echt bijzonder maakt zijn de vele leuke dalafdalingen. Aan alle kanten van het gebied zijn deze de moeite waard, en kunnen ook overal vanaf bovenaf gestart worden. Iedere hoek heeft ook echt zijn eigen gezicht. Als de piste open is, is de rode vanaf de Mont de la Guerre naar Champagny een aanrader. Daarnaast is de zoektocht naar de afdalingen vanaf Arc1600 richting Funiculaire best spannend te noemen. Als laatste is de Pierres Blanches naar Montchavin er eentje uit de categorie waar je zowel rustig op kunt genieten als vlotjes naar beneden carven.
Grootste minpunten zijn de bereikbaarheid van de Bellecote gletscher en de doorsteek van La Plagne richting Montchavin/Vanoise express en vice versa.

Leuke en goede tip Bennie!

Click. Click. Peace

Top gebied! La Plagne had/heeft een gratis avondgondel tussen Plagne Bellecote en Belle Plagne, waar ook je hond in mee mag.

Dat is dan wel goed geregeld dat een hond mee kan,
En wat ik zie is het erg aantrekkelijk in la plagne en wat ik lees,
Hoop dat er een kinderklas is voor mij ?

Vr Gr Renée

Positive additude to live,with Respect
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie