De Skiliftkarussell bij Winterberg is veruit het grootste en meest bekende samenhangende skigebied van het Sauerland. Wanneer de sneeuw goed is komen hier duizenden wintersporters samen om te genieten van de glooiende hellingen van het Sauerland. Er is de laatste jaren zoveel geïnvesteerd in de liften en infrastructuur van Winterberg, dat sommige gebieden in de Alpen er jaloers naar kijken. Het is dan ook geen wonder dat je hier erg veel Nederlanders tegenkomt.

Kristof

Plaats een reactie

Dit blijft echt een heel mooi filmpje! Ik zou het echt cool vinden als meer skigebieden zo hun gebied zouden filmen, geeft echt een mooie impressie!

En voor de duidelijkheid: ik bedoel de droneshots :).

*bericht bewerkt door Roy83 op 08 dec 2016 08:23

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Vette dronebeelden! En op wat een prachtige dag hebben jullie gefilmd. Verse sneeuw, mooi zonnetje. Leuk!

Bergen + Sneeuw = ❤

Mooie beelden lekker weertje zo te zien. Wanneer is het gefilmd? Ergens in maart ?

@mk2k Dit filmpje is vorig seizoen in januari opgenomen.

Click. Click. Peace

Ik meen mij te herinneren dat het genoemde restaurant te koop staat. Iemand?

Uitrusten doe je maar in de lift.

@rogier thanks voor de info @roko laatste keer in winterberg voor mij was 5 jaar terug toen heette dat restaurant nog blitz das Schnitzelhaus of in die trend. Waren toen ook erg lekkere Schnitzels, als het nu weer te koop staat is straks in paar jaar tijd al 2x van eigenaar gewisseld.

*bericht bewerkt door mk2k op 08 dec 2016 19:15

Prachtige impressie van heerlijk skigebiedje voor paar dagen voorpret.
Vorig jaar voor het eerst in 10 jaar geweest. Was verrast door de enorme ontwikkeling van dit gebied. In januari weer eens heen gaan.

Op basis van deze schitterende (het woord “sereen” komt in mij op) beelden in januari dit jaar zijn wij in februari voor het eerst zelf naar Winterberg geweest voor een dagje skiën. Beviel ons prima (afgezien van de waaghalzen die er waren en niet op de kleintjes letten). Wij gaan hier zeker vaker naar terug.

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Is het te doen in de voorjaarsvakantie? of is het te druk met beginners?

Prachtige beelden!

Is het te doen in de voorjaarsvakantie? of is het te druk met beginners?

lirepe op 9 dec 2016 16:44

Vorig jaar was het rustig omdat de krokusvakantie over 4 weken verspreid was. Dit jaar is de vakantie over maar 2 weken verspreid, waardoor het met name bij de beginnerspistes (oefenweide en liften 10 + 12) naar verwachting heel erg druk zal zijn, met bij de stoeltjesliften al snel zo’n 15-25 minuten wachten. Bij de overige pistes zal het door de grote capaciteit wel redelijk doorlopen (2-5, max. 10 minuten wachttijd), maar zeker niet rustig.

Volgend weekend is het nog relatief (erg) rustig, het weekend daarna… redelijk druk, en na de kerstdagen meestal heel druk. Een en ander hangt natuurlijk ook van de sneeuw (ook in omliggende gebieden in verband met spreiding) en weer af. Verse sneeuw en zonnetje = puinhoop, alleen kunstsneeuw en een beetje miezer is vaak opvallend rustig bij veelal opvallend goede pistes.

Alle Bäume sind nu Gummibäume :-)

Hoe druk in 2e, 3e en 4e weekend van januari? Kerstvakantie voorbij, Carnaval nog niet.

The older I get, the better I was

Hoe druk in 2e, 3e en 4e weekend van januari? Kerstvakantie voorbij, Carnaval nog niet.

Onnem op 10 dec 2016 13:59

Bij goede sneeuw en mooi weer heel druk, bij minder goed weer en (nagenoeg) alleen kunstsneeuw vrij rustig

Alle Bäume sind nu Gummibäume :-)

En vergeet dé tip uit het filmpje niet: probeer de weekends te vermijden omwille van de drukte. Vaak een enorm verschil met de weekdagen.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Wij zijn afgelopen winter van 25-28jan geweest en we hebben eigenlijk bijna nergens lang voor de lift moeten wachten. Heel af en toe moesten we hooguit 5 min wachten voor de Bremberg, maar als het goed is, is dat nu nog minder omdat ze daar de liftsnelheid hebben verhoogd. Ook komende winter staat er weer een midweek ingepland in dezelfde week. In die periode weet je ook gewoon nagenoeg zeker dat de omstandigheden goed zijn, al heb je nooit 100% garantie in Winterberg.

Born to Ride

En vergeet dé tip uit het filmpje niet: probeer de weekends te vermijden omwille van de drukte. Vaak een enorm verschil met de weekdagen.

Kristof op 12 dec 2016 08:51

Ik kon alleen de tip over de lekkere schnitzels onthouden. Heb zelfs tegen jou advies in reeds geboekt en niet gewacht tot het laatste moment :(
Paar daagjes in februari, maar door de weeks, dat dan weer wel :). Merkte dat de ‘goedkopere’ verblijven een beetje volgeboekt begonnen te raken. Waar kun je ergens makkelijk omkleden bij aankomst ? Want ga al 's ochtends heen en je kunt pas in de namiddag (na het skiën) in-checken in je verblijf. Iemand hier ideeën over hoe ze dat doen? Betreft hier een appartement en geen hotel dus.

*bericht bewerkt door mk2k op 12 dec 2016 10:58

Eigenlijk nog nooit omgekleed in Winterberg. Misschien een van de locals een tip? Ik trek gewoon mijn skikleding muv de jas al thuis aan, rijdt er naar toe en wissel daar alleen even schoenen op de parkeerplaats. Zie ik op die ochtend heel veel mensen doen :)

Dat doen wij inderdaad ook. Gewoon thuis de skikleren al aandoen en dan smorgen alleen nog even de jas en boots aan. Even nog de helm op en gaan…

Born to Ride

@mk2k

Bij skiverhuur Klante aan de Remmeswiese hebben ze een klein kleedgedeelte met kluisjes.
Je staat welliswaar niet echt afgezonderd van de verhuur, maar de mogelijkheid is er.

Snow!

@Fabian thanks voor de tip. @Tetris en @Matthias123 het wordt dan denk ik maar van te voren wat skikleding aandoen zoals ik het lees. het huurmateriaal van mijn skimaatje komt van Schneider, dus dan is het geen optie om te gaan omkleden bij de concurrent. bedankt voor het meedenken :)

Kleed me gewoon om op de parkeerplaats als het moet, weinig spannends te zien bij mij ?

Ik doe het ook niet voor de schaamte hoor, maar als het een paar graden vriest en het sneeuwt er ook nog eens bij is het toch niet echt aangenaam om in m’n boxer buiten te staan :P

Born to Ride
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie