Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Veel wintersporters dromen van dikke poedersneeuw. Logisch, want als je een keer door de poeder geskied hebt dan vergeet je dat heerlijke zwevende gevoel nooit meer! De meeste poeder ligt natuurlijk naast de pistes, maar naast de pistes lonkt gevaar. Je moet rekening houden met lawines, je kunt verdwalen en zelfs vast komen te zitten. Er kan eigenlijk van alles mis gaan. Dan wordt een geweldige off-piste dag opeens een nachtmerrie. Soms met dramatische gevolgen. Het allerbelangrijkste om dit te voorkomen is het opbouwen van gedegen kennis en ervaring. Daarnaast behoor je als je off-piste gaat, en dat is elke meter naast de piste, ook al het veiligheidsmateriaal mee te hebben. Natuurlijk behoor je dan ook te weten hoe je dit materiaal gebruikt. In dit filmpje leg ik uit wat ik in mijn rugzak mee heb tijdens off-piste afdalingen vlak naast het skigebied.

Wil je veiliger en verstandiger de sneeuw in? Dan raad ik je de wePowder Safety Academy van harte aan. Deze maand krijg je maar liefst 30% korting op deze cursus met de code SNOWVEMBER#1617 Gewoon doen dus!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Marijnt16 november 2016 · 09:01

Als je op de website van Wepowder naar het gebied toegaat die jij die winter gaat bezoeken, kun je heel simpel ook de beschikbare berggidsen vinden en contact mee opnemen.

Alex16 november 2016 · 12:45

Heldere en duidelijke uitleg :-)

When life gets too complicated.... SKI
Embee17 november 2016 · 01:07

Wat betreft de WePowder safety academy; absolute aanrader om je theoretische basiskennis buiten de pistes op te doen.

Oh Santa! Fresh snow, my favourite! How did you know?
kokkieAmiga18 november 2016 · 18:09

Ik ben nu bezig met een offpiste training in Hintertux, en we hebben er al 2 dagen opzitten, maar zijn nog niet offpiste geweest. Ik hoop dat het er nog van gaat komen, want de andere groepen zijn allemaal al wel offpiste geweest. We krijgen alleen offpiste gerelateerde oefeningen; korte bochten, Tief Entlastung, en onder alle omstandigheden die minder optimaal zijn toch perfect naar beneden te komen. ijs, buckels of een combinatie van alles. Vandaag ook geoefend met de 3-eenheid, en dit ging mij gemakkelijk af, ik had binnen een paar min. de begraven rugzak al gevonden. Verder is alles best leerzaam, ook al kan ik al goed skien. Nog even de puntjes op de i zetten zeg maar.

Ski or Die

Plaats een reactie