Vulkanen zijn perfecte (toer)skibergen Een perfecte vorm met hellingen die bijna altijd goed sneeuw (als er sneeuw valt) vast houden, zo ook de Etna in Sicilië. Het verbaast me niets dat het (weer) Salomon Freeski, in samenwerking met Sweetgrass, is die met erg mooie beelden terug komt van skiërs op een werkelijk actieve vulkaan. Erg mooie beelden.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Deze video is voor ons een leuk voorproefje. Eind februari zijn we een week in SicilIë .

Mijn dochter heeft het een beetje gehad met skiën en wilde wel weer eens naar een warm land. Voor mijn vrouw maakte het niet veel uit waar we naar toe zouden gaan. En ik wil natuurlijk skiën.

Sicilië bleek de beste keuze te zijn. Ik kom in de twee skigebieden die de Etna rijk is twee dagen aan mijn trekken. En de overige vijf dagen gaan we met een huurauto en met leenfietsen de rest van het enorme eiland verkennen. Strand, zee, bergen, natuurreservaten, tempels, historische steden en bakken met sneeuw op de Etna.

Wederom hulde aan het Salomon film team zeg! Niet alleen de settings waar ze elke keer de verhalen opbouwen, maar ook de beelden ansich zijn echt verbluffend. Kijk nu alweer uit naar de volgende aflevering!

Heel bijzondere beelden, skiën op een vulkaan!

@ RenS dat zou ik dit keer voornamelijk op de conto van Sweetgrass willen zetten

Click. Click. Peace

Ben in de zomer in sicilië geweest, echt super mooi! Ik heb ook een uitbarsting gezien, echt een ervaring! Wij zijn toen ook op de etna geweest, We moesten eerst een stuk met de auto nadat we met de gondol omhoog waren gegaan. We reden langs een 10m hoge sneeuw wand, echt ongelofelijk. Daarna moesten we een stuk lopen waar vlak onder ons lava stroomde, wat wel heel opmerkelijk is is dat de grond ontzettend warm is. Als je een steen uit de grond haalt is die gloeiend heet. Kortom een unieke ervaring wat ik zeker aanraad

Tsja, ik ben ook ooit bij de Etna geweest. Een door de Italiaanse tv-metereoloog in indrukwekkend uniform als mooi en helder aangekondigde dag uitgezocht. Met stralend weer vertrokken, tweeenhalf uur heen, geen berg te zien. Bij nader inzien bleek de berg in wolken gehuld, daar aangekomen regende het zo hard dat we niet eens uitgestapt zijn voor koffie. Weer tweeenhalf uur terug en gewoon maar aan het strand in de zon gaan liggen. Heldere dag, met uitzondering van heel plaatselijk…

2024 Met kleinkinderen, weer gebonden aan het hoogseizoen €€€
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie