Ski Dubai is misschien wel de bekendste skihal ter wereld. En dat is natuurlijk vooral vanwege de locatie. De hal ligt in Dubai, een stad in de Verenigde Arabische Emiraten, waar het in de zomer dik 50 graden wordt en waar de dichtstbijzijnde ‘bergen’ de zandduinen in de woestijn zijn. Maar het moet gezegd worden: dit is een hele leuke hal om te skiën! De pistes zijn gevarieerd, de sneeuw en de overige faciliteiten zijn van uitstekende kwaliteit en de gedachte dat je midden in de woestijn aan het skiën bent voegt wel wat toe aan de beleving. Ben je een keer in Dubai dan is een bezoek aan de skihal in de stad waar je van de ene beleving in de andere valt zeker aan te raden!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Dat ziet er nog wel goed uit ook zeg! Heel bijzonder, zo midden in de woestijn…zal vast niets helemaal energieneutaal zijn ;).

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Dat valt nog te bezien. In de woestijn doen zonnecellen het best goed en ruimte om ze neer te leggen is ook niet echt schaars. Als zo’n hal heel goed geïsoleerd is en op temperatuur, dan kost het niet veel energie om de warmte buiten te houden.

Leuk filmpje
Ik ga de eerste week van februari erheen om het zelf uit testen.

Leuk filmpje meer meer info dan alleen het skiën!

@Martin7182 dat is misschien dan ook wel weer zo…

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Maar of ze dat in Dubai ook doen, is een tweede. Mijn opmerking was meer van theoretische aard. Als je een skihal 100% isoleert (ja, ja het kost wat, zo’n schuimlaag van 20 meter dik), dan hoef je alleen nog maar de warmte gegenereerd door machines/apparatuur en mensen (rond de 150W p.p) weg te pompen. En de warmtelekken bij toegangsdeuren e.d.

Ski Dubai valt nog wel tegen hoe energie zuinig het is. De hal verbruikt 3500 (!) vaten olie per dag om de skihal op temperatuur te houden:

‘The ski slope in Dubai uses the carbon equivalent of 3500 barrels of oil per day to cool the ski area. The Indoor Ski Area in Dubai uses the carbon equivalent of 3,000,000 miles of driving per day.’
Bron: http://paulsblog.steelmanpartners.com/?p=252

Opzich wel een beetje schrikbarend. Nu weet ik niet of dit allemaal uit fossiele brandstoffen komt of dat er ook zonnepanelen bij betrokken zijn.

A winter without powder isn't a winter!

@Joostw Dus als ik een blog open en ik zet er op dat Snowworld Zoetermeer 4000 vaten olie per dag verstookt dan geloof je het ook? Zonder enig twijfel zal het energie verbruik hoog zijn van de hal. Ze zijn goed gek in Dubai, maar er moet tenslotte wel geld aan verdient worden. Met 3500 vaten per dag… ;) En voor ons bezoek had ik precies dezelfde gedachtes; hoe maf is het dat er zoiets in de woestijn staat. Maar om eerlijk te zijn; na Dubai te hebben gezien vond ik dit wellicht nog wel 1 van de minst gekke dingen die je er kon vinden.

Ski Dubai is voor mij echt 1 van de tofste hallen die ik heb gezien (en ik heb ze met @kristy zowat allemaal gezien https://www.wintersport.nl/skihallen ). Zoals Arjen al aangeeft wisselt de helling vaak van hellingshoek wat hem echt tof maakt. Tel daarbij alle nevenactiviteiten op en je hebt echt een heel toffe skihal met ook nog eens fantastische sneeuw. Eigenlijk een hal waar de Nederlandse hallen wel een kijken mogen nemen voor inspiratie om hun concepten ook door te ontwikkelen als je het mij vraagt :)

*bericht bewerkt door Rene op 27 dec 2016 12:41

@Rene Je hebt wel gelijk, ik ging blind af op wat er op internet staat. Ik ben er weer eens ingetrapt :)

A winter without powder isn't a winter!

@Joostw, @Rene, er staat nergens dat er 3500 vaten olie verstookt worden maar ‘…the carbon equivalent of…’.

Ziet er echt tof uit maar ben bang dan het niet bepaald gratis is zo een dagje of valt dat mee?

This is the way

Ziet er echt tof uit maar ben bang dan het niet bepaald gratis is zo een dagje of valt dat mee?

Wouterspruijt op 27 dec 2016 15:59

Volgens hun website 310 arabische guldens wat neer komt op een kleine 80 euro voor een dagkaart.

Ligt het aan mij of is het beeld soms wazig. Binnen te donker misschien en daardoor soms onscherp? een reden om terug te gaan voor nieuwe video :)

Afgelopen november daar ook geskied! Echt een bizarre ervaring zo vanuit de hitte de kou in.

De 8 jarige Pakistanen, Indiër en Arabieren vliegen je om de oren. Ik was vooral verbaasd over de enorm klas racers die aan het slalommen was.

Als je kans krijgt: combineer het indoorskien met sandboarden op dezelfde dag!

Zouden ze er ook een zitski hebben?

Dan kan ik hem ook uit proberen ☺

Zouden ze er ook een zitski hebben?

Dan kan ik hem ook uit proberen ☺

niekniek op 27 dec 2016 20:24

Of een Tandemski?! ?

*bericht bewerkt door NachtBroeder op 28 dec 2016 01:19

Afgelopen week er geweest.
En idd een geweldige beleving.
Sneeuwkwaliteit was geweldig en ik heb nergens een plekje kunnen ontdekken waar het ijzig was (kunnen ze in Den Haag wat van leren ;-) ).
Door de bocht en de splitsing om het midden station van de lift en het après ski café heen krijg je een leuk effect in de afdaling.
Ook zitten er in de afdaling meerdere verschillende hoogte verschillen wat ervoor zorgt dat het allemaal wat natuurlijker aanvoelt.
Zowel bovenaan de lange piste en onder het midden station lag een funpark.

De stoeltjes lift was niet echt snel en wordt meer gebruikt voor de locals die een ritje met de lift maken, met de sleeplift daarentegen was je lekker snel boven.
Op de piste kwam je een mengelmoes van goed skiënde westerlingen tegen, een paar goed skiënde locals (mede te herkennen aan hun eigen (dure) gear) en de Arabische variant op de spijkerbroek toerist, die ongecontroleerd in ploeg naar beneden kwamen ;-).

Aangezien er vragen waren over de kosten, hierbij wat ik ongeveer kwijt was.
Ik begon (op zijn Oostenrijks) met een schnitzel (wel van kip want varkens…) en een Wiessen.
Omgerekend was ik bijna 22 euro kwijt voor de schnitzel en 15 voor de halve liter bier ;-)
Maar het bracht me al lekker in de sfeer.

2 uur skiën (incl. spullen) kostte me omgerekend ongeveer 50 euro (kluisjes huur daarentegen bijna 9 euro)
Voor ong 25 euro meer kan je de hele dag skiën. (Ik heb zelf niet gekeken wat de andere activiteiten kosten)
Ze maakte verder reclame dat het allemaal wel meeviel met het energie gebruik en dat ze bijvoorbeeld oude sneeuw hergebruiken als koelwater voor de airco’s in de hal en de naastgelegen Mall. Hoever dat waar is……?

Al met al was het wel een leuke belevenis tijdens mijn verblijf daar.

Wij zijn er op 30 december ook geweest. Rond oud en nieuw was het in heel Dubai en dus ook bij Ski Dubai, heel erg druk. Lange rijen bij de kassa’s en de uitgifte van materiaal en kleding.
Gelukkig kwam 80% van de gasten voor de andere winteractiviteiten zoals Pinguïns knuffelen. Op de piste viel de drukte dus nog erg mee.
De stoeltjeslift ging wel extreem langzaam, omdat de voetgangers ook met de lift omhoog mochten. Ca. 3 van de 4 stoeltjes waren gevuld met mensen die nog nooit sneeuw hadden gezien en dus ook nog nooit in of uit een skilift waren gestapt, dus daarom lieten ze hem erg langzaam draaien. We zaten ongeveer 8 minuten in de lift en waren in 30 seconden weer beneden, maar toch was het een erg leuke ervaring. Ik zou alleen adviseren om niet in de dagen rond oud en nieuw te gaan.

Annoying skiers since 2003

Sinds zomer 2016 wonen we in Abu Dhabi en hebben Ski Dubai meerdere keren bezocht.

De stoeltjeslift is meer voor de niet-skiers zodat ze rustig zittend alles op zich in kunnen laten werken, als je voor het skien komt kun je beter de sleepliften nemen. De sneeuwkwalitiet is vrij goed - zeker voor een skihal. De helling is leuk en meer dan alleen maar ‘glijden’.

Naast het skien/boarden kun je inderdaad andere activiteiten doen zoals met een opblaasbare band naar beneden, soort rodelbaan en met de pinguins op de foto. Maar dan gaan wij als wintersporters natuurlijk niet voor.

Voor ons is Ski Dubai een stukje voorpret en het skigevoel alvast een beetje krijgen voordat we op skivakantie gaan. Gewoon beetje oefenen en een middagje weg met het gezin. Het is niet goedkoop, maar (afgezien van alcoholische drank) niet schreeuwend duur in vergelijking met skihallen in Europa.

Als je ooit in Dubai bent en je hebt de tijd zeker de moeite waard om te doen, hoewel voor een deel ook gewoon ‘het idee’ is om van 40+ graden een skihal in te stappen en midden in te woestijn te gaan skien/boarden dat het zo leuk maakt.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie