De berg op als het sneeuwt?

Rogier op 20 februari 2013· 46 reacties

null
Grijs weer maar wel verse sneeuw!

Wij hebben sneeuw nodig dat is zeker, want anders is er weinig te wintersporten en iedereen is het er over eens dat echte sneeuw beter skiet en board dan kunstsneeuw, dus… het moet af en toe sneeuwen. Natuurlijk vinden veel wintersporters het het allerbeste als het voor aankomst sneeuwt en daarna dagen vol blauwe lucht. of nog beter 's nachts sneeuw en overdag azuurblauw. Maar helaas soms sneeuwt het ook overdag. Wie gaat er ook in sneeuwstormen de berg op?

Altijd
Zelf ben ik bij elke sneeuwdump op de berg te vinden. Sneeuw die net gevallen is, is de lichtste en beste sneeuw die te vinden is voor poederskiërs en boarders. Lichte verse sneeuw is een droom om doorheen te skiën voor iedereen die gek is op poeder. maar deze losse sneeuw zorgt op de piste voor hopen sneeuw en maken het skiën en boarden voor lichtgevorderdere wintersporters niet makkelijker. Ook is skiën en boarden in de sneeuw en mist niet heel aangenaam.

Wel of niet de berg op
Twijfelen jullie als het sneeuwt om de berg op te gaan? Het is tijdens elke ‘slecht-weer’ dag heel veel rustiger op de pistes dus genoeg wintersporters maken de keus om niet de lange latten of snowboard onder te klikken.

null
Tijdens zo dump is het wel heel erg mooi!

NIet de berg op: wat dan?
Als je tijdens slecht weer de berg niet op gaat, wat doe je dan wel? Lekker in het huisje hangen? Een boek lezen? Het zwembad in, de ijsbaan op of de winkels in?

Wel de berg op: leuk of minder
Is een dag van hevige sneeuwval juist ‘je droom’ en ben je helemaal gelukkig als het hard sneeuwt? Trek je juist met alle plezier een laag extra kleding aan en zet je een goede skibril op om te genieten wat de natuur je kan brengen? Of ga je de berg op omdat je toch wilt skiën of boarden, maar vind je het eigenlijk gewoon stukken minder?

Kortom wie skiet er graag in keiharde sneeuwbuien?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Heerlijk veel sneeuw, lekker rustig op de berg en lekker knallen in je eentje of met een paar mensen… uiteraard moet het niet zo hard sneeuwen dat de liften dicht zijn.

Onlangs in les deux alpes 1 van de leukste dagen van de week beleefd toen het heel de dag sneeuwde. Iedere afdaling weer een klein laagje vers. Heerlijk!, wij hadden wel geluk dat het nauwelijks waaide het zicht op zich prima was. Lekker rustig op de piste inderdaad! Ik vond er genieten!!!

liever 2 weken in de sneeuw dan 1 in de zon!!

Allebei goed. Stralende zon, maar voor een bak sneeuw ook altijd te porren. Vorig jaar in Fiss 15 cm verse sneeuw 's nachts gevallen op een al geprepareerde piste en dan de 1e zijn die er overheen skiet. Onbetaalbaar!!
Belangrijkste is dat het niet hard waait, want dat kan je plezier vergallen.

Wanneer het sneeuwt en het zicht door bv mist slecht is, dan sla ik hem over!! Maar als het sneeuwt en het zicht is redelijk dan hoppa!!! Anders lekker boekie lezen, sauna filmpie etc etc etc.

Ik heb er nooit zo’n last van als het sneeuwde. En ik heb er ook niet vaak zo’n last van gehad dat er hopen lagen als het sneeuwde omdat het dan zo rustig is.
Ik vind het juist super skiën!!

Door weer en wind, zonder twijfel! :D

Gehan

hoe harder het sneeuwt hoe breder mn lach :D

Als het zicht maar goed is

Liever poeder en slecht zicht dan mooi weer.

Ik sla meestal niet over, of het moet hard waaien en slecht zicht zijn zoals een paar jaar geleden in les arcs. Top week gehad, laatste dag bar en boos op 2000m en het zicht was ook lager op de berg slecht. Was ook zeker -20 dat was het namelijk de hele week. Met skibus en treintje naar beneden en heerlijk geluncht in Bourg st maurice.

Let it snow, let snow, let it snow!

Sowieso de berg op! Zal niet de eerste keer zijn dat ik beneden slecht zicht heb en het boven goed te doen is. Dus altijd de berg op en daar de condities bekijken. Als het zicht echt nog geen meter is dan haak ik wel af, maar anders gewoon lekker door de verse poeder knallen!

Zicht is wel een must. Maar verse sneeuw is top, zelfs als het nog aan het vallen is. Als het zicht slecht is en ik zie weinig glooiing op de piste, heb ik de neiging nogal misselijk (soort wagenziek) te worden. Hebben meer mensen dat trouwens? Is er iets aan te doen?

Verse sneeuwval dan naar buiten! heerlijke poeder. Rustig gebied omdat de rest wel binnenblijft. mooiste wat er is.

Als het zicht slecht is de bomen opzoeken!

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Overslaan is geen optie, vanaf de liften open gaan tot het einde.

Dit jaar het gevoel gehad van wagenziek worden door skien in dichte mist, erg vreemd :D Maar over het algemeen gewoon los :)

Top eerste lift omhoog en de laatste weer. Zicht of niet. Natuurlijk altijd beter met een zonnetje maar je hebt het niet altijd voor het zeggen. Heerlijk een paar motorhead skies onderbinden of je jones twin of flagship. En knallen maar.

ALTIJD de berg op! Je gaat ook op WINTERsport, daar hoort sneeuw zeker bij.
Groot voordeel: het is meestal veel rustiger op de pistes!

Zeker weten, gewoon de berg op! Blijf dan wel in het beboste gedeelte zodat ik het onderscheid tussen lucht/aarde goed kan maken.

ps. Rogier: is die eerste foto gemaakt in Risoul?

@Mark12 nee, vorige week in Puy Saint Vincent, maar ik begrijp wat je bedoelt het lijkt heel erg op die gebouwen in Risoul, zelfde architect waarschijnlijk ;-)

Click. Click. Peace

we proberen altijd te gaan enkel als er zéér slecht zicht is slaan we over!

laatste vakantie in Sölden was het best bar weer, 2 vd vier haakte definitief af maar ik en nog een die-hard zijn elke dag blijven knallen!

Als de liften open zijn, dan gaan we. Maar we doen 's ochtends wel rustiger aan en maken eens vaker een stop, zeker als het flinkt waait en ijzig is. We proberen bij wind zoveel mogelijk pistes in de luwte te zoeken. In Val Thorens een aantal jaren geleden , tot in het dorp mist en wind, maar onderin richting Les Menuires weinig wind en de mist was daar ook weg. Dus een hele middag ons vermaakt op 2 pistes.

Sowieso onder alle omstandigheden de berg op. Wat mij betreft hoe extremer het weer is, des te leuker het is om te skiën. Geeft een enorme kick om dan een afdaling af te ronden. Tijdens mooi weer met een zonnetje en weinig/geen wind skiën kan iedereen.

Waren een keer in Val Thorens boven, waren de laatste die met de lift mee gingen (ging direct na ons sluiten). Geen zicht, harde wind, sneeuw, grijs, en flink koud. Tot je knieën in de verse sneeuw, kwam met een glimlach beneden.

Zo’n wintersport vakantie kost een rib uit mijn lijf, ik ga dan niet een dag missen van die skipas, skihuur en eventueel skiles.
Weer of geen weer, ik ben op de pistes te vinden!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Sneeuw is geen probleem, maar als het zicht daarbij slecht is, beleef ik weinig lol aan het skiën. Ik wil mijn medeskiërs graag kunnen zien en het onderscheid kunnen maken tussen piste en lucht is voor mij behoorlijk essentieel. ;-)

Altijd de berg op. Een dag niet geboard is een verloren vakantiedag. Dan maar iets minder hard maar elk moment op mn board is genieten. Een hele dag sneeuw en mist of een prachtig blauwe lucht het heeft allebei zn charmes. Dus gewoon altijd gaan! (tenzij de liften dicht zijn :p)

Elke dag de berg op! Verse sneeuw is fijn. Slecht zicht daarentegen wat minder, dus als het echt niet te doen is dan duiken we lekker de kroeg in met een heibe choco of een biertje!
Enorm voordeel is wel dat het lekker rustig is, en door de verse poeder boarden is toch gewoon een droom… :)

Goede goggle met juist lens erop en gaan. En goed ingepakt natuurlijk. Wij gaan altijd de berg op om van de fantastische sneeuw te genieten. Niets fijner dan verse sneeuw. Alleen als het zicht heel slecht is kan dat een beetje vervelend zijn.

Toch heb ik liever een vers geprepareerde piste (en dus wat vaster) dan die losse poeder…

En een strak blauwe lucht natuurlijk.

@Ruben. Ik heb daar ook veel last van. Misselijkheid bij slecht zicht condities. Heb een goede sneeuwbril met juiste lens precies voor dit weer, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet super veel helpt. Maar buiten de bergen heb ik dat ook in de auto en kermisattractie’s. Evenwichtsoorgaan en daar doe je weinig aan, maar als iemand tips heeft? Wellicht een wagen/vlieg ziekte pilletje proberen?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie