Hoe ruikt wintersport?

Ruud op 18 februari 2013· 22 reacties

null
Hoe ruikt wintersport?

Het is weer zo ver: de jaarlijkse voorjaarsvakantie met het hele gezin. Daar leven we met zijn allen echt naar toe. In de loop van de jaren hebben zich bij ons een paar typerende rituelen ontwikkeld. Ik denk dat dat in de meeste gezinnen wel geldt. Zo maken wij voor onderweg naar de wintersport altijd broodjes gezond met ei en broodjes gehaktbal. Omdat ik een boodschappenlijstje maakte voor de reis, moest ik weer denken aan wat mijn jongste vorig jaar zei toen ik mijn eerste broodje tevoorschijn toverde: “Het ruikt hier naar wintersport!” Daar moesten we natuurlijk erg om lachen, maar ik bedacht me dat het wel zo is dat er geuren zijn die voor ons echt bij de wintersport horen.

Lekker
Zo snoepen we 's winters onderweg altijd van die mierzoete banaantjes. Zo gauw die zak open gaat krijg ik al skiassociaties. En eenmaal op de pistes aangekomen ruik ik overal wintersportgeuren. De vanillesaus, de apfelstrudel, de jägertee, de schnaps, de goulaschsoep en de schnitzel. Maar ook de zonnebrandcrème en het spul voor je lippen.

Vies
Maar niet alles is een genot voor de neus. We weten allemaal hoe het kan ruiken als je je schoenen uittrekt aan het eind van de dag. En die papperige resten grijs/bruine moddersneeuw vind ik ook niet fijn ruiken. De uitlaatgassen als je in de file staat.

Schoon
De gezonde berglucht. Dat is misschien nog wel het lekkerst. Als randstadbewoner valt eigenlijk de afwezigheid van industriële en andere stadsgeuren me nog het meest op als ik in de bergen ben.
Een heldere, schone vrieslucht. Alhoewel, toen ik vandaag na de reis voor mijn appartement uitstapte was de eerste geur die van uitlaatgassen van alle aankomende landgenoten :-)

Welke geuren associëren jullie met wintersport?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

De frisse berglucht in combinatie met de kleine steentjes die ze op de weg gooien…

Let it snow

Zonnebrand. Zelf als ik in de zomer smeer, ruik in de wintersport! Dat resulteert dan ook in het boeken van de wintersport zo vlug als we van de zomervakantie terugkomen ;-)

Zonnebrand. Zelf als ik in de zomer smeer, ruik in de wintersport! Dat resulteert dan ook in het boeken van de wintersport zo vlug als we van de zomervakantie terugkomen

Voor mij is het de geur van een brandende openhaard, zo hielden we vroeger ook de idyllische vakantiewoningen warm !

Zelfs als ik gewoon in Nederland deze geur reuk, word ik al onrustig !

Zonnebrand. Zelfs als ik in de zomer smeer, ruik in de wintersport! Dat resulteert dan ook in het boeken van de wintersport zo vlug als we van de zomervakantie terugkomen. Lekker hoor!

Dat zoetige/kruidige houtkachel luchtje. Het zal aan het haardhout liggen dat gebruikt wordt. Zo ruikt het namelijk alleen op de wintersport. Dat dus en inderdaad ook het vergruisde grit op de weg.

De heerlijke lucht van een brandende openhaard terwijl jij nog lekker in de frisse buitenlucht wandelt of skiet. Dat heeft echt een positieve werking, maar waar ik echt niet naar uitkijk.

De verschrikkelijke lucht van de schoenen die je de gehele dag aan hebt gehad en die aan het begin van de avond dan toch echt uit moeten. Dan komt er zo’n heerlijke voetenlucht vrij. Bah.

Maar nog paar dagen en dan gaan we er toch maar weer van genieten.

De typische, niet te missen lucht die er altijd hangt in de sportzaken in de wintersportgebieden… zal wel een combinatie zijn van wax, (angst)zweet en nieuwe kleding…

Gebakken spek, schnaps, haardvuur en typische wintersportscheten (na een avond anders tafelen en borrelen dan thuis)
HEERLIJK

Stophoest, die snoepjes. Sinds de beginjaren vast ritueel in de stoeltjeslift. En de geur van sneeuw/vrieskou als je naar buiten stapt.

Bier ;-)

Wax voor de ski’s of het board. :). Niet zo lekker maar toch wel een associatie met wintersport

Wax inderdaad! En glühwein om 9 uur 's ochtends boven aan de gondel.

Serfaus

Die lekkere frisse en koude berglucht en inderdaad ook de open haard. Heerlijk!

Welke goggle is dat op de foto? :)

Geur van natte rubbere matten als je een skilift in loopt of een wintersportzaak.

De kegel van de avond ervoor.

Wintersport ruikt niet, het zit in je genen. Het is DNA bepalend. Van ouder op kind. Verslavend. Wij kunnen dit jaar niet. Alles af moeten zeggen i.v.m. beroerte. Maar alleen van dat afzeggen zijn we al ziek.

@gast399.
Vraag ik me ook af ziet er wel vet uit.

toen het hier pas een nachtje -10 was en naar buiten stapte, rook ik de diesel geur(gepaard met de kou) van onze bus die warm te draaien stond, m’n moeder en ik zeiden alle 2 tegelijk,ha wintersport. Zo’n typisch luchtje…

Is het al winter?

Allereerst de van etensgeuren en schone lakens doorwasemde lucht van een Duits ‘onderweggasthof’
De kou, de sneeuw, en ja, de Piz-Buin zonnecreme (die dit jaar in een wel heel leuk nostalgisch blikje te koop is!), de lucht van warme Apfelstrudel, warme choco op een terras.
En de geur van een skiwinkel waar ook gewachst wordt.

De (heerlijk ruikende) koeienmest en de openhaard!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie