Dit najaar heeft Via Lattea zich behoorlijk in de schijnwerpers gezet. Logisch want dit gebied is momenteel een van de gebieden met de meeste natuursneeuw van de gehele Alpen. Het beruchte weerfenomeen Retour d’est bracht veel sneeuw naar dit Frans-Italiaanse skigebied. Maar ook als de sneeuwcondities niet zo uitzonderlijk zijn en er overal sneeuw ligt in de Alpen is dit gebied met zo’n 400 kilometer aan pistes meer dan de moeite waard. Wij gingen afgelopen woensdag op verkenning.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Heerlijk om te zien. Maandag ochtend staan wij daar in Sauze d’Oulx ook op de latten. Mede dankzij jou berichten, Bedankt!

@Wudo daar ga je zeker geen spijt van hebben!! De bewegwijzering in het gebied is ook erg leuk ;-)

*bericht bewerkt door Jeroen6 op 30 dec 2016 09:39

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

a.s. vrijdag zijn wij er ook voor de eerste keer. Mooi verslag!

@Jeroen6 Het zijn de witte bordjes… Ik dacht eerst dat dat de wandelbordjes waren. En de pistekaart geeft soms ook weinig uitsluitsel.

Click. Click. Peace

@Rogier, wij zijn na dag 1 gestopt met de piste kaart ;-)

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Leuk verslag Rogier! Nu heb ik NOG meer zin om hierheen te gaan. Nu maar hopen dat de sneeuw dusdanig is begin maart dat we paar dagen van tevoren zonder zorgen kunnen boeken… :D

@Jeroen6 Haha ;-)

Click. Click. Peace

Deze gaat even in mijn achterhoofd! Iemand ervaring met de eerste week van april in dit gebied ?

@Ivo- Vaak nog erg goed! Het gebied ligt hoog en dumps wat later in het seizoen zijn absoluut niet raar in de Zuidwestalpen!

Click. Click. Peace

@Rogier, goed om te weten evt voor eind mrt ;) Is het daar voor beginnende snowboarders ook te doen?

@Userd Als je niet per se van dorp naar dorp wilt is het goed te doen voor beginnende boarders. Lekker glooiende pistes die wel genoeg dalen om vaart te houden.

Click. Click. Peace

Van dorp naar dorp niet vanwege rotte verbindingswegen oid?

Ja de piste aanduiding aan Italiaanse zijde was soms moeilijk te volgen.
Ook boarders worden volgens mij niet echt vrolijk van de verbindingsstukken.
@Rogier hoe is de verbinding met Italiaans-Frans gedeelte? Toen we er enkele jaren geleden waren, was dit slecht aangeduid en leken het meer langlauf dan ski pistes. Nog nooit zo veel moeten stappen ;-).

Verder wel een mooi gebied hoor, mocht ik nu nogal negatief klinken.

Glij blij door die brei :-)

@Coldfeet Dat valt heel erg mee vind ik. Het is een vrij redelijke verbinding als je hem even goed uitkiest. En de nieuwe cabinelift maakt het eenvoudiger. Het is wel een verbinding die je maar twee keer per dag wilt nemen (een kom om naar de Franse zijde te gaan en een keer om weer terug te komen. Niet iets dat je 4 keer op een dag wilt doen. Een beetje a la Vanoise express.
@Userd nou meer de sleepliften en de af en toe verplichte rode piste.

Click. Click. Peace

@Rogier, ok thx, rode pistes schrikken me niet af, sleefliftjes hmtja, we hebben ook nog ski’s ;)

.

*bericht bewerkt door kingcobra1964 op 30 dec 2016 14:19

Mooi verslag Rogier, en erg herkenbaar.
Net terug uit Via Lattea gebied. We zaten in Sauze d’Oulz. Woensdag 21 december aangekomen na de dump van maandag en dinsdag.
Schitterend gevarieerd ski gebied met fantastische sneeuw en heerlijke restaurantjes, en tot 2de kerstdag bijna niemand op de piste en daarbuiten !!! Wel gedateerde liften en de toegang tot Montgenevre viel deze week toch tegen, aangezien we eerst 3 liften (2 oude stoeltjesliften in Cesana) moesten nemen voordat we weer verder konden. Je moet ook weer snel terug gaan om de laatste aansluitingslift naar Sauze d’Oulz van 16:15 te halen.

@kingcobra1964 Zoals al wel eens eerder geopperd, de auto pakken naar Claviere kan een betere oplossing zijn als je er zit. Als de dalafdaling naar Cesana open is, is het al een stuk fijner.

Als ik zelf in Italië wil skiën rij ik naar Italië, en als ik in Fr wil skiën stop ik in Montgenevre.

Click. Click. Peace

Samen met mijn poedermaatje besloten om onze vakantie Ski Arlberg dit jaar te cancellen en hierheen te gaan op 1 januari. Ziet er geweldig uit. Eerste keer Italië voor ons. Iemand tips voor ons waar we nog goede poeder kunnen vinden? Andere tips zijn natuurlijk ook welkom. We verblijven in Sauze d’Oulx.

En vandaag een mooi fotoverslag op het italiaanse skiforum
http://www.skiforum.it/forum/showthread.php?t=86369…

google translate https://translate.google.com/translate?sl=it&tl=nl&j…

The older I get, the better I was

@Rogier Met welke stabilisator en camera film je op de pistes?

*bericht bewerkt door Markbub9 op 31 dec 2016 12:00

@Markbub9 Met de DJI OSMO

Click. Click. Peace

Allemaal waar maar ook een sterk verouderd gebied, behoeft de nodige investeringen. Ook organisatorisch rammelt het door diverse grond eigenaren. Zo waren wij daar niet toegestaan de laatste sleeplift te pakken naar ons dal, terwijl we op hoogste punt waren om 16:00!!! Rare manier om je pistes te sluiten, mist afstemming…verder prima skiën hoor, dagtocht via Lattea helemaal naar Frankrijk, wel ff door skiën…

First powder, last beer...!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie