Fotospecial: Toppistes in de Zuidfranse Alpen

Rogier op 02 januari 2017· 7 reacties

null

Dat de condities in de Piemonte geweldig zijn weten we ondertussen wel. Maar ook iets meer ten westen van dit Italiaanse gebergte zijn de condities heel erg goed. In de Briançonnais liggen alle gebieden met pistes boven de 1800 meter er al sinds begin november geweldig bij. Denk aan Serre Chevalier, Montgenèvre, Vars-Risoul en Puy Saint Vincent. De laatste sneeuwval, zo’n 20 cm, was een ruime week geleden, maar de condities zijn echt fantastisch.

null

Rustige pistes

Al woon je in de Alpen dan raak je verwend door de rustige pistes. In de vakantieperiodes sta ik dan ook zelden op de pistes. Maar 1 januari is altijd een uitzondering. Omdat veel mensen lang in hun bed blijven liggen, na het vieren van het nieuwe jaar, is het om 9:00 uitgestorven op de pistes. Zo ook gisteren, wij hadden de pistes van Puy Saint Vincent voor ons alleen.

null

Genieten

De vele natuursneeuw die hier boven de 2000 meter ligt, maakt dat de pistes in geweldige conditie zijn. Net hard genoeg om scherp te carven en zacht genoeg om altijd meer dan genoeg grip te geven. Samen met Sandra skiede ik de ene piste na de andere. We genoten met volle teugen van het knallen over de superstrakke pistes. En tot een uur of 12:00 waren we zo goed als alleen.

Op de berg, de Pendine, diep winters
Op de berg, de Pendine, diep winters

Het dal is even groen als in de zomer...
Het dal is even groen als in de zomer...

Extreem contrast

Maar het contrast is wel extreem. Want waar het boven de 2000 meter diep winters is, met zelfs een boven gemiddeld dik sneeuwdek, daar is het onder die hoogte droog en lijkt het bijna wel zomer. Als je in het dal zit of leeft dan is het soms moeilijk voor te stellen dat de condities op de berg zo ontzettend goed zijn. Het contrast is enorm. Maar laat je daardoor niet van de wijs brengen: op hoogte zijn de condities gewoon top. En dankzij de koelere nachten zijn de meeste dalafdalingen open en in opvallend goede conditie!

null

null

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Gelukkig nieuwjaar Rogier! Mooie foto’s!

Volgens mij moet ik ook maar gaan verhuizen naar de alpen :)

A bad day of snowboarding still beats a good day in the office

Prachtige foto’s. Gelukkig nieuwjaar!

Ja, sneeuw is koud en glad. Maar het heeft nog andere voordelen ook.

Nu snap ik eindelijk waar de term ‘gelukkig nieuwjaar’ vandaan komt. Wat moet dat heerlijk zijn om zo het nieuwe jaar te beginnen… Kben voor de rest niet jaloers ofzo hoor, vooruit misschien een klein beetje jaloers dan…

Born to Ride

Ligt hij daar plat op zijn buik, terwijl zijn vrouw maar moet werken voor de foto’s :-) :-)

Glij blij door die brei :-)

Ligt hij daar plat op zijn buik, terwijl zijn vrouw maar moet werken voor de foto’s :-) :-)

Glij blij door die brei :-)

Het fotograferen beheerst de beste man ook heel aardig idd :) Wat een mooie foto’s!

Je weet niet wat je niet weet.

Best druk nog:

null

Enneh, goed nieuwjaar @Rogier !

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie