Als allereerste mochten we de berg op in Fiss! Om 07.35 uur stonden we boven aan de Schönjochbahn om af te dalen over de vers geprepareerde Frommes. Een afdaling van wel tien kilometer lang en dit keer dus zonder andere skiërs en snowboarders. Skiën voordat de liften officieel open gaan (first tracks) kan niet alleen in Serfaus-Fiss-Ladis, maar op veel verschillende plekken in Tirol. Wat ons betreft is het een echte aanrader. Het is schitterend om de zon op te zien komen in de bergen, af te dalen op strak geprepareerde pistes en het geluid te horen van de allereerste sporen. Het ontbijt na twee uur skiën over vrijwel lege pistes is dan een mooie kers op de taart!

Lieke

Plaats een reactie

Wow, lijkt me erg gaaf om te doen. Ben sowieso een vroege starter (tijdens de wintersport dan).
Weer een erg coole video, mooi naar beneden knallen met zonsondergang… kon ook haast niet anders dan mooie beelden opleveren.

Linkje in het artikel werkt niet, maar wie weet kan iemand me vertellen of dit ook mogelijk is in St Anton am Arlberg? Google biedt nog niet echt uitkomst namelijk.

@Schulo En de link werkt weer

Click. Click. Peace

In het skigebied van Hochkonig kan dat ook.

Dienten Die Alte schule

Haha ging die gids op 1.47 toch even bijna onderuit :D

Wil dit nog altijd een keertje doen. Lijkt me inderdaad zo prachtig… Bijna niemand in het skigebied, zonsopkomst en strakke pistes :)

*bericht bewerkt door EricH op 30 jan 2017 13:07

Dito in Zermatt. De moeite waard om een keer te doen.

Leuk! Ik kan me herinneren dat @Kristy dit ook heeft gedaan in Val Gardena - filmpje moet nog terug te vinden zijn :-)

Wij zitten nu in Ladis. En zag toevallig in de skilift een flyer ervan. Is dus een aanrader. Zijn er nog kosten aan verbonden (bijv ontbijt)? Misschien toch maar eens doen.

Wij zitten nu in Ladis. En zag toevallig in de skilift een flyer ervan. Is dus een aanrader. Zijn er nog kosten aan verbonden (bijv ontbijt)? Misschien toch maar eens doen.

ratje10 op 30 jan 2017 17:26

En of, hier betaal je 68€ voor en vaak zit het al weken vantevoren vol. Lijkt me erg tof, maar vind het zo’n prijs nu ook weer niet waard

@Timksi10. Dank je wel. Grote kans dat het al vol zit dus…

Laat de Oostenrijkers maar schuiven, leuk verdienmodelletje ?

Uitrusten doe je maar in de lift.

Wat ook goud is, en niets extra’s kost, is ergens op deze berg genieten van de laatste zonnestralen met een biertje, wachten tot zijn beetje iedereen naar beneden is en dan nagenoeg alleen de laatste afdaling naar het dal maken.

*bericht bewerkt door Roko op 30 jan 2017 19:37

Uitrusten doe je maar in de lift.

Met de tourski naar boven lopen, ontbijtje mee en gezellig bij een schuurtje ontbijten, voor dat de lift gaat draaien weer naar beneden.

Dienten Die Alte schule

Iemand enig idee of je zoiets ook in Ischgl kan doen?

Ook een goed idee Roko. En in de ochtend als eerste met de lift omhoog is ook soms de moeite waard

@ratje10 Ik kan het van harte aanbevelen!

null

Uitrusten doe je maar in de lift.

Als laatste de piste af, ook in Hochkönig ;) Sundowner zie http://www.hochkoenig.at/de/winter-urlaub-salzburg/essen/sun… :D

Dienten Die Alte schule

@Roko. Ziet er goed uit. Vanochtend vroeg opgestaan en zie hier het resultaat; een gratis First Track!

null

@ratje10 Goed bezig, dat zijn de mooiste van de dag! Waar is dit, Fiss? Toch geen regen hoop ik?

Uitrusten doe je maar in de lift.

in Kappl kan dit ook op de maandagmorgen, is gewoon gratis.

@Roko. Dit was van Fiss naar Ladis. Einde van de dag in Ladis wel regen helaas. Alles boven Fiss was wel sneeuw de hele dag:

null

On topic: geen first track meer geboekt.
@Rogier: wat een beelden en verhalen. Zo gaaf.

*bericht bewerkt door ratje10 op 31 jan 2017 20:42

Laat de Oostenrijkers maar schuiven, leuk verdienmodelletje ?

Roko op 30 jan 2017 19:35

Er blijft zeker wel iets van over, maar het valt wel mee met slechts 30-35 betalende gasten tov de extra manuren (bij stuk of zes liften 2 personen die minimaal 1 uur eerder starten, draaikosten van de lift en het uitgebreide ontbijt). In SFL zien ze dit vooral als het aanbieden van iets speciaals voor de liefhebbers. De gidsen zijn medewerkers van skischool en de bergbahnen en vertellen onderweg nog wat over historie, de omgeving, recente ontwikkelingen, toekomstplannen. Er zijn altijd wel 5-10 locals bij die meegaan als betalende gast, en ook voor hen is het blijkbaar de moeite waard.

Volgens mij zijn ze er in 2011 mee begonnen en elke keer kom ik met een grote grijns het restaurant binnen na 2 uur knallen op lege pistes.

Inderdaad kun je als vroege vogel ook de eerste lift nemen en wat ‘eerste sporen’ trekken, dat probeer ik dan ook vaak te doen op de andere dagen ;)

Wij hebben dit afgelopen week in Selva gedaan (Dantercepies)
Om 06:45 met een aparte “run” van de lift in het aarde donker naar boven, daar ontbijt ontbijt (t/m champagne aan toe) te nuttigen en de zon op te zien komen om vervolgens om 08:30 als eerste een spoor over de maagdelijke piste te trekken.
Wordt elke dinsdag georganiseerd

Rob

Ik ben wel benieuwd of dit in Chatel ook kan zo vroeg op de piste of is het daar overal 08:30 eerste lift. Kan er met Google niets over vinden. En is het ook mogelijk om in hutten te overnachten in Chatel/port du Soleil?

@Rogier jij als Frankrijk expert weet dat vast wel :)

Member of global cooling initiative

Ik heb me ook helemaal een slag in de rondte gegoogled… zonder gewenst resultaat.

Weet iemand of dit ook in St Anton am Arlberg kan?

Vellen, rugzak, tentje, slaapzak mee volgende week?

Edwin van Riel

Ik heb eind januari drie overnachtingen gehad in de uitstekende rifugio fredarola boven canazei. Midden in het ski area belvedere met directe aansluiting op de sella ronda. Echt een aanrader, niet alleen prachtige zonsopkomsten maar ook iets na achten als enige op de pistes. Eerste 3 a 4 afdalingen ski je alleen over ongerept corduroy met af en toe een paar minuutjes wachten (omdat de lift nog niet open is ?)…

Als bonus einde middag heerlijk rustig op het zonneterras genietend van de zonsondergang terwijl iedereen beneden staat uit te hijgen van een totaal verspoorde dalafdaling ;-)

Ik kan het alle niet apres ski tijgers van harte aanbevelen.

N.b. Vorig jaar körbersee was bijna net zo geslaagd. Al stonden we daar elke ochtend na de maagdelijke (en geprepareerde) skiroute tussen de “dalgasten” te wachten op de eerste bus naar salober…

@JurriaanKok en lekker eten daar he! eerst om 17 uur stuk pizza en om 20 uur een drie gangen maaltijd ;)

Dienten Die Alte schule

@JurriaanKok en lekker eten daar he! eerst om 17 uur stuk pizza en om 20 uur een drie gangen maaltijd ;)

Elly3 op 15 feb 2017 22:51

Pizza party! ?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie