Japan is een fantastisch wintersportland. Mooie pistes, maar vooral mooie off-piste afdalingen in de bossen rondom de skigebieden. Omdat van oorsprong Japanners geloven dat er in de bossen boze geesten leven blijven deze magisch witte bossen vol met berken verrassend maagdelijk. Wij hebben de proef op de som genomen en zijn op zoek gegaan naar die boze geesten en vonden slechts heerlijke poeder. Verder is alles in Japan fantastisch goed geregeld en zijn de Japanners zeer vriendelijk. Een echte aanrader als wintersportland.

Gijs-JanLaven
is in de winter dagelijks in de sneeuw te vinden. Hij houdt ons op de hoogte van de sneeuw en zijn avonturen.

Plaats een reactie

Het ligt alleen niet echt om de hoek hè! ;)
Waaraan moet ik denken qua kosten Gijs-Jan?
Wat kost een vlucht bijvoorbeeld en zijn accommodaties vergelijkbaar met de Alpen?

Dat scheelde niet veel op 2:25 :D Maar wat een heerlijke beelden zeg. Stikjaloers!

Ik vraag me ook af hoe het met het hoogteverschil zit. Het lijken niet zo’n heel hoge bergen?

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Daarvoor ga je dan ook niet naar Japan, net als coloirs, steeps of spines. Naar japan ga je voor de andere (ski)cultuur en de eindeloze dumps die ze daar hebben. Soort van Lake effect maar dan vanaf zee. Diep dieper diepst skiën zeg maar.

to ski or not to ski, thats no question

Lijkt me helemaal geweldig!

Jelmer

Er viel daar toch zo’n 25 m sneeuw per jaar? Id het daar dan toch zo hoog of is er een landklimaat?

Kort door de bocht. Koude lucht uit Siberie komt over zee naar Japan en pikt onderweg vocht op. Dat botst tegen de berg keten die over de lengte van Japan loopt. Opstijgende lucht = sneeuw. Doordat de lucht uit Siberie al zo koud is krijg je zeer droge poedersneeuw, nog meer dan in binnenland Canada en VS naar het schijnt.

Dit soort sneeuw krijg je normaal vaak van wind over een meer zoals bij salt lake city waar de sneeuw ook altijd erg goed is, daarom noemen ze het wel een lake-effect.

to ski or not to ski, thats no question

Ongelooflijk hoe een ‘verhaaltje’ BLIJFT leven : dat japanners niet off-piste gaan omdat die bossen heilig zij / boze geesten herbergen enzovoort. Als je dat tegen een Japanner vertelt ; kijkt hij je vol ongeloof en onbegrip aan. “Waar heeft die het over!?!” Totaal niet waar dus ! Trouwens in elk respecterende freeride-gids over Japan ontkracht men die stelling.

Haha, beste presentator ooit! Hoop nog op vele reports in de toekomst!

Bedankt voor alle reacties!
@ Gerben: De schade voor een weekje Japan bedraagt: ongeveer 1000 e voor een retourticket, verder heb je in Japan nog een aantal transfers waar rekening mee moet houden. Accommodatie, horeca en liftpassen zijn qua bedrag te vergelijken met de Alpen.

@Roel: er zijn behoorlijk hoge bergen in Japan die gaan tot een meter of 3000. Echter waar wij skiën, in Hokaido, kom je tot ongeveer 1000 meter hoogte, je begint op een meter of 300. De hoogste berg (eigenlijk een vulkaan) in de regio heet de Mount Yoti en is ruim 1800 meter hoog.

@Simon: perfecte uitleg en verklaring waarom het in Japan zo veel sneeuwt, bedankt.

@Gast880: Het klopt dat dit een zeer oud verhaal is dat tegenwoordig niet meer wordt gelooft. Wat wel waar is is dat de Japanners niet veel off-piste skiën.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie