Live-report: topdagen in de Hoge Venen (Ardennen)

Roel op 18 januari 2017· 2 reacties

Ovifat: perfecte pistes en niet druk
Ovifat: perfecte pistes en niet druk

Dat er in het Sauerland op dit moment perfect geskied kan worden wisten we al, maar nog dichterbij huis, de Hoge Venen (Ardennen) doen daar weinig voor onder. Wat heet, we kregen een foto-report doorgestuurd van een betrokken lezer die de huidige condities graag met ons wil delen. Daar komen ze, heerlijke beelden uit het gebiedje Ovifat.

Perfecte condities in Ovifat

Ovifat is een skigebiedje in de Hoge Venen, niet ver van het circuit van Spa-Francorchamps. De foto’s zijn van gistermiddag (17 januari). Het is volop winter, dat er de komende dagen ook in de Ardennen heerlijk geskied kan worden bewijzen deze beelden wel. Er ligt nog veel verse poeder (45 cm) waardoor de pistes er voor deze regio ongekend goed bijliggen.

null

Ouderwets en modern naast elkaar
Ouderwets en modern naast elkaar

Prachtig uitzicht
Prachtig uitzicht

Wat anders dan Sauerland

Ovifat is niet heel bekend, zeker niet in Nederland, maar bij voldoende sneeuw liggen er drie pistes. Ze liggen er op dit moment zelfs heel goed bij met een pak echte poedersneeuw. De accommodaties zijn wel wat verouderd en het is niet te vergelijken met een Winterberg, maar voor een dagje op en neer is het een prima alternatief voor het Sauerland. Bovendien is het skiën er spotgoedkoop. De entree bedraagt 2 euro en een knippasje voor 18 afdalingen kost je 12 euro.

null

Van bovenaf op het plateau heb je een geweldig uitzicht
Van bovenaf op het plateau heb je een geweldig uitzicht

Genieten, deze beelden! Het goede nieuws is dat de vorst nog wel een tijdje aanhoudt waardoor je hier ook dit weekend nog prima terecht kunt. Waarschijnlijk zelfs nog veel langer.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Zag op de belgische tv een stukje van poederbaas die zelfs de poeder even uitgeprobeerd hebben in de belgische ardennen

http://sporza.be/cm/sporza/videozone/1.2866274

*bericht bewerkt door Guuskoppes op 21 jan 2017 13:21

*bericht bewerkt door Guuskoppes op 21 jan 2017 13:22

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie