Fotoreport: Bijna een meter vers in Zuid Franse Alpen

Rogier op 11 maart 2013· 8 reacties

null
First track voor Claude op zijn snowboard

Terwijl in de noordalpen de Föhn zijn naam als ‘sneeuwvreter’ waar maakt, viel er vorige week rondom mijn huisje heel veel sneeuw. En de week ervoor viel er al bijna een meter sneeuw. De sneeuw viel wel redelijk nat, zware sneeuw dus. Niet ideaal en gevaarlijk voor de knieën op en naast de pistes. Maar in de extreem droge (qua lucht) Zuid Franse Alpen verandert deze sneeuw na een of twee koude nachten in droompoeder naast de pistes en heerlijke en makkelijke sneeuw op de pistes. Het is dus (alweer) genieten hier.

Veel sneeuw
Er ligt hier echt heel veel sneeuw en omdat wij in het zuiden geen last hebben van welke Föhn dan ook ziet het er extreem goed uit voor de rest van het seizoen. Vandaag en gisteren zag ik dan ook alleen maar lachende gezichten in de skigebieden van Pelvoux en Puy Saint Vincent. De foto’s van vrienden die in Serre Chevalier skiëden ‘logen er ook niet om’.

Niet ongevaarlijk
Maar deze enorme bak met sneeuw die gevallen is, is zeker niet zonder gevaar. Veel hellingen zijn lawine-gevaarlijk, en er is slechts veilig te skiën met zeer veel ervaring of onder begeleiding van een gediplomeerde berggids.

Fantastische dagen
Samen met een groep vrienden (waaronder een paar berggidsen) hadden wij enorm veel plezier in de sneeuw. Het was genieten met volle teugen. In de poeder, maar even goed in de boardercross en op de piste. En daar gaat het op de wintersport toch om, plezier maken met vrienden? Ik hoop dat dit seizoen nog heel lang zo doorgaat!

null
Plezier met z’n allen, daar draait wintersport toch om?

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null
Genieten!

null
Even de toerski’s onder om boven het gebied uit te klimmen

null
Dat stukje hout is een enorm topkruis…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

ziet er goed uit!

Heb je ook een zomerfoto van het topkruis om ons een idee te geven?

Wel een begin van het seizoen foto:

null

null

Click. Click. Peace

Top!

Hoeveel sneeuw ligt er nu dan ongeveer daar bij jou? (dal en berg?)

Go with the snow!

@mattz
Moet je de app ff gebruiken

Helemaal super:) Geniet ervan rogier!

@ Mattz, volgens mijn eigen metingen: 90-100 meter op 1500 meter (hier zo’n beetje dal niveau voor skigebieden). En tegen de 3 meter tussen de 2500 m en 3000 meter. En dit is allemaal zeer gezette sneeuw.

Click. Click. Peace

Ziet er goed uit! Ga komende donderdag voor een paar dagen richting Serre Che… Heb er zin in! :)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie